Hva er strategisk HR-ledelse?

Når folk tenker på menneskelige ressurser, tenker de vanligvis på oppgaver som lønn, fordeler og PTO før de tenker på strategisk ansvar som bedriftskultur, medarbeiderengasjement og resultatstyring. Men for de fleste team endret det seg ettersom pandemien rammet og HR var det organisatoriske limet som holdt driften i gang. HR dukket opp som en tydelig strategisk forretningspartner etter å ha navigert i nyansene ved å lede mennesker gjennom en pandemi.

SHRM rapporterer at dette er en rolle HR-teamet ditt bør forvente å ha permanent. «HR har befestet sin posisjon som høyre hånd til administrerende direktør, og hjelper til med å navigere i komplekse menneskesentriske utfordringer,» sa Naveen Bhateja, administrerende direktør og konserndirektør i Medidata Solutions, til SHRM.

Er HR-teamet ditt nytt i sin posisjon som partner i forretningsstrategi? Ser du etter måter å øke teamets innflytelse på og få lederskap med i HR-initiativer? Se ikke lenger – lær hvorfor HR-strategi er så viktig for virksomheten og hvordan teamet ditt kan styrke HRs plass som en følgelig forretningsfunksjon.

#HR-strategi har dukket opp som essensielt for forretningssuksess – finn ut hvordan teamet ditt kan jobbe mer strategisk:

Hva er strategisk personalledelse?

Med en strategi for menneskelig administrasjon, har HR-teamet ditt det store bildet i tankene og tilpasser selskapets mål med HR-strategier som driver innovasjon og vekst. Team som tar en tilnærming til strategisk personalledelse (HRM) har en plan for hver ansettelse – og en ansettelsesprosess som setter nye ansatte i stand til langsiktig suksess. De skynder seg ikke for å fylle stillinger, men tar seg tid til å identifisere hva slags kandidat de ser etter for å sikre en god passform.

Deres andre HR-funksjoner er også strategiske. Onboarding, engasjement og ansattes ytelse er ikke bare overfladiske prosesser – de er designet for å få ansatte til å føle seg velkomne, støttet, inkludert og motiverte fra det tidspunktet de søker til de går av. Målet med strategisk HRM er å ansette, beholde og engasjere ansatte som tilfører ny kompetanse og ekspertise, en rekke erfaringer og legger til bedriftskulturen.

Hvorfor strategisk HR-ledelse er viktig

Strategisk HRM er viktig fordi, uten en strategisk plan, vil bedrifter sannsynligvis overforbruke på ansettelser og kjempe mot høy omsetning. Det er også nesten umulig for en bedrift å nå sine mål når ansatte mangler den nødvendige kompetansen eller stadig slutter. Når HR mangler strategi, blir ansatte ganske enkelt ansatt for å fylle åpne roller. Utover det er det lite tenkt på hvorfor den aktuelle ansettelsen ble gjort, som kompetansehull som må fylles eller den ansattes potensial for vekst i rollen.

Strategisk HR-praksis betyr at hver nyansatte ikke ansettes fordi selskapet trengte en stilling besatt, men fordi den ansattes unike ferdigheter og erfaring passer best for rollen. Strategiske HR-team sender ikke ut medarbeiderundersøkelser uten å analysere resultatene eller planlegge årlige gjennomganger uten planer om å diskutere ytelse ellers. Med en HR-strategi kan bedrifter bedre forstå hvorfor ansatte valgte å jobbe der og hva som får dem til å bli. De kan oppdage og adressere underytelse, gi coaching og anerkjenne ansattes gode arbeid.

Mennesker er grunnlaget for virksomheten din. Hvis de ikke blir støttet, uengasjerte eller bare ikke passer for rollen deres, vil deres ytelse – og følgelig virksomhetens ytelse – lide. Strategisk HRM gjør det mulig for bedrifter å ta bedre ansettelsesbeslutninger, gi støtten ansatte trenger, og holde dem om bord i årene som kommer.

«Uken da billioner av dollar av markedsverdi kom ut av den globale økonomien fordi folk ikke kunne jobbe og konsumere og leve normalt – som virkelig avsluttet enhver debatt om verdien av HR for bedriften. HRs plass ved bordet ble stivnet permanent.»

– John M. Bremen, administrerende direktør for Human Capital and Benefits i Willis Towers Watson

Hvordan være et strategisk HR-team

Å administrere ansatte strategisk krever ærlighet, åpenhet, kommunikasjon og tillit. Det krever et team med HR-fagfolk som kan utvikle effektive strategier som kobles direkte til forretningsmål. For eksempel, hvis et av virksomhetens mål er å øke mangfoldet på tvers av selskapet, kan en strategisk HR-avdeling sette sitt eget mål for å øke mangfoldet i talentmassene. Deretter finner de ut hvordan de kan nå dette målet – kanskje ved å utforske nye kandidatkilder eller sette sammen et mer mangfoldig ansettelsespanel.

Ta en titt på disse trinnene HR-teamet ditt kan ta for å bli mer strategisk.

Vurder gjeldende strategier

Før du utvikler noen nye HR-strategier, bør du gå gjennom dine nåværende prosesser. Hva fungerer? Hva må helt klart endres? Teamet ditt har kanskje allerede et utmerket henvisningsprogram for ansatte, men høy turnover blant nyansatte indikerer at ombordstigningsprogrammet ditt trenger oppmerksomhet.

Sett mål og planlegg hvordan du skal nå dem

Bedriftens mål bør være Nordstjernen for teamets mål. Hver gang du setter team- og individuelle mål, koble dem til overordnede forretningsmål og lag en plan for hvordan du skal nå dem. Å opprette denne forbindelsen hjelper ikke bare virksomheten med å oppnå disse målene, men tjener til å engasjere og motivere teamet ditt.

For en strategisk tilnærming til #HRManagement, sørg for at teamets mål stemmer overens med forretningsmålene. Finn ut mer fra @ClearCompany:

Gjenkjenne styrker og svakheter

For å utvikle en effektiv strategi, må en god HR-leder være klar over HR-styrkene og svakhetene til teamet sitt. Teamet ditt kan være utmerket til å nå ansettelsesmål, men det er vanskelig å administrere en vanlig syklus for ytelsesgjennomgang. Kanskje teamet ditt mangler en dedikert kandidatkilde, men rekrutterere er flinke til å gjøre sine egne innkjøp. Uansett teamenes styrker og svakheter, når du vet hva de er, kan du sette realistiske forventninger, utnytte styrker og jobbe med svakheter.

Finn hull i talent

Å finne kompetansegap er en viktig komponent i strategisk HRM. Hvilke ferdigheter har arbeidsstyrken din for øyeblikket, og hvilke ferdigheter må tilføres? Er noen av dine nåværende ansatte gode kandidater for oppkvalifisering, eller vil nyansettelser være nødvendig for å tette hullene? Uansett hva du oppdager, hjelper det å avdekke kompetansegap din bedrift med å bygge en godt avrundet, produktiv arbeidsstyrke.

Oppgrader HR-ferdigheter og -ressurser

HR-teamet ditt består av ansatte også, så ikke glem å behandle dem som det. Identifiser kompetansehullene blant teammedlemmene dine, slik at du kan bidra til å styrke dem, eller hvis en ny ansettelse er nødvendig. Dette kan også avsløre om teamet ditt kan dra nytte av teknologiske verktøy som et menneskelig administrasjonssystem, en ATS, ytelsesstyringsprogramvare eller en komplett talentstyringsplattform.

Evaluer resultatene av nye strategier

Som med alle nye initiativer, er det viktig å se hvordan nye HR-strategier fungerer. Du vil ikke fortsette å satse på en strategi som ikke fungerer. Overvåk strategiene dine for å sikre at de gir de ønskede resultatene, eller revurder og prøv noe nytt.

Strategisk HRM er verdt tiden og innsatsen. Det hjelper HR med å bygge en arbeidsstyrke med de rette ferdighetene som kan hjelpe virksomheten med å nå sine mål. HR-strategi gir retning, muliggjør vekst og befester HRs status som en svært innflytelsesrik avdeling og forretningspartner.

Hvordan skifte til strategisk HR-ledelse

Du kan drive en strategisk HR-ledelsesplan ved å bruke ClearCompanys Talent Management Platform. Programvaren vår har verktøyene og funksjonene teamet ditt trenger for å finne toppkandidater, ta smartere ansettelsesbeslutninger og støtte ansattes engasjement og oppbevaring:

  • Robust Søkersporingssystem (ATS) for en konsekvent kandidatopplevelse
  • Tekstverktøy for rask, engasjerende kommunikasjon
  • Onboarding-verktøy hjelper nyansatte å starte jobbene sine sømløst med selvtillit
  • Ytelsesvurderingsverktøy for å administrere produktive prestasjonssamtaler
  • Undersøkelser av medarbeiderengasjement og anerkjennelsesverktøy for å motivere og beholde A-spillere

Hjelp HR-teamet ditt med å jobbe strategisk og din bedrift nå sine mål med ClearCompany. Få din egen personlige demo fra en av produktekspertene våre i dag.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *