Hva trenger du rettsvernforsikring til? › All informasjon

Du er sikker på at du har rett, men for å håndheve det må du reise søksmål? Du kjenner ordtaket: «I retten og på åpent hav er du i Guds hender» – så du lar det være å skjære tenner 🤷‍♀️. For det kan bli veldig dyrt. Vi, fra forsikringsappen Sophia, har løsningen: rettsvernforsikring 👇

Hva trenger du rettsvernforsikring til?

I noen tvister i retten er det plikt til å ha advokat og i andre tilfeller anbefales en advokat som kan noe. Tross alt vil du hevde dine rettigheter i retten, ikke få straff eller skal en forventet straff være så mild som mulig. Rettssaker kan vare i mange år og være svært kostbare, for rettferdighetens hjul maler sakte, men absolutt ikke gratis. 🙃

Advokater har rykte på seg for å ikke forsvare deg for ingenting, og så er det rettsgebyrer og sakkyndige vitneutgifter. Alt i alt en dyr «fornøyelse».

Saksforsikring støtter deg i dette. Men vær forsiktig: den sponser ikke enhver juridisk tvist. Du bør derfor sjekke nøye om rettshjelpsforsikring gir mening for deg og i så fall i hvilken grad.

Hva betaler rettsvernforsikringen for?

«Å ha rett» betyr ikke «å få rett». Risikoen for å miste en prosess er alltid der. Og en tapt prosess kan resultere i høye juridiske, retts- og ekspertkostnader for deg. Det er her rettsforsikringen kommer til unnsetning og betaler kostnadene dine.

Rettsvernforsikringen betaler advokatenes honorarer for rådgivning, inngrep i rettssak og rettsgebyr. Videre betaler den vitneerstatningen, sakkyndiges og namsmannens omkostninger. Reiseutgifter betales også. Disse kostnadene dekkes inntil forsikringssummen.

Hva dekker egentlig rettsvernforsikringen?

Det er mange unntak i dekningen, men listen over potensielle tvister der du kan trenge å håndheve rettighetene dine i retten er lang, inkludert en trafikkulykke uten feil, kjøpsfeil eller straffeforfølgelse for uaktsom kroppsskade.

Du kan velge ulike pakker for din rettsvernforsikring avhengig av forsikringsselskapet og dine behov.

Det er vanligvis en obligatorisk grunnpakke som inkluderer følgende:

 • Rådgivende rettsvern: Forsikringsselskapet betaler for konsultasjon med advokat.
 • Rettslig beskyttelse for skader: Du blir skadet i en skiulykke av en uforsiktig skiløper og ønsker å saksøke om erstatning.
 • Strafferettslig beskyttelse: Du er involvert i en trafikkulykke som skader én person alvorlig. Siden skyldspørsmålet er uklart, vil det bli reist straffesak mot deg for uaktsom kroppsskade.
 • Generell kontraktsrettslig beskyttelse: Datamaskinen jeg kjøpte krasjer hele tiden. Forhandleren benekter at det foreligger en mangel.
 • Forsikringsavtale juridisk beskyttelse: Din private ulykkesforsikring betaler ikke etter en ulykke, siden de gjenværende fysiske begrensninger ikke skyldes ulykken, men eksisterende slitasje.
 • Ekspertuttalelse rettsvern: Under visse forutsetninger og betingelser påtar assurandøren seg kostnadene ved utenrettslige meldinger.
 • Datarettslig beskyttelse: Et selskap nekter å slette dataene dine.
 • Skatterettslig beskyttelse: Forsikringsdekningen omfatter beskyttelse av rettslige interesser innen skatte-, toll- og avgiftsretten.
 • Førerkortrettslig beskyttelse: På grunn av en trafikkulykke inndras førerkortet ditt selv om kravene til dette ikke er oppfylt.
 • Sjåfør juridisk beskyttelse: Du forårsaker en trafikkulykke mens du kjører andres kjøretøy.

I tillegg kan følgende moduler avtales:

 • Retsbeskyttelsesforsikring for motorkjøretøyer: Det oppstår en tvist i forbindelse med en dårlig utført bilreparasjon.
 • Arbeidsdomstol og trygderettsvern: Du blir urettmessig sagt opp av en arbeidsgiver.
 • Eiendoms- og utleierettslig beskyttelse: Utleieren din krever en ulovlig høy husleie.
 • Rettslig beskyttelse mot arv og familierett: Det oppstår en arvetvist.

Hvor gjelder rettsvernforsikringen din?

På grunn av de vidt forskjellige juridiske systemene er det ikke mulig å bruke over hele verden. Forsikringsselskapene tilbyr generelt dekning over hele Europa, men noen områder dekkes kun i Østerrike, for eksempel utleierettsbeskyttelse eller juridisk skattebeskyttelse.

Hva er unntatt fra forsikringsdekningen?

Antakelsen om risikoen for saksomkostninger er ikke forsikret, for eksempel i tilfelle av:

 • skilsmisser
 • Kjøp og salg av eiendom
 • streik, tinglysingssaker
 • ekspropriasjoner
 • naturkatastrofer
 • skader på asbest
 • investeringer
 • spillkontrakter

Selv alkohol smaker ikke så godt for rettsforsikringen din. Hvis du er i alkoholpåvirket tilstand på tidspunktet for forsikringstilfellet, kan forsikringsselskapet nekte å yte ytelser. Dette gjelder generelt rettsbeskyttelsespakkene for kriminelle, motorvogner og skadeerstatning. Dette kan imidlertid variere avhengig av forsikringsselskapet. Det nøyaktige regelverket finner du i forsikringsvilkårene til din saksomkostningsforsikring.

Hvor mye koster rettsvernforsikring?

Er du også en av dem som mener at rettsvernforsikring er alt for dyr. Det er en grunnleggende beskyttelse som allerede er tilgjengelig til en rimelig pris. Rundt € 6 per måned du kan forsikre deg selv og bilen din med en veldig god pakke. Men premiumversjonen er også mer enn rimelig til €19 per måned.

Hva du må tenke på når du tegner rettsvernforsikring

Det er ventetider for dekselet og disse er ikke jevnt regulert. Grunnregelen er: Årsaken til rettstvisten kan først oppstå etter at forsikringen er tegnet og i noen tilfeller først etter at det har gått en viss karenstid på tre eller seks måneder fra kontraktens begynnelse. Før det er det ingen forutsetning om kostnader.

❇️ Vårt tips: Det er bedre å velge et forsikringsselskap som kun tilbyr rettsvernforsikring. Da kan det aldri skje at rettsforsikringsselskapet ditt, som du også har din ulykkesforsikring hos, må saksøke deg selv fordi han ikke betaler for ulykkeskravet. Eller den andre parten som er involvert i ulykken har sin bilansvarsforsikring hos samme forsikringsselskap som du har rettsvernforsikringen din. Uff – det er garantert problemer, fordi de fleste forsikringsselskaper utelukker å ta rettslige skritt mot seg selv. Og selv om det ikke er umulig, er det en veldig ugunstig konstellasjon 🤦 ♀️

Det viktigste med rettsvernforsikring igjen i korte trekk

➡️ Vår konklusjon

Rettshjelpsforsikring er absolutt ikke en eksistensiell sikring, men den hjelper deg med å håndheve rettighetene dine om nødvendig. Hvis dette er viktig for deg, bør du tegne denne forsikringen. Tenk nøye gjennom hva du trenger og sett sammen den perfekte pakken.

Leter du etter den rette rettsvernforsikringen? Sophia er der for deg

Leter du etter den rette rettsbeskyttelsesforsikringen for å hjelpe deg med å få rettighetene dine? Vil du ha de riktige byggeklossene til en billig penge? Så prøv forsikringsappen Sophia. Det vil hjelpe deg å finne den rette forsikringen for deg og lommeboken din slik at du slipper å bære risikoen for saksomkostninger. Registrer deg nå!

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *