Hva gjør høytytende og HiPo-ansatte?

Denne artikkelen om ansatte med høy ytelse og høy potensial (HiPos) ble sist oppdatert i januar 2017. Den ble sist oppdatert for å inkludere ny informasjon og statistikk om topputøvere og HiPos i september 2021.

Høypresterende ansatte er enhver bedrifts drøm. Resultatet deres er høyt, holdningene deres er positive, og de leter alltid etter måter å forbedre seg på. De har ofte lederegenskaper og en klar karrierevei de planlegger å følge. Det ville være vanskelig å finne noen som ikke vil ha en toppspiller på laget.

Høyt potensial ansatte (HiPos) er også en ressurs. De er dyktige medarbeidere med sans for rollene sine, hvis talenter kan trives når de administreres effektivt.

Men hva definerer høyytende og høypotensiale ansatte (HiPos)? Hva gjør dem til så verdifulle medlemmer av arbeidsstyrken din? Hvordan kan du forhindre at disse høytytende utøverne forlater og hjelpe deres ytelseskvaliteter infisere hele selskapet?

Vi bryter ned kvalitetene til høypresterende og hvordan du kan styrke dem. Vi vil også diskutere hvordan du kan pleie høyytelsesegenskaper i HiPo-arbeidsstyrken din.

Kostnaden for å erstatte dine beste prester og #HiPos kan være så mye som 400 % av lønnen deres. Lær hvordan du kan oppdage, #engasjere og beholde de beste ansatte fra @ClearCompany:

Definere høyt potensial vs. Høypresterende ansatte

Brendon Burchard er en bestselgende forfatter og high-performance coach som har omfattende dekket emnet høye utøvere. Hans definisjon av en høyytende er en person som «lykkes utover standardnormer på lang sikt.»

På den annen side er høyt potensial talent, eller HiPos, ansatte som har en klar evne til jobbene sine. De har potensial til å gjøre en mye større innvirkning på bedriften din. Utvikling av disse medarbeiderne med høyt potensial kan gjøre dem til høypresterende og flytte dem til lederroller i organisasjonen din.

Så, hva er egenskapene som høypresterende har som andre ansatte ikke har? Burchard tilbyr fem egenskaper som skiller ut med høye prestasjoner, og som kan hjelpe deg med å identifisere høyt potensielle ansatte:

  • Klarhet: Høypresterende vet hva de vil ha og kan samarbeide med andre for å få det. De har sterke verdier og en følelse av hensikt som hjelper dem å nå sine mål.
  • Energi: Topptalenter motiveres hele tiden til å forbedre seg, og andre lever av energien deres. På grunn av deres høye nivåer av fokus og disiplin, kan de skape og opprettholde den energien.
  • Mot: Å ta risiko er en naturlig del av rytmene deres, og de er ikke redde for å møte vanskelige utfordringer. Høypresterende er mer sannsynlig å si ifra og iverksette tiltak.
  • Produktivitet: Klarhet, energi og mot muliggjør høyere ytelse. Høypresterende produserer mer arbeid på samme tid som andre ansatte.
  • Innflytelse: Høypresterende kan snakke med andre mennesker på en måte som gjør at folk liker dem, noe som fører til bedre nettverksferdigheter. Deres oppmerksomhet overfor andre trekker respekt og beundring fra kollegene.

Alle disse faktorene kombineres for å produsere ansatte som er mer fokuserte, produktive og som søker nye muligheter. Høyt potensielle ansatte har mange av de samme egenskapene, men trenger ofte veiledning eller opplæring for å hjelpe dem med å blomstre.

Fordelene med ansatte med høyt potensial og høy ytelse

Høyytende og HiPo-ansatte gir organisasjonen mer valuta for pengene. Høypresterendes produktivitetsnivåer er så mye som 400 % høyere enn gjennomsnittlig ansatt. Høye potensialer har også en positiv effekt på hele teamets produktivitet, og øker den med ca. 15 %.

HiPo-ansatte er 91 % mer verdt enn ikke-HiPos, ifølge forskning fra SHL. De gjør organisasjonen din til et bedre sted å jobbe, muliggjør effektiv etterfølgerplanlegging og øker den samlede produksjonen.

Visste du? Høypresterendes produktivitetsnivåer er så mye som 400 % høyere enn gjennomsnittlig ansatt.

Kostnaden for å erstatte verdifulle ansatte varierer fra 50%-400% av lønnen deres. Så når du identifiserer ansatte med høyt potensial og høy ytelse, må du gjøre alt du kan for å holde dem rundt. Behold topptalenter ved å utfordre dem, anerkjenne deres bidrag, tilby vekstmuligheter, og ikke gi dem inn i ledelsen for raskt.

Maksimere, motivere og beholde høye prestasjoner og HiPos

Nå vet du hvilke egenskaper som indikerer høye prestasjoner og HiPos og hvorfor de er så viktige for organisasjonen din. Deretter skal vi se på hvordan du kan få mest mulig ut av ferdighetene deres og holde dem engasjert på jobben. Begge er avgjørende for å sikre at de er en del av bedriften din på lang sikt.

Gjenkjenne topptalent

77 % av ansatte med høyt potensial sier det er viktig å bli anerkjent som sådan av arbeidsgiverne sine. Den samme whitepaperen bemerker også at formelt anerkjennelse av HiPos (forteller dem direkte) betyr at det er mindre sannsynlig at de leter etter en ny jobb. Det betyr at anerkjennelse av høy ytelse og høyt potensial har en umiddelbar innvirkning på oppbevaring.

Vi vet at anerkjennelse kommer langt når det gjelder å øke medarbeidernes engasjement også. Det er fornuftig at det betyr noe for topptalenter. Å inkludere anerkjennelse i engasjementsstrategien din trenger ikke å være komplisert. Det kan være så enkelt som å si takk og anerkjenne milepæler som arbeidsjubileer og bursdager.

Du kan også gjøre det mulig for arbeidere offentlig å sette pris på sine kolleger med verktøy som Shout Outs. Når du bruker programvare for ytelsesstyring, kan Shout Outs og anerkjennelse nevnes under ytelsesgjennomganger. Dette sikrer at oversikten over ansattes Shout Outs og andre anerkjennelser kan ta hensyn til deres evaluering. Å ha tilgang til denne posten hjelper høypresterende og HiPos med å argumentere for fremtidige forfremmelser og faglige utviklingsmuligheter.

Støtt vekstinitiativer

En av de største grunnene til at høypresterende presterer bedre enn sine jevnaldrende, er fordi de tar initiativ. Høypresterende venter ikke på å bli fortalt – de finner ut av det. Hvis de mangler kunnskap eller ønsker å få en ny ferdighet, søker de hjelp.

Det er viktig å støtte de som viser initiativ. Mangel på vekstmuligheter er en hovedårsak til at høypresterende og HiPos forlater organisasjonene sine. Det beviser at disse ansatte har et ønske om å forbedre, forbedre ferdighetene sine og fortsette å bidra til organisasjonen din.

Du kan styrke utøvere og HiPos ved å gi tilgang til treningsressurser. Du kan knytte dem til mentorer og jevnaldrende de kan henvende seg til på tvers av organisasjonen. Et mentorprogram i din bedrift muliggjør medarbeidervekst og utvikling og er en del av å skape en innbydende, støttende bedriftskultur. Mentorskap og vekstmuligheter forbedrer også engasjement og jobbtilfredshet, noen av hoveddriverne for fastholdelse.

Visste du? Ansatte som forfremmes innen tre år har 70 % større sannsynlighet for å bli i organisasjonen sin.

Prioriter å nå mål fremfor mikrostyring

Som de fleste andre ansatte liker ikke HiPos å bli mikroadministrert. Det har negative effekter på deres produktivitet og engasjementnivåer. I stedet for mikroadministrering, kan du styrke dine høypresterende og HiPos ved å sette mål og gi tilbakemelding konsekvent.

Bruk ytelsesvurderinger som en mulighet til å vurdere prestasjonene deres og se hvordan de har vokst. Det er også et godt tidspunkt å lage planer for neste trinn i karriereutviklingen. Medarbeidere med høyt potensial har også fordel av regelmessige evalueringer og tilbakemeldinger. Der kan ledere tilby læringsmuligheter og hjelpe HiPos å se hvor deres styrker ligger.

Å sette mål, evaluere ytelse og gi regelmessig tilbakemelding er enkelt ved hjelp av ytelsesstyringsprogramvare. Ytelsesstyringsverktøy lar bedrifter støtte behovene til høypresterende og HiPos og holde dem på lang sikt. Kombinasjonen av autonomi og støtte viser høypresterende og HiPos at din bedrift stoler på sin intuisjon og er forpliktet til deres vekst og suksess.

Det er viktig å ikke overse ansatte med høyt potensial til fordel for høypresterende. Medarbeidere med potensial er en sterk, pålitelig kilde for bedriftens talentpipeline og kan gjøre etterfølgerplanlegging enklere. Støtt faglig utvikling og lag en resultatstyringsstrategi for å hjelpe topptalenter med å bygge ferdighetene sine, holde seg engasjert og klatre til et høyere nivå i organisasjonen din.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *