Hva du trenger i en moderne rekrutteringsplattform

Dette innlegget om hva du bør se etter i en moderne rekrutteringsplattform ble opprinnelig publisert i oktober 2018. Det ble oppdatert i januar 2022 med ny informasjon om ansettelsesplattformer.

Rekrutteringsprogramvare er populært blant talentanskaffelsesteam. 75 % av ansettende fagfolk bruker enten søkersporing eller rekrutteringsprogramvare for å forbedre ansettelsesprosessen. Men å implementere et nytt system eller gå over til et annet verktøy kan være en stor oppgave. Så noen ledere nøler med å velge en plattform eller håndtere klønete, utdaterte programmer.

Men uten programvare kan potensialet ditt til å ansette topptalenter og utvide arbeidsgivermerket ditt bli lidende. Ta en titt på funksjonene du bør forvente i moderne rekrutteringsprogramvare. Mens du leser, tenk på hva din nåværende rekrutteringsprosess kan mangle.

Automatisert, organisert søkersporing

Først og fremst bør rekrutteringsprogramvare hjelpe rekrutterere og ansettelsesledere til å effektivt organisere søkerinformasjon og data. Vurder hyppigheten av ansettelsesinitiativene dine og problemene som HR-teamet ditt trenger å løse. For eksempel kan videointervjuer og flerspråklige applikasjoner være svært viktige for en global organisasjon. Jobbstyreledelse og planlegging er avgjørende for en annen.

Ser du etter ny #rekrutteringsprogramvare for bedre å navigere i dagens ansettelseslandskap? 🛑 og sjekk ut @ClearCompanys toppfunksjoner å se etter når du velger en moderne #rekrutteringsplattform:

Se forbi funksjonene for grunnleggende søkersporingssystem (ATS). Virkelig moderne rekrutteringsplattformer er til fordel for alle vinkler av ansettelse. I dag forventer kandidater mobilfunksjonalitet og en jevn kandidatopplevelse. De ønsker kommunikasjon om status for søknaden deres, positiv eller negativ.

Og det er bare funksjonene som vender mot kandidaten. Internt kan moderne rekrutteringsplattformer tilby tonnevis av verktøy for å ansette team. Disse inkluderer intervjuguider, tilpassede målkort for kommunikasjon med tilbakemeldinger fra intervjuer, ansettelsesanalyser og forhåndsvurderinger.

I tillegg til å organisere aktive jobbsøkende søkere, bør systemet ditt ha en løsning for å bygge en talentpipeline som inkluderer passive talentmasser. Når passive kandidater er engasjert, bør systemet ditt støtte en personlig rekrutteringstilnærming.

Ekspert programvarestøtte

En rapport fant at bare 28 % av små og mellomstore bedrifter jobber mot en digital fremtid. Men halvparten av de undersøkte virksomhetene sa at læringskurven holdt dem tilbake.

Visste du? 90 % av lederne mener at selskapet deres tar hensyn til folks behov når de introduserer ny teknologi. Bare 53 % av de ansatte er enige.

Det kan være mye arbeid å flytte alle ansettelses- og rekrutteringsdata en organisasjon har. Det er derfor kundestøtte og dedikerte kontoadministratorer er så kritiske. I tillegg kan en kontoadministrator hjelpe teamet ditt med å lykkes utover implementeringen ved å forklare nye funksjoner og lede deg gjennom oppdateringer.

Den beste kundestøtten fokuserer på suksess. Kontorepresentantene dine bør ta seg tid til å forstå bedriftens mål og utfordringer. Deretter kan de gi råd om hvordan de kan bruke plattformen til å møte mål og overvinne utfordringer.

Dette kan være vanskelig å vurdere når du søker etter ny moderne rekrutteringsprogramvare. Heldigvis er det massevis av flotte online anmeldelsessider med ærlige anmeldelser fra faktiske kunder. Du kan også utforske selskapets priser og nyhetsromsider for å se utmerkelsene de har mottatt.

Tilpassbar produktpakke

Noen alternativer for rekrutteringsprogramvare er en del av en talentstyringspakke som gjør alt, fra ansettelse til ombordstigning til resultatstyring. Noe programvare er spesialisert og fokuserer på et spesifikt element ved ansettelse (for eksempel innkjøp, videointervjuer eller SMS-rekruttering).

Totale talentstyringssuiter med en rekke verktøy er det mest tilpasningsdyktige alternativet for en voksende organisasjon. Rekrutteringsplattformer som enkelt kan plugges inn i større talentstyringssystemer vil tilpasse seg enklere enn de som tilbyr kun ett produkt.

«Alle verktøyene som bedrifter har kjøpt gjennom årene innen HR-teknologi for tids- og utgiftsstyring, lønn, læringsstyring eller rekruttering: De blir nå oppfattet som systemer for produktivitet og erfaring og systemer som ansatte kan bruke i arbeidsflyten .»

– Josh Bersin, HR-ekspert og industrianalytiker, til HRE

Informativ analyse

HR-analyse har raskt blitt en nødvendig del av rekrutteringsstrategien. Faktisk har rollen til HR-teknologi ført til enda bedre resultater enn arbeidsgivere forventet, ifølge Stacey Harris, forskningssjef og administrerende partner i Sapient Insights Research Group.

I 2021 «var det en stor økning i organisasjoner som fortalte oss at HR-teknologien deres ble brukt til å informere bedriftens arbeidsstyrke om beslutningstaking eller deres forretningsstrategi,» sa Harris.

Dette er et annet område hvor en ekspertkontoansvarlig er svært fordelaktig siden rekrutteringsplattformens analyser bare er like nyttig som teamets forståelse av dem. En intern partner kan bidra til å bygge forståelse rundt hvilke beregninger som er viktige for målene dine og hvordan du får tilgang til og utnytter dem.

Ta deg tid til å forstå bedriftens mål og bestemme hvilke funksjoner som er nødvendige å ha i programvaren du velger. Gjør deretter research for å forstå hva som skiller hver moderne rekrutteringsplattform.

ClearCompany tilbyr for eksempel et prisvinnende, frittstående rekrutteringssystem. Det kan også støttes av en hel Talent Management-plattform. Denne tilnærmingen betyr at vi kan støtte våre kunder uavhengig av deres vekststadium.

Hvis du er interessert i en omfattende løsning, sjekk ut regnearket vårt for sammenligning av talentstyringsleverandører. Dykk ned i funksjonene til bransjens beste programvare for å hjelpe deg med å ta en bedre kjøpsbeslutning.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *