Hvor mye er fordelene verdt? Overgang fra deltid til lønn

De fleste som jobber med minstelønn/deltidsjobb mottar ingen ytelser. Flytte til en lønnet jobb med fordelene høres bra ut, men er det virkelig bedre? For å sammenligne en jobb som inkluderer ytelser med en uten ytelser, må du vurdere den «totale kompensasjonen» for hver stilling – ikke bare lønnen eller timelønnen, men verdien av fordelene en jobb tilbyr. Så hva er fordelene verdt, og hvordan beregner du dem? Glad du spurte!

Sammenligning av timebaserte vs lønnsstillinger

Det er ikke så lett som det kan høres ut, fordi hver jobb er noe annerledes. Du kan imidlertid få et godt inntrykk av hvordan de to posisjonene sammenlignes totalt sett. Og spoilervarsel: takket være den skjulte verdien av PTO (betalt avspasering) er fordeler vanligvis verdt mye mer enn du kanskje tror.

Her er nøkkeltallene å sammenligne. Lag to kolonner på et stykke papir og merk dem Job A (uten fordeler) og Job B (med fordeler).

Det er enkelt å sammenligne lønn

La oss anta at de to jobbene er både 40 timer i uken, en lønnet og en timebasert. I tillegg til å være en fast jobb, kan den lønnede stillingen betale mer. Selv om det ikke gjør det, får du ytelser i tillegg til lønnen.

Hver jobb har noen fordeler

I henhold til føderal lov blir penger automatisk tatt ut av lønnsslippen din for FICA (Social Security and Medicare forsikringsbidrag). Den nåværende raten er omtrent 15,3%. Dette er ditt bidrag, og hvis du var selvstendig næringsdrivende måtte du betale alt. Men siden du er ansatt, er arbeidsgiveren din pålagt å betale halvparten. Du drar nytte av at du faktisk sparer 7,65 % av lønnen din. Dette gjelder uansett om du jobber heltid eller deltid, så beløpet du sparer gjelder også for jobber med «ingen fordeler».

Arbeidsgiveren din er også pålagt å betale ditt føderale arbeidsledighetsforsikringsavgift, et sted mellom 0,3 % og 1,5 % av lønnen din.

De fleste ytelsene er frivillige

Det er her det kan bli vanskeligere å sammenligne jobber som begge gir fordeler fordi hver bedrift gjør ting annerledes. Ting som helseforsikring og pensjonsordninger er vanlige, men andre varierer mye.

Helseforsikring. Noen selskaper betaler hele eller deler av premien for deg, så du sparer det beløpet. Selv om du må betale hele premien, ender du opp med å spare penger fordi gruppeplaner koster mindre enn individuell forsikring. Sammen med medisinsk tilbyr mange arbeidsgivere også andre helserelaterte forsikringer som:

  • Dental
  • Syn
  • Kortvarig eller langvarig funksjonshemming
  • Liv

Pensjonssparing. Mange arbeidsgivere tilbyr 401 (k) planer, noe som gjør det enkelt for ansatte å spare penger gjennom regelmessig tilbakehold. Dette er en fordel fordi det er automatisk – du kan ikke «glemme» å gi ditt bidrag eller bruke det på noe annet. I tillegg vil mange arbeidsgivere matche bidragene dine opp til et visst nivå, for eksempel 3 % av lønnen din. Så hver gang du bidrar med 3 %, sparer du faktisk 6 % – ekstrainntekter som går direkte inn i pensjonsfondet ditt, hvor de tjener renter.

Den nye arbeidsgiveren du vurderer kan også tilby fordeler som:

  • Velværeprogrammer eller treningsmedlemskap
  • Refusjon av skolepenger
  • Bistand til nedbetaling av studielån
  • Utdannelse i finansiell planlegging
  • Pendeltransport eller parkeringshjelp

Hver gang arbeidsgiveren din betaler for noe på dine vegne eller arrangerer rabatt for deg, sparer du penger. Du får mer kompensasjon for lønnen du tjener.

Generelt sett er disse fordelene du mottar ikke skattepliktige. Så du drar økonomisk nytte av den fulle verdien av disse fordelene. (Hvis selskapet ganske enkelt økte lønnen din med det beløpet, ville du miste en betydelig prosentandel av den i lønns- og inntektsskatt.)

Betalt fri er en storhet

Er du timeansatt får du kun lønn for de timene du jobber. Å ta fri – til ferie, ferie eller til legen – koster deg faktisk penger, fordi du mister inntekten du ville ha tjent. Med en fulltidslønnet stilling kan du få betalt fri, eller PTO. Ferier, sykedager, feriedager, personlige dager – dette kan være den viktigste fordelen av alt, fordi det gjør deg i stand til å leve livet ditt mer komfortabelt.

Tenk på det slik: En timeansatt må jobbe 40 timer i uken hver eneste uke for å tjene like mye penger som en funksjonær som får utbetalt «samme beløp» per time. Faktisk er hver uke med PTO verdt nesten 2 % i verdi, og PTO pluss andre fordeler utgjør vanligvis mer enn 30 % av den totale lønnen.

Vi tilbyr PTO på The Connection

Ser du etter en flott jobb med både fordeler og fremtid, se her. Vi tilbyr PTO pluss medisinsk, tannlege, livsforsikring og andre fordeler. Vi tilbyr også et positivt arbeidsmiljø, kontinuerlig opplæring og forfremmelse innenfra – ting som vil gjøre jobben din morsommere og mer produktiv nå og bygge opp din CV for din fremtidige karriere. Snakk om fordeler!

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *