Hvordan arbeidsgivere kan oppdage og forhindre jobbutbrenthet

Dette innlegget ble skrevet av gjesteforfatter Eva Chan fra Resume Genius.Dagens arbeidsmiljø byr på mange utfordringer for de ansatte. Med nye økonomiske og sosiale hindringer som følge av pandemien og en økning i psykisk helsekamp, ​​trenger arbeiderne dine mer støtte enn noen gang. Gallup reflekterer det i 2018opplevde 67 % av de ansatte utbrenthet, som økte til 74 % i 2021.

Ifølge Mayo Clinicer jobbutbrenthet en form for stress på arbeidsplassen som får ansatte til å føle seg følelsesmessig eller fysisk utmattet og mangel på prestasjoner eller tap av identitet.

Selv om det ikke er overraskende at det eksisterer utbrenthet på arbeidsplassen, bør HR-avdelinger gjøre sitt for å forhindre at disse tallene øker.

Les videre for å finne ut hvorfor ansattes utbrenthet oppstår, identifisere vanlige symptomer på jobbutbrenthet og oppdag fem tips for å redusere utbrenthet og sikre at de ansatte kan trives på arbeidsplassen.

Visste du at 74 % av de ansatte opplevde #utbrenthet i fjor? Finn ut hvordan du oppdager og forhindrer #employeeburnout i bedriften din:

Hva forårsaker ansattes utbrenthet?

Utbrenthet av ansatte kan skje på alle arbeidsplasser på grunn av stressfaktorer som daglige jobbkrav, behovet for hyppig innovasjon og underbemanning. Uten skikkelig støtte fra ledere og bedriften din, kan noen av dine beste ansatte begynne å skrive en CV og søke nye jobber andre steder.

«Utbrenthet er mer enn bare et ansattproblem; det er et organisatorisk problem som krever en organisatorisk løsning.» – Harvard Business Review

Her er noen andre vanlige faktorer som kan føre til at ansatte opplever utbrenthet på arbeidsplassen din:

Føler seg ikke støttet av lederen

Raske behandlingstider for oppgaver fører ofte til stress. Anta at ansatte har direkte veiledere som ikke forstår deres kamp eller anstrenger seg for å høre dem. I så fall kan disse ansatte føle seg alene og ikke støttet når de møter problemer eller tar store avgjørelser.

Å ha forvirrende eller uklare jobbforventninger

Organisasjoner som ikke kommuniserer sine mål eller forventninger til sine ansatte kan ha en negativ innvirkning på ansattes produktivitet og velvære. Hvis ansatte er usikre på om de gjør jobben sin riktig, vil angstnivået øke. Som et resultat kan arbeidere stille spørsmål ved rollene sine og bli mer stresset.

Får minimal anerkjennelse

Når ansatte ikke føler at de får anerkjennelse på jobben, er det mer sannsynlig at de beskriver bedriftskulturen negativt ved å bruke setninger som «spiller favorisering». Ifølge Gallup rapporterer yngre arbeidstakere at de ønsker anerkjennelse oftere enn eldre generasjoner. Forskning viste også at svarte og latinamerikanske ansatte har mindre sannsynlighet for å føle at de får rettferdig, ekte anerkjennelse fra sine ledere sammenlignet med hvite ansatte.

Uhåndterlige arbeidsbelastninger

Tung arbeidsbelastning, pakkede arbeidsplaner og økt ansvar kan påvirke ansattes mentale stress. Ansatte som føler at arbeidet er uhåndterlig, kan jobbe mindre effektivt, ta med seg arbeid hjem eller sykemelde seg oftere. Og som et resultat vil ansatte hoper seg på flere uferdige oppgaver og fortsette å føle seg overveldet.

3 typer jobbutbrenthet

Selv om jobbutbrenthet er et område som psykologer fortsatt forsker på, har tre typer utbrenthetssyndrom dukket opp. Ved å ta deg tid til å forstå dem, kan du finne ut om organisasjonen din har et problem med utbrenthet og hvordan du kan fikse det.

1. Overbelastningsutbrenthet

Overbelastningsutbrenthet er når ansatte jobber lange timer med få pauser. Denne typen utbrenthet er knyttet til utmattelse og mangel på energi til å jobbe med oppgaver.

Høye ambisjoner forårsaker ofte overbelastningsutbrenthet fordi de fleste arbeidere ønsker å lykkes og føler seg gjennomført når de hjelper bedriften deres. Ansatte kan også overarbeide seg selv på grunn av økonomiske behov.

Overanstrengelse kan imidlertid ha effekt på både jobb og hjemmeliv. Ytelsen kan faktisk reduseres mens ansatte mister tid med sine kjære eller slutter å drive med hobbyer. Uten nok tid til å hvile og lade opp, kan ansattes behov for helsehjelp øke fordi de ikke kan tilberede sunne måltider eller få nok søvn, mosjon og tid utendørs.

2. Underutfordret utbrenthet

Underutfordret utbrenthet oppstår når ansatte har lite å gjøre og føler seg uproduktive eller unødvendige for en organisasjon.

Når arbeidsstyrken din opplever underutfordret utbrenthet, kan det bety at det er:

  • Få eller ingen muligheter for fremgang i dine ansattes karrierer
  • Sjeldne tilbakemeldinger eller anerkjennelse fra ledelsen
  • Begrensede faglige utviklingsmuligheter
  • Minimale forsøk på å hjelpe ansatte med å forstå hvor de passer inn i selskapets vekstmål

3. Forsømmelse av utbrenthet

Ansatte som ikke føler seg tilfredsstilt av eller knyttet til arbeidet sitt, kan utvikle omsorgssvikt. Denne typen utbrenthet kan også oppstå hvis ansatte ikke føler at de er i stand til å gjøre jobben sin godt.

Forsømmelsesutbrenthet gjør det vanskelig for ansatte å holde seg engasjerte og produktive. De håndterer ofte oppgavene sine mindre effektivt og deres ytelse og produktivitet lider.

4 Ansattes utbrenthetssymptomer å se etter

APAs 2021-rapport så en økning i utbrenthetsraten for amerikanske arbeidere, med 79 % som opplevde symptomer på arbeidsrelatert stress. Undersøkelsene deres viste også en økning på 38 % sammenlignet med 2019-tallene angående kognitiv tretthet, emosjonell utmattelse og fysisk tretthet.

Utbrente ansatte kan også vise fysiske symptomer på utmattelse, kynisme og mangel på produktivitet. Nedenfor er fire flere tegn på ansatt utbrenthet:

1. De gjør flere feil på jobben

HR-fagfolk kan merke en kraftig nedgang i sine ansattes arbeidskvalitet og effektivitet. Ansatte som mangler forsiktighet, oppmerksomhet og årvåkenhet vil være uforsiktig når de utfører oppgavene sine. Som et resultat kan utbrente ansatte gjøre feil de vanligvis ikke gjør.

2. Arbeidet deres er lidelse

Oppgaver kan ta lengre tid å fullføre, og ansatte kan miste fokus hvis de opplever utbrenthet. Dette fører til at ansatte går glipp av tidsfrister og gruer seg til møter eller nye oppgaver. Organisasjonen din kan også oppleve redusert produktivitet og økte arbeidskostnader.

3. De er irritable med kolleger

Å motta tilbakemeldinger og få kontakt med kolleger er en god kilde til støtte. Men ansatte som går gjennom utbrenthet på jobben kan reagere negativt på kritikk og se på kollegaene sine med misunnelse eller som konkurranse. Dine ansatte kan også slite med å forstå hvordan andre kan jobbe godt mens de knapt kan håndtere sine egne oppgaver.

4. De er i økende grad fraværende fra jobben

Du kan ha et gryende utbrenthetsproblem hvis du merker at ansatte i økende grad melder seg syke eller ikke møter på jobb. Fravær kan ha en økonomisk innvirkning på virksomheten din og skade produktiviteten og moralen.

#Employeeburnout koster mer å behandle enn det gjør å forebygge — få 5 tips for å behandle #workburnout fra @ClearCompany og @TheResumeGenius:

5 tips for å behandle og forebygge arbeidsutbrenthet

HR-fagfolk bør prioritere ansattes engasjement og oppbevaring ved å erkjenne at det å takle utbrenthetsutfordringer er nøkkelen til en sunn arbeidsstyrke.

Husk at utbrenthet er et organisatorisk problem, ikke bare en enkelt ansatts problem. Selv om bare én medarbeider viser tegn på utbrenthet, er det viktig å evaluere og justere arbeidsplassens standarder. Ellers risikerer bedriften din å ikke oppnå mål eller tidsfrister og tape verdifulle EN Spillere.

1. Spør ansatte om deres innspill

Arbeidsengasjementet øker når ansatte vet at stemmen deres blir hørt. Gi dine ansatte muligheten til å bli hørt gjennom anonym ansattes engasjement undersøkelser, fokusgrupper eller prosjektmøter. Å gjøre det bygger relasjoner, viser at du verdsetter personalet ditt og skaper en mer inkluderende, transparent kultur som kommer alle til gode.

2. Gi ressurser til mental helse

Ansattes psykiske helse er like viktig som deres fysiske helse. Å gi dem tilgang til mentale helseressurser som abonnement på velværeapper, terapiøkter eller mindfulness-trening kan hjelpe dem til å føle seg mer støttet på jobben.

3. Tilby ansatte fleksible arbeidsordninger

En del av dagens organisatoriske utfordring er å takle dine ansattes behov for sikkerhet og sikkerhet, spesielt etter pandemien. I en Spesialrapport 2022 av APAble hybridarbeid populært blant ansatte da det tillot dem å justere timeplaner, føle seg trygge og spare tid og kostnader på transport.

Nå lar flere bedrifter ansatte jobbe hjemmefra enn noen gang. Vurder å utarbeide en mer fleksibel ordning for å gi dine arbeidere mer frihet og en bedre balanse mellom arbeid og privatliv.

4. Skap oppkvalifiseringsmuligheter

For å motivere dine ansatte og forhindre underutfordret utbrenthet, tilby å finpusse deres eksisterende ferdigheter ved å tilby oppkvalifiseringsmuligheter.

For eksempel er kursabonnement, workshops eller dedikert selvstudietid måter å oppdatere dine ansattes CV ferdigheter. Å adressere deres faglige utvikling løser også ferdighetshull og gir ansatte en sjanse til å avansere i organisasjonen.

5. Få ledere involvert

Støtte fra ledere kan være en stor del av forebygging av utbrenthet med tanke på at de er ansvarlige for 70 % av variasjonen i ansattes engasjement nivåer. 37 % av de ansatte sier også at mer personlig anerkjennelse er den viktigste måten lederen deres kan bidra til å motivere dem til å produsere flott arbeid.

Lederne dine kan bidra til å forhindre utbrenthet, bygge tillit, fremme engasjement og fremme en positiv og produktiv arbeidskultur på mange måter, inkludert:

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *