hvad du behøver at vide om tidens trend

Også selvom du ikke er super ekspert af den digitale verden, har du sikkert hørt om kryptovalutaer – i hvert fald Bitcoin, den mest berømte af dem – de er trods alt overalt!

Det digitale valutamarked, på trods af at det er et decentraliseret system, er ved at blive styrket, og selv El Salvador var det første land, der adopterede brugen af ​​Bitcoin som en af ​​de officielle valutaer til at cirkulere internt i landet.

En anden kuriosum omkring kryptovalutaer er det faktum, at vækstlande, såsom Indien, Pakistan og Venezuela, har større tilslutning til dets brug end lande, der anses for rigere. Dette sker hovedsageligt på grund af devalueringen af ​​dets officielle valutaer, som gør det digitale aktiv mere attraktivt for at bevare privatøkonomien.

Men lad os tage et skridt tilbage og forstå det bedre. hvad er kryptovalutaer og hvorfor de erobrer så meget plads på det finansielle marked!

Hvad er kryptovalutaer?

Kryptovalutaer De er ét betalingsmiddel digital, der ikke er afhængig af banker til at verificere dine transaktioner og bruger kryptering til at beskytte dem.

De adskiller sig fra alle andre valutaer ved, at de ikke har en central udstedende eller regulerende myndighed. Brug i stedet en decentraliseret system at registrere transaktioner og udstede nye enheder.

Det er et peer-to-peer-system, der gør det muligt for enhver, hvor som helst i verden, at sende og modtage betalinger.

I stedet for at være fysiske penge, der transporteres og udveksles i den virkelige verden, eksisterer cryptocurrency-betalinger udelukkende som digitale poster i en onlinedatabase, der beskriver specifikke transaktioner.

Den første kryptovaluta, der blev oprettet, var Bitcoin, i 2009, og er stadig den bedst kendte den dag i dag.

Hvordan fungerer kryptovalutaer?

Kryptovalutaer registreres i en offentlig, distribueret hovedbog kaldet blockchainen digital registrering af alle transaktioner opdateret og vedligeholdt af valutaindehavere.

Kryptovalutaenheder skabes gennem en proces kaldet minedrifthvor en gruppe mennesker validerer og registrerer alle transaktioner ved hjælp af en computer.

Men ved, at hvis du ejer en kryptovaluta, ejer du ikke noget håndgribeligt. Det, du har, er en nøgle, der giver dig mulighed for at flytte en post eller en måleenhed fra en person til en anden.

Selvom Bitcoin har eksisteret siden 2009, dukker kryptovalutaer og anvendelser af blockchain-teknologi stadig op i økonomiske termer, og der forventes en bredere anvendelse i fremtiden.

Eksempler på kryptovalutaer

Der er tusindvis af kryptovalutaer. Nogle af de mest kendte inkluderer:

Bitcoin

Oprettet i 2009 Bitcoin (BTC) var den første kryptovaluta og er stadig den mest handlede. Mønten blev udviklet af Satoshi Nakamoto – menes at være et pseudonym for en person eller gruppe af mennesker, hvis nøjagtige identitet forbliver ukendt.

Ethereum

Udviklet i 2015 Ethereum er en blockchain-platform med sin egen kryptovaluta kaldet Ether (ETH). Det er den mest populære kryptovaluta efter Bitcoin. Og måske hører du allerede det navn mere takket være NFT’er som også er blevet populære i nyere tid og som er en del af samme blockchain som Ether.

Litecoin

O Litecoin (LTC) minder mere om Bitcoin, men har bevæget sig hurtigere for at udvikle nye innovationer, herunder hurtigere betalinger og processer, hvilket giver mulighed for flere transaktioner.

krusning

krusning (XRP) er en distribueret betalingsprotokol skabt i 2011. Ripple kan bruges til at spore forskellige typer transaktioner, ikke kun kryptovalutaer. Virksomheden bag har arbejdet med flere banker og finansielle institutioner.

Hvad kan du købe med cryptocurrency?

Da det først blev lanceret, var Bitcoin beregnet til at være et medium for daglige transaktioner, hvilket gør det muligt at købe alt fra en kop kaffe til en computer eller endda dyrere ting som fast ejendom.

Dette er dog endnu ikke blevet til noget, og selvom antallet af institutioner, der accepterer kryptovalutaer, vokser, er mængden af ​​store transaktioner stadig relativt lav.

Alligevel er det muligt at købe en lang række produkter fra e-handelssider ved hjælp af kryptovalutaer. Se nogle eksempler:

Tech- og e-handelswebsteder, der allerede accepterer kryptovalutaer

Adskillige virksomheder, der sælger teknologiprodukter, accepterer kryptovalutaer på deres hjemmesider, såsom:

  • Microsoft (kun til spil, film og apps i Windows Store og Xbox Store);
  • WordPress;
  • Hostinger;
  • Damp;
  • Wikipedia;
  • Ryk.

luksusprodukter

I Brasilien er der stadig få e-handelsbutikker, der accepterer kryptovalutaer. I udenlandske e-handelsbutikker er det dog allerede muligt at købe luksusvarer som Rolex og Patek Philippe ure i bytte for Bitcoin.

Biler

Nogle bilforhandlere kan lide BMW det er nissan, acceptere kryptovalutaer som betaling. Dog kun i udvalgte amerikanske og britiske butikker.

EN Tesla var det første mærke, der stod frem og sagde, at det ville acceptere kryptovalutaer som en form for betaling for sine biler. Men kort efter vendte Elon Musk beslutningen og forsvarede sin holdning ved at kommentere på miljøpåvirkningerne af den digitale valutamineproces,

Forsikring

I april 2021, det schweiziske forsikringsselskab AXA meddelte, at det var begyndt at acceptere Bitcoin som betalingsmetode for alle sine forsikringslinjer undtagen livsforsikring (på grund af lovgivningsmæssige problemer). EN Premier Shield Forsikringsom sælger amerikanske bolig- og bilforsikringer, accepterer også Bitcoin til præmiebetalinger.

Markedet begynder at tilbyde denne betalingsmetode mere og mere i takt med, at forbrugernes interesse for kryptovalutaer stiger.

Er kryptovalutaer sikre?

Kryptovalutaer er normalt bygget ved hjælp af blockchain-teknologi, som beskriver den måde, transaktioner registreres i «blokke» og «stemples» med en dato og et klokkeslæt.

Det er en ret kompleks teknisk proces, men resultatet er en digital hovedbog over kryptovalutatransaktioner, som er svær – hvis ikke umulig – for hackere at pille ved.

Derudover kræver transaktioner en to-faktor godkendelsesproces. For eksempel kan du blive bedt om at indtaste et brugernavn og en adgangskode for at starte en transaktion. Du skal muligvis derefter indtaste en godkendelseskode sendt via sms til din personlige mobiltelefon.

I modsætning til statsstøttede penge er værdien af ​​virtuelle valutaer udelukkende drevet af udbud og efterspørgsel. Dette kan skabe vilde udsving, der giver betydelige gevinster for investorerne – eller store tab.

Det betyder, at cryptocurrency-investeringer er underlagt denne udsving og også mindre lovgivningsmæssig beskyttelse end traditionelle finansielle produkter såsom aktier, obligationer og investeringsforeninger.

Så hvis du overvejer at investere i digitale valutaer, skal du overveje tipsene nedenfor.

Fire tips til sikker investering i kryptovalutaer

Ifølge Consumer Reports indebærer alle investeringer risiko, men nogle eksperter anser kryptovaluta for at være en af ​​de mest risikable investeringsmuligheder.

Hvis du planlægger at investere i kryptovalutaer, kan disse tips hjælpe dig med at træffe smartere valg.

1. Søg

Inden du investerer, skal du lære mere om kryptovalutaer. Lav din research og tal med mere erfarne investorer, før du går videre.

2. Ved, hvordan du gemmer din digitale valuta

Hvis du køber kryptovaluta, skal du opbevare den. Du kan gøre dette i en digital tegnebog. Selvom der er forskellige typer tegnebøger, har hver enkelt sine fordele, tekniske krav og sikkerhed. Undersøg dine opbevaringsmuligheder, før du investerer.

3. Diversificer dine investeringer

Diversificering er nøglen til enhver god investeringsstrategi, og det gælder også, når du investerer i kryptovaluta. Læg for eksempel ikke alle dine penge i Bitcoin, bare fordi det er det navn, du kender. Der er tusindvis af muligheder, og det er bedst at sprede din investering på flere valutaer.

4. Forbered dig på volatilitet

Kryptovalutamarkedet er meget volatilt, så vær forberedt på op- og nedture. Du vil se dramatiske udsving i priserne, og hvis din investeringsportefølje eller mentale velvære ikke kan klare det, er kryptovaluta måske ikke et godt valg for dig.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *