Hva gjør et vellykket onboarding-program?

Som HR-fagfolk og ansettelsesledere forstår du hva som skal til for å skape et vellykket onboarding-program. Onboarding er så mye mer enn å signere skjemaer og sette opp bærbare datamaskiner. Det handler om å ønske nye medlemmer av teamet velkommen, forberede dem på deres nye rolle og sette dem opp for en lang periode i bedriften din.

Dagens arbeidsmarked krever at bedrifter møter behovene til sine ansatte, forbereder dem på rollene sine og gir støtte for å hjelpe dem til å lykkes. Med omtrent 52 % av arbeidsstyrken som forventes å søke etter en ny jobb i løpet av de første seks månedene av 2022, er det viktig at ombordstigningsprogrammet ditt bidrar til å beholde hver nyansatte.

I dagens innlegg tar vi en titt på noen viktige elementer i et vellykket onboarding-program. Du vil også finne eksklusivt nedlastbart innhold, inkludert en sjekklistemal du kan prøve med nye ansatte.

52 % av #workforcen forventes å søke etter en ny jobb i løpet av de første seks månedene av 2022. Hold deg til de nye ansatte med et effektivt #onboarding-program. Lær mer i @ClearCompanys siste innlegg:

Onboarding skjer ikke over natten

De beste ombordstigningsprogrammene for ansatte varer mye lenger enn én dag eller til og med én uke. Du forventer ikke at nye medarbeidere skal starte sin første dag på jobben – det tar tid å øke ansvaret, sette seg inn i daglige rutiner og få en følelse av bedriftskultur.

Mange standard onboarding-programmer varer i 90 dager, selv om noen er enda lengre enn det, avhengig av rollen. Ifølge Gallup er rundt ett år etter ansettelse når ansatte presterer best. Gallup sier også at en 12-måneders introduksjonsprosess er en utmerket måte å fremme engasjement når ansatte er mest utsatt for å forlate.

Pass på at du ikke forhaster deg gjennom onboardingsprosesser, og ta deg tid til å koble nye ansatte til selskapets misjon, visjon og verdier for å oppmuntre til engasjement fra starten av. Bare 29 % av nyansatte sier at de føler at de er forberedt og støttet når ombordstigningsprogrammet er fullført. Du vil ikke at de ansatte skal være blant dem – prioriter suksessen deres med en flott introduksjonsplan.

Visste du: Bare 29 % av nyansatte sier at de føler at de er forberedt og støttet når ombordstigningsprogrammet er fullført.

Lag en onboarding-sjekkliste for hver rolle

Du kan hjelpe nye medarbeidere til å føle seg mer trygge med en sjekkliste for ansatt ombordstigning. Sjekklisten beskriver alt de forventes å fullføre under innføringsprosessen. Dette reduserer ikke bare forvirring for de nye ansatte – det forenkler prosessen for alle. En sjekkliste sikrer at HR-team ikke hopper over noen trinn i prosessen, får de riktige dokumentene fra nyansatte og deler den samme informasjonen om bedriftskultur.

Lag flere sjekklister for å sikre at ansatte dekker alt det viktigste for ombordstigning. Sjekklistene dine vil sannsynligvis variere avhengig av den ansattes rolle, ansiennitetsnivå og andre faktorer, men du kan følge samme prosess for å lage sjekklister for enhver rolle. Del sjekklistene dine etter dag, uke og måned slik at ansatte ikke blir overveldet og godt forberedt på sine nye roller.

 • Dag-en-sjekklisten kan inneholde et raskt møte med HR, en introduksjon til teamet og en enkel oppgave slik at ansatte kan hoppe med hodet først.
 • Uke-en-sjekklisten kan inkludere en ukeslutt-innsjekking, sikre at den ansatte er satt opp med riktig programvare og utstyr, og introdusere den nyansatte til prosessene de skal bruke.
 • 30-, 60- og 90-dagers sjekklister kan inkludere møter med en mentor, en nyansatt resultatgjennomgang og fullføring av et prosjekt.

De mest vellykkede #onboarding-programmene stopper ikke etter en dag eller en måned. Det tar opptil 12 måneder for ansatte å oppnå topp ytelse. Finn ut mer fra @ClearCompany:

Dra nytte av onboarding-programvare

Onboarding-programvare kan bidra til å gjøre onboarding til en mer sømløs opplevelse for både ansatte og HR-team. Onboarding-programvare gjør logistikken ved onboarding mye enklere, og gir nye ansatte sjansen til å begynne å danne relasjoner med sine kolleger og ta over rolleansvaret deres.

Hvis du har en ekstern arbeidsstyrke, er en programvareløsning avgjørende for å ta med eksterne ansatte. Verktøyene som er effektiv onboarding-programvare som utstyrer HR-teamet ditt med inkluderer:

 • En ansatt selvbetjeningsportal slik at nyansatte kan få tilgang til dokumentene og ressursene de trenger når som helst
 • Enhets- og utstyrsadministrasjon slik at HR- og IT-team kan spore ansattes utstyr uten problemer
 • Elektronisk utfylling og lagring av alle skjemaer og dokumenter, inkludert bakgrunnssjekker, 1-9-er og skattedokumenter
 • Intelligente skjemaer med autofyll for raskere skjemautfylling
 • Bulk onboarding slik at HR raskt kan ombord på store grupper av nyansatte
 • Automatiserte varsler for å holde ombordstigningsprosessen på rett spor
 • Analytics for å hjelpe med å evaluere kvaliteten på nyansatte

Få ansattes innsikt

De ansatte som går gjennom onboarding-programmet ditt har et unikt syn på hvordan det virkelig fungerer. Utnytt denne kunnskapen ved å gjennomføre undersøkelser av nyansatte og be dem vurdere ombordstigningsopplevelsen deres. Du kan stille disse spørsmålene på ulike punkter i onboarding-programmet eller når ansatte fullfører programmet.

Nesten 90 % av de ansatte bestemmer om de vil bli i det nye selskapet i løpet av de første seks månedene.

Her er noen eksempler på spørsmål å stille nye ansatte:

 • Følte du deg forberedt på å starte din første dag (utstyr levert og satt opp, e-postkonto aktivert, møtesett med ansettelsesansvarlig)?
 • Følte du at ombordstigningsprogrammet var for langt, for kort eller akkurat passe?
 • Hvordan var din erfaring med onboarding-programvaren?

Nøkkelen til en utmerket medarbeideropplevelse er starten: en flott introduksjonsopplevelse. Det er viktig fordi nesten 90 % av de ansatte bestemmer om de vil bli i det nye selskapet i løpet av de første seks månedene. Det er spesielt viktig i en tid hvor det har blitt vanskelig å ansette på tvers av bransjer og yrker. Ombord nye ansatte med den hensikt å vise dem at du bryr deg om deres suksess i deres nye rolle.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *