Hvilken forsikring trenger du som student? › All informasjon

Forsikre godt og billig som student? Ja, det fungerer 💪 Vi viser deg her hvilke typer forsikringer som er fornuftige for deg som student. La forsikringsappen Sophia vise deg hva som er viktig slik at du kan konsentrere deg om studiene. Gaudeamus igitur! 👩‍🎓

Ansvarsforsikring: Et must for alle

Fordi du har ubegrenset ansvar for skader du påfører andre og som kan være livstruende, er det viktig at du er forsikret. Enten du er student eller ikke – denne forsikringen er et absolutt must for alle.

Det skjer raskere enn du tror, ​​og du ved et uhell kolliderer med noen mens du sykler eller står på ski. Den andre er alvorlig skadet og krever erstatning for smerter og plager, refusjon av dyre behandlingskostnader og tapt arbeidsfortjeneste. Dette kan føre til eksistenstruende kostnader. Du må beskytte deg selv slik at du ikke mister alle sparepengene dine og lønnen din blir garnert hvis du ved et uhell skader noen andre.

💰 Du er vanligvis allerede ansvarsforsikret gjennom din husholdningsforsikring. Ellers får du din egen personlige ansvarsforsikring
fra €25 per år.

Du finner mer informasjon om dette i vårt blogginnlegg Personlig ansvarsforsikring er et must – ingen hvis eller men

Husholdningsforsikring: Forsikrer innboet ditt

Endelig student og nå borte fra hjemmet og inn i din egen leilighet. Du trenger din egen husholdningsforsikring hvis du ønsker å forsikre innboet (klær, bøker, sykkel, verdisaker, …) mot brann, storm, vann fra springen, glassbrudd og tyveri. Forsikringssummen skal tilsvare verdien av dine eiendeler, slik at alt er forsikret ved brann. Med innboforsikringen slår du to fluer på en gang, for ansvarsforsikringen er alltid inkludert.

💰 Du får husholdningsforsikring fra rundt €7 per måned.

Du kan lese om hva du bør se etter når du tegner husholdningsforsikring i vårt blogginnlegg Husholdningsforsikring: 7 tips du bør være oppmerksom på.

Ulykkesforsikring: Dekker kostnader etter en ulykke

Hva skjer hvis fjellet eller sykkelen din kaster deg av? Eller trenger du en helikopterredning etter ulykken (som koster noen tusen euro)? Eller, i verste fall, til og med forbli ufør?

En ulykke, enten det er i idretten, som student ved universitetet, på veien eller i husholdningen, kan gi høye kostnader til topp behandling og rehabilitering. En eventuell ombygging av leiligheten din (løfteplattformer, heis, barrierefri adkomst, …) koster raskt penger. En mulig funksjonshemming kan begrense (student)livet alvorlig. Den økonomiske skaden som oppstår kan dekkes av ulykkesforsikringen.

💰 God ulykkesforsikring vil koste deg ca €10 per måned.

de lovpålagt ulykkesforsikring Den dekker forøvrig ikke ulykker i privatsfæren. Og vær så snill å tenke på at uføretrygdene som er inkludert i reiseforsikring eller kredittkort vanligvis heller ikke er tilstrekkelige.

Hva du ulykkesforsikringen fra Alpinklubb kan du lese i blogginnlegget vårt Alpenvereinversicherung: Det rette for fjellklatring?

Du finner mer informasjon om ulykkesforsikring i vårt blogginnlegg Privat ulykkesforsikring – viktig beskyttelse for lite penger

Supplerende helseforsikring: For den beste behandlingen

Dette vil gi deg bedre behandling på sykehuset og du kan gå til en privat lege. Jo yngre og vanligvis sunnere du starter med denne forsikringen, jo billigere er den.

💰 Forsikringsselskapene tilbyr billige inngangspriser for privat tilleggssykeforsikring: fra € 25 per måned er du med.

Uføreforsikring: Sikre arbeidsstyrken din tidlig

Din største ressurs er arbeidsstyrken din, og derfor bør du beskytte den. Denne forsikringen kan du også tegne som student under studietiden, altså før du begynner i jobb, og det samme gjelder som med tilleggshelseforsikring – jo tidligere og friskere, jo bedre.

💰 Du får uføreforsikring fra €30 per måned.

Du finner mer informasjon om uføreforsikring i vårt blogginnlegg Uføreforsikring er et must: hvorfor og når?

Dyreeieransvarsforsikring: Forsikre hunden og katten din på riktig måte

Katten din 🐱 er automatisk inkludert i hver husholdningsforsikring gratis inkludert.

Du må eksplisitt inkludere hunden din 🐶 i husholdningsforsikringen din – men det er også tilfelle med mange forsikringsselskaper
premium gratis
mulig. Alternativt kan du også tegne din egen dyreeieransvarsforsikring.

Motorvognansvarsforsikring: Obligatorisk for hver bil

Hver bil må ha motorvognansvarsforsikring, ellers får du ikke skilt for den. Hvis du vil forsikre den godt og fremfor alt billig, så finn ut mer i blogginnlegget vårt om bilforsikring: 7 tips til hvordan du kan spare penger

➡️ Vår konklusjon

Selv som student bør du ta vare på forsikringene dine tidlig nok og avklare om det er behov for tiltak eller om du allerede er godt forsikret. Ansvarsforsikring og ulykkesforsikring er et must. Men vi anbefaler også at du forsikrer dine eiendeler. Hvis det er økonomisk gjennomførbart, er faglig uføreforsikring for studenter å anbefale og prikken over i-en er en tilleggssykeforsikring. Denne komplette pakken trenger heller ikke å være dyr – totalt (uten bilforsikring) starter den på €75 per måned. 😎

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *