hvad er fordelene og hvordan virker de?

Til digitale tegnebøger de er blevet mere og mere populære gennem årene, og takket være dette kan du i dag forlade huset for at shoppe blot ved at tage din mobiltelefon – eller smartwatch.

Ingen tid til at læse? Hvad med at lytte til dette indhold? Tryk på play!

Men hvordan faldt de så meget i forbrugernes smag?

Coronavirus-pandemien har ført til en enorm stigning i adoptionen af ​​digitale betalinger kontaktløse med det formål at prioritere kundernes og leverandørernes sikkerhed.

Som et resultat fik fysiske korttilnærmelsesbetalinger styrke, og digitale tegnebøger blev en bekvem måde at foretage betalinger på.

Lær mere i denne artikel om fordelene ved digitale tegnebøger, hvordan de fungerer, om de er sikre, og hvilke innovationer du skal holde øje med!

Hvad er digitale tegnebøger?

digitale tegnebøger er en digital version af dine regninger og kort, let tilgængelige via computer, smartphone eller enhver anden smart enhed, der stort set eliminerer behovet for at bære rundt på en rigtig tegnebog.

Du har sikkert hørt om Apple Pay, Google Pay og Samsung Pay, det er tre af de mest populære digitale tegnebøger, men i Brasilien er der stadig andre, såsom:

 • picpay;
 • PayPal;
 • Elsker Digital;
 • Betalt marked.

Ifølge en undersøgelse udført af Bain & Company vil digitale tegnebøger repræsentere 28 % af betalingsmarkedet i 2022. Det betyder, at de, om de kan lide det eller ej, er en stor trend genereret af den store digitalisering, som verden har været igennem de seneste år. Handel udviklede sig på en sådan måde, at betalingsmulighederne også skulle moderniseres.

I Brasilien, ifølge data fra Brazilian Society of Retail and Consumption (SBVC), 61 % af brasilianere fra sociale grupper A, B og C, som ejer smartphones, er allerede tilbagevendende brugere af digitale tegnebøger eller e-punge.

Og de vigtigste fordele påpeget er praktisk og smidighed opnået i transaktionen og bekræftelse af betaling.

Hvordan fungerer digitale tegnebøger?

For at begynde at bruge en digital tegnebog, skal du først beslutte, hvilken du vil bruge. Mange mennesker beslutter sig ud fra hvilket mobiloperativsystem du allerede bruger.

For eksempel, hvis du er en iPhone eller Apple Watch bruger, vil du sandsynligvis bruge Apple Paymens Android-brugere vil bruge google pay eller Samsung Pay.

Du behøver dog ikke kun bruge én pung, men flere, alt efter behov.

For at bruge en digital tegnebog skal du indtaste dine kortoplysninger i den applikation, du vælger. Dine oplysninger bliver derefter krypteret, og du vil kun kunne bruge tegnebogen, når du låser din enhed op og autoriserer brugen af ​​tegnebogen.

For at foretage en mobilbetaling skal du blot godkende den digitale tegnebog og holde den tæt nok til ATM-kortlæseren til, at dine oplysninger kan overføres.

Ikke alle forhandlere og enheder accepterer kontaktløse betalinger. For at finde ud af det, se efter indikatoren for kontaktløs betaling på forhandlerens kassesystem eller kortlæser.

Symbolet ligner et Wi-Fi-ikon på siden, som det nedenfor:

Hvad er fordelene ved at bruge en digital tegnebog?

Ud over kontaktløse betalinger og det faktum, at du kan forlade huset uden at skulle have en komplet pung med flere kort, penge, mønter og alt det andet, vi finder i en konventionel pung, er digitale punge også et godt sted at opbevare vigtige dokumenterpå en organiseret og tilgængelig måde.

Faciliteter, som e-wallets giver:

 • Kredit- eller betalingskort;
 • Boardingkort;
 • Hotel reservationer;
 • Koncertbilletter;
 • Gavekort;
 • Kuponer;
 • Loyalitetskort.

Ud over disse faciliteter kan du med en digital tegnebog også:

 • Foretag indskud ved overførsel (TED eller Pix);
 • Betal via QR-koder;
 • Betale regninger;
 • Nogle apps giver dig også mulighed for det penge tilbage i indkøb og
 • Udbytte af penge indsat i den digitale tegnebog!

Nogle velkendte apps som WeChat og WhatsApp tilbyder også digital tegnebogsservice igennem WeChatPay Den er fra whatsapp betale.

Forskellen er, at i Kina er WeChatPay allerede meget brugt, og derovre accepterer de endda Digital Yuan, den kinesiske digitale valuta. Her i Brasilien er WhatsApp Pay stadig ikke udbredt.

Er digitale tegnebøger sikre?

Når vi taler om penge, tænker vi på sikkerhed. Da Pix blev lanceret, var der for eksempel trods den store accept, at mange var bange for at blive snydt og var i tvivl om, hvorvidt det virkelig er sikkert. Og denne bekymring kunne ikke være anderledes for digitale tegnebøger.

Når alt kommer til alt, hvad sker der, hvis din telefon bliver stjålet? Kan hackere nemt stjæle dine oplysninger? Vil du sætte din økonomi på spil?

Hold dig rolig. Digitale tegnebøger er faktisk mere sikre end fysiske kort, fordi mobilbetalinger er krypteret og tokeniseret, hvilket betyder, at ingen af ​​dine faktiske kort- eller kontonumre er gemt i den digitale tegnebog.

Men hvordan virker det?

Når du tilføjer dine personlige oplysninger til en digital tegnebog, konverteres disse data til en kode gennem kryptografi, som kun kan tilgås af autoriserede enheder.

Digitale tegnebøger går et skridt videre ved også at tilføje tokenisering, som tager disse følsomme krypterede data og erstatter dem med en ikke-følsom digital ækvivalent kendt som token.

Disse unikke tokens genereres tilfældigt, hver gang en bruger foretager en betaling, og kun betalingsgatewayen fra butikken kan matche denne token for at acceptere betaling.

Det vil sige, at dine oplysninger bliver mere og mere sikre takket være disse teknologier.

Mere om innovationer inden for betalingsmetoder

Hvis du sælger, uanset om det er i en fysisk butik eller online, ved du allerede vigtigheden af ​​altid at følge med tendenser til betalingsmetoder. Forbrugerne er jo krævende og søger mere og mere lethed, når de foretager deres indkøb.

Bevis for dette er pix som, på trods af at det stadig betragtes som nyere, allerede er meget brugt af forbrugere og adopteret af virksomheder.

Udover ham bør vi også holde øje med Real Digital, den brasilianske digitale valuta skabt af centralbanken, hvis lancering forventes i 2022 og lover at revolutionere det finansielle marked.

Der er mange trends for 2022, og det kan være svært at holde styr på dem alle, endsige omsætte dem i praksis i din virksomhed.

For at gøre dette skal du få hjælp fra og vores API kraftfulde værktøj til at integrere finansiel teknologi i din virksomhed og tilbyde dine kunder det allernyeste på markedet for betalingsmidler.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *