Hva er programvare for styring av salgsytelse?

Med digitaliseringen av detaljhandel og teknologi stadig mer tilstede, har det blitt grunnleggende å ha programvare for salgsytelse! Hvorfor er han så viktig for min virksomhet? Hva er endringene det vil medføre?

Svaret på dette og andre spørsmål kan du finne her på Casting, vi har utarbeidet denne artikkelen for å hjelpe deg bedre å forstå dette emnet. Hvis du vil vite hva det er og hvorfor du bør følge denne teknologien i 2022, fortsett å lese dette innlegget!

Hva er denne programvaren?

La oss først forstå hva programvare for styring av salgsytelse er. I utgangspunktet ble det opprettet for å hjelpe salgsteamet, gi mer effektive verktøy for å administrere kunder, samt forbedre forhandlinger og salg. I tillegg bidrar det til å øke kvaliteten på kontakten mellom selgere og kunder, og øke andelen kjøp som gjøres.

Denne typen system er grunnleggende, siden det lar gründeren skape en sterkere forbindelse med kundene sine, noe som gjør dem mer lojale mot merkevaren.

I tillegg har denne programvaren andre navn på markedet, for eksempel «salgsstyring CRM» eller «Management Software». De har andre funksjoner i tillegg til de som er nevnt ovenfor.

Med den kan de ansatte for eksempel lage rapporter om salg og analysere detaljene og aktivitetssegmentet. Den lar deg analysere resultater etter dag eller uke for hver selger av et produkt eller en tjeneste.

Det er fortsatt andre nøkkelfunksjoner om denne typen system som vil bli dekket gjennom denne artikkelen.

Hovedfunksjonene til en salgsprogramvare

Som vi forklarte tidligere, har salgsstyringsprogramvaren som for tiden tilbys av markedet en rekke funksjoner og verktøy som er integrert i den.

Oppdag nå hva som er hovedfunksjonene du kan finne i en god CRM:

1- Lead management

For det første vil du ikke kunne administrere butikkens salg, ikke registrere kontaktene til hver kunde. Enten gjennom samtale, e-post eller andre former for kontakt, er det nødvendig å samle inn og registrere informasjon hos organisasjonen. Dermed vil alle i teamet få tilgang til informasjonen og risikoen for kommunikasjonsavvik vil bli kraftig redusert.

På denne måten får både salgs- og markedsteamet tilgang til informasjon som kan brukes under forhandlingen.

2- En god oversikt over salg

Det er nødvendig å registrere alt salg i programvaren og være tilgjengelig for brukerne. Dette forenkler identifisering og muligheten for å filtrere kontoer basert på ulike kriterier, som for eksempel volumet av genererte inntekter.

På den måten vil du kunne lage spesifikke strategier som vil instruere salgsteamet ditt når som helst og på alle stadier av kundereisen. Så du kan effektivt prioritere potensielle kunder, lukke flere avtaler og beholde din eksisterende kundebase.

3- Fremtidig salgsplanlegging

Denne funksjonaliteten analyserer salgsmuligheter og lager et tett estimat for dem. Disse prognosene hjelper forhandleren i beslutningstaking og er i stand til å forutsi kort- og langsiktig salgsytelse.

Husk at i detaljhandelen vil prognosen gi en illustrasjon av hvordan du vil administrere arbeidsstyrken din, kontantstrømmen og andre tilgjengelige ressurser.

4- Har moduler for oppretting av forslag og budsjett

Denne funksjonen ble designet for å lette selgers arbeid, redusere byråkrati og gjøre det mindre kjedelig. Det vil si at i stedet for å skrive forslagene dine manuelt, vil programvaren selv bruke dataene som er lagt inn av kundene. Dermed vil den generere forslag automatisk og, best av alt, tilpasset behovene til hvert prospekt.

5- Den har et innebygd telefonsystem

Noen systemer for styring av salgsresultater har et verktøy som ringer til kunder. På denne måten vil du kunne få mer detaljerte beregninger for prospektering og produktivitet for hver selger.

6- Klarhet i salgsberegninger

Enhver programvare for styring av salgsytelse som anses som god på markedet har kapasitet til å transformere forvirrende data til grafer med tydelig informasjon. Det vil si at den analyserer informasjonen som samles inn og fremhever den mest relevante informasjonen for å administrere butikken din. Dermed har du en mer nøyaktig og reell oversikt over tilstanden til hver kundeemne i hvert av stadiene i trakten.

Snart vil denne funksjonen øke produktiviteten til salgsteamet ditt. Tross alt vil tiden tidligere brukt på å trekke ut data og lage rapporter drastisk reduseres, slik at du kan fokusere på det som virkelig betyr noe, salg.

7- Kan brukes på mobile enheter

Et annet slående trekk ved produkter som er innebygd i god salgsstyringsprogramvare i dag, er at de kan brukes på mobile enheter. Vi vet at mobiltelefoner er en viktig del av rutinen vår, enten det er personlig eller profesjonelt.

Kundene våre som bruker denne teknologien i Casting-appen vår så for eksempel en økning på 42 % i salget.

Dermed er muligheten til å bruke salgsstyringssystemet i det grunnleggende for eksterne salgsteam, på grunn av mobiliteten.

Fordeler og fordeler med en salgsprogramvare

Vi har allerede avklart hva som er hovedfunksjonene til en salgsprogramvare. Men spørsmålet som enhver gründer stiller når de står overfor en investering: «Hvilke fordeler vil jeg få av det?»

Med det i tankene har vi i Casting skilt 4 fordeler som du vil få når du investerer i en programvare for styring av salgsytelse, sjekk det ut!

1- Større tidsbesparelser og mer produktivitet

Salgssystemet er ment å automatisere prosesser som tidligere ble utført manuelt. På denne måten kan ledere og underordnede bli mer produktive, og fokusere på aktiviteter med høyest potensiell avkastning for butikken deres.

2- Mer effektivitet i salget

En av hovedfordelene (og den mest ønsket av alle butikkeiere) med dette systemet er muligheten til å øke konverteringsfrekvensen til potensielle kunder. Få en økning i salgsvolumet til butikken din.

Med andre ord kan du beholde de samme selgerne og forbedre stadiene i salgsprosessen, for å «rampe» mer og på kortere tid.

3- Mer fornøyde kunder

Ved å bruke salgsprogramvare kan bedriftens kundebehold vokse.

Har du noen gang tenkt på hvordan det er å ha et enklere syn på kundens historie? Kan du forhindre fremtidige problemer og likevel håndtere klager mer effektivt? Med salgsresultatstyringssystemet vil du kunne skape en optimalisert opplevelse og en personlig og proaktiv service til dine kunder.

Hvis du ønsker å vedta en strategi Kundesuksessse etter et system som tilbyr disse funksjonene.

4- Utvikling av kommunikasjon og kommersiell kultur

Når du implementerer salgsprogramvare, er en av hovedfordelene den personlige utviklingen av salgsteamet.

Med tydelig informasjon i systemet vil kommunikasjonen mellom ansatte bli bedre og ledelsen vil ha verktøy for å veilede hver av sine underordnede.

I tillegg vil du kunne implantere en kultur data drevetdet vil si hvor enhver beslutning tas basert på data og statistikk.

Nå som du har lært hva programvare for styring av salgsytelse er, bruk det vi lærer deg her i denne artikkelen i praksis!

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *