Hva er det? Hvilke fordeler? Hvordan søke?

Tid, som ofte er vår største fiende, kan også, hvis den forvaltes godt, bli en stor alliert av livene våre, alt vil avhenge av hvordan du forvalter den. En teknikk, ganske utbredt blant folk som ønsker å forbedre dette forholdet over tid, kan hjelpe deg mye. Vi snakker om Pomodoro-metoden.

I denne artikkelen vil vi lære om Pomodoro-metoden, dens opprinnelse, dens betydning for de som bruker den og hvordan den kan omsettes i praksis.

Pomodoro-metoden

Det var tilbake på 1980-tallet, langt mot slutten, at italieneren Francesco Cirillo, som forsøkte å forbedre bruken av tid, og rette opp noen problemer som oppsto på grunn av dette misbruket, som for eksempel utsettelse, bestemte seg for å bruke en kjøkkentimer i form av en tomat (Pomodoro, på italiensk) for å organisere dine daglige oppgaver.

Dette enkle verktøyet kan øke produktiviteten din betraktelig, og til og med gi deg den gode følelsen av prestasjon på slutten av hver dag.

Hva er Pomodoro-metoden

Nøkkelen til Pomodoro-metoden er timing. Det er fordi de fleste av oss kan holde fokus på en oppgave i omtrent 20-30 minutter på det meste, og så begynner tankene våre å vandre og fokus går tapt. Når vi tenker på det, ble Pomodoro-metoden laget slik at vi kunne planlegge tiden, inkludert denne tiden vi vil «kaste bort».

Derfor klarte Francesco Cirillo å løse timingproblemet ditt gjennom en tidtaker, som avga en høy lyd etter 25 minutter. Som? Han bestemte seg for å bruke disse 25 minuttene til å dedikere seg 100 % til en planlagt oppgave uten avbrudd. Etter den tid ville det være en planlagt pause på 5 minutter for å gå tilbake til oppgavene igjen.

Fra dette perspektivet tilsvarer en Pomodoro-syklus 25 minutter med studier eller arbeid. Tanken er at du i denne syklusen kan utføre oppgaver uten distraksjon, administrere tiden din på en mer organisert og produktiv måte, og gjøre livet ditt, personlig og profesjonelt, mer effektivt.

Hva er fordelene med Pomodoro-teknikken?

Pomodoro-metoden, slik den ble skapt og utviklet, har en enorm innvirkning på livene til mennesker som utsetter seg, det vil si mennesker som fullstendig mister seg selv i sin daglige bruk av tid. For denne målgruppen viser metoden seg å være svært effektiv, og gir flere fordeler, for eksempel:

Stress og angstlindring: Med en oppdeling av tiden din i blokker på 25 minutter, og med bruken administrert på en smidig måte, har Pomodoro-metoden en tendens til å eliminere stresset og angsten ved å ville gjøre alt samtidig, og innse at du gjør nesten ingenting, nettopp fordi du ikke vet hvordan du skal administrere den ønskete tiden effektivt.

Økt fokus: Når sinnet ditt forstår at de 25 minuttene utelukkende vil være dedikert til å utvikle en oppgave, har det en tendens til å forbli helt fokusert på den aktiviteten. Dermed klarer Pomodoro-metoden å hjelpe de som bruker den til å øke fokuset, så grunnleggende for produktiv bruk av tid.

Økt motivasjon: Pomodoro-metoden, når den tas i bruk, genererer en økning i motivasjon, spesielt når produktivitetsgevinster oppfattes. Det er en motivasjon for å gjennomføre den planlagte oppgaven, for å forstå at tiden som er avsatt til den, på 25 minutter, snart er over, og at etterpå kommer belønningen, som er hvilepausen.

Forbedrer arbeidsprosessen: Det er ingen tvil om at planlegging av tid i blokker forbedrer daglige oppgaver, forbedrer arbeidsprosessen, enten det gjelder antall utførte oppgaver eller kvaliteten på tiden brukt på personlige og profesjonelle aktiviteter.

Hjelper med å skape og nå mål: En av de viktigste egenskapene for ansatte i bedrifter er evnen til å nå mål. Uten denne kvaliteten er det vanskelig for en person å fortsette i en viss produktivitetsjobb. På denne måten kan Pomodoro-teknikken hjelpe og skape og opprettholde mål for arbeid og studier, ettersom den krever at du, ved å fokusere innsatsen fullt ut på de 25 minuttene med arbeid, fullfører dem alltid, eller nesten alltid. Å fullføre oppgaver i tide er et viktig verktøy for å skape denne forestillingen om oppnådde mål.

Pomodoro-metoden og teknologien

Med den teknologiske revolusjonen ble metoden basert på en fysisk timer etterlatt, og erstattet av mobiltelefonapplikasjoner og internettverktøy, som utfører samme funksjon, uten at du trenger å skaffe en ekstra enhet for din daglige dag.

En av erstatningene, skogsappen, for eksempel, den hjelper deg med å administrere tiden din, blokkere distraksjoner, gjennom bruken du bruker mobiltelefonen din, med sosiale nettverk og internett. Det hjelper deg å administrere tid og unngå distraksjoner.

Slik bruker du Pomodoro-metoden

For å bruke Pomodoro-metoden på dagen din trenger du en timer eller stoppeklokke for å overvåke tiden, en gjøremålsliste, som kan gjøres med noe fysisk (en notisblokk), eller en mobiltelefonapplikasjon.

  1. Starter

Den første delen av metoden er å planlegge bruken av dine 25-minutters tidsblokker. Skriv ned hva oppgavene vil være for den dagen, i nøyaktige blokker på 25 minutter og en 5-minutters pause, for hvile eller friere aktiviteter.

På slutten av hver 25-minutters syklus, merk en X på oppgaven som er utført, enten den er gjort helt eller delvis (for eksempel 50 %). Med slutten av syklusen kommer pausen på 5 minutter for en kort hvile.

Etter 4 eller 5 sykluser foreslås en lengre pause, slik at du bedre kan oksygenere tankene dine og fortsette å løse oppgaver på en sunn og produktiv måte.

  1. utføre oppgaver

Du må forstå at de daglige oppgavene dine må starte og slutte på en 25-minutters syklus, slik at følelsen av fullføring motiverer deg og gir deg energi til å fortsette å bruke Pomodoro-metoden på en nyttig måte.

Betyr dette at alle dine daglige aktiviteter vil ha et tidsbehov på 25 minutter? Selvfølgelig. For lengre oppgaver kan du bryte dem ned og gjøre dem i blokker, men med oppløsninger på slutten av hver enkelt. Det er veldig viktig at du faktisk klarer å fullføre oppgaver på slutten av hver tidsblokk, slik at teknikken gir mening og hjelper deg i praksis.

Oppsummerer Pomodoro-metoden i fem trinn

Velge oppgaven: Det første trinnet er å velge en oppgave du ønsker eller trenger å gjøre.

Stille inn alarmen: Still inn alarmen eller tidtakeren eller hva du skal bruke som et tidsregistreringsverktøy. Sett 25 minutter, tiden for en Pomodoro-syklus.

Arbeid med oppgaven: I 25 minutter, arbeid fullt ut med den foreslåtte oppgaven, med 100 % fokus på den.

Pausen: Ta en 5 minutters pause for å hvile.

Gjenta sykluser og øke intervaller: Husk å gjøre hver 4. mindre intervall med en lengre, på ca. 15 til 20 minutter.

Konklusjon

Å vite hvordan du kan administrere tiden din godt er å forstå at det er den største ressursen du har i dette livet. Å søke måter og metoder som vil gi deg bedre ytelse er å verdsette arbeidet ditt og ditt personlige liv.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *