Hva dekker husholdningsforsikringen?

Selv om det ikke henger noe maleri av Picasso i leiligheten din 🏠 og du kjøper møblene dine på loppemarkedet, bør du fortsatt ha husholdningsforsikring. Vi, fra forsikringsappen Sophia, har oppsummert hvorfor og hva husholdningsforsikringer forsikrer her 👇

Hva dekker husholdningsforsikringen?

Husholdningsforsikring er det som kalles pakkeforsikring, som sikrer innboet i boligen din mot ødeleggelse, skade og tap.

I prinsippet er alt forsikret som ligger i leiligheten som er navngitt i polisen. Som regel er det forsikringsdekning for skader forårsaket av brann, storm, ledningsvann, innbrudd og glassbrudd.

I de fleste tilfeller inkluderer husholdningsforsikring også personlig ansvarsforsikring. Dette hjelper deg med å avverge eller akseptere erstatningskrav fra skadde personer.

brannskader

Brannskader er skader forårsaket av brann, lynnedslag, eksplosjon og flyulykke. Du finner de nøyaktige definisjonene i vilkårene for husholdningsforsikring:

 • Brann er en brann som sprer seg med skadelige effekter og av egen kraft.
 • lynnedslag er lynets direkte kraft eller varmeeffekt på ting (direkte lynnedslag).
 • eksplosjon er en plutselig manifestasjon av kraft basert på utvidelse av gasser eller damper.
 • flyulykke er krasj eller sammenstøt av fly eller romfartøy, deres deler eller last.

stormskader

Stormskader er skader forårsaket av værrelatert luftbevegelse med en hastighet på over 60 km/t. Skader eller følgeskader forårsaket av veltede trær eller master på innredningen dekkes også av husholdningsforsikringen.

Dette gjelder imidlertid kun innholdet i leiligheten, stormskader på bygget dekkes av huseierforsikring eller bygningsforsikring.

vannskader i springen

Ledningsvannskader er skader som oppstår som følge av direkte virkninger av at hovedvann renner ut fra vannførende tilførsels- og/eller avløpsrør, armaturer eller tilknyttede anlegg.

Husholdningsforsikringen er ansvarlig for skader på innholdet i leiligheten som møbler, klær, bøker, elektriske apparater etc. Dersom komponenter i bygget, dvs. vegger, tak og gulv, er skadet, er det bygningsforsikringen som er ansvarlig.

Hvis vannet kommer inn i naboleiligheten, trer ansvarsforsikringen din i kraft.

Innbrudd

I følge vilkårene for husholdningsforsikring skjer innbrudd når noen får tilgang til leiligheten din med makt, altså uten å bruke riktige nøkler. Innboforsikring dekker skader forårsaket av:

 • begått eller forsøkt innbrudd
 • Ran (som alltid involverer bruk eller trussel om fysisk vold)
 • Hærverk (som følgeskade av et innbrudd)
 • enkelt tyveri (gjerningsmannen kommer uhindret inn i leiligheten, for eksempel gjennom en åpen inngangsdør)

Hvis du nå lurer på om sykkelen din også er en del av det forsikrede innboet i boligen din, finner du svaret i vårt blogginnlegg Sykkeltyveri: Forsikringsselskapene betaler for det.

knust glass

Glassbrudd er skade på forsikret glass forårsaket av brudd. I de fleste tilfeller dekkes kun skader på såkalt flatglass, dvs. dør- og vindusruter, glassflater på skap, skap- og bildeglass, speil og dusjkabinett. Gode ​​husholdningsforsikringer inkluderer også keramiske kokeplater.

❗️ Men pass på: Hvis glassbruddet ikke er forårsaket av deg, men av en gjest i leiligheten din, er dette en sak for deres ansvarsforsikring.

byrde

Din private ansvarsforsikring, som vanligvis inngår i husholdningsforsikringen, dekker erstatningskrav som med rette reises mot deg som forsikringstaker. Men det hjelper deg også å avverge uberettigede krav mot deg. Personlig ansvarsforsikring er en av de viktigste forsikringstypene, da et erstatningskrav fra tredjepart kan true din eksistens!

Å ikke forsikre seg mot det er en stor feil. Vi har oppsummert feilene du fortsatt kan gjøre med forsikring i et blogginnlegg for deg: 7 vanlige forsikringsfeil: Hvordan være riktig forsikret

Hvem er dekket av ansvarsforsikring?

I tillegg til deg som forsikringstaker er også følgende personer som bor sammen med deg i samme husstand forsikret:

 • ektefelle eller partner
 • mindreårige barn
 • Barn opp til 25 eller 27 år dersom de ikke har egen husholdning og ingen egen fast inntekt

❗️ Men pass på: Samboer er vanligvis ikke inkludert i husholdningsforsikringen. Du kan lese om hva du må tenke på når du deler leilighet i vårt blogginnlegg Boligandelsforsikring: Slik sikrer du din felles leilighet.

❇️ Vårt tips: Du finner mer informasjon om personlig ansvarsforsikring i blogginnlegget. Personlig ansvarsforsikring er et must – ingen hvis eller men.

Innboforsikringen din bør også dekke dette

I tillegg til forsikrede skader fra brann, storm, vannlekkasjer, innbrudd og glassbrudd, bør husholdningsforsikringen også omfatte følgende:

Ta med erstatningsverdi

Sørg for at husholdningsforsikringen din dekker gjenanskaffelsesverdi slik at du får full gjenanskaffelsespris og ikke bare dagens verdi tilbake ved skade.

Tilstrekkelig høy forsikringssum

Sørg også for at ditt innbo/innbo er forsikret for riktig beløp. Forsikringssummen er det maksimale beløpet du kan få som følge av skade.

Inkluder underforsikringsfraskrivelse

Hos noen forsikringsselskaper kan du selv velge forsikringssum. Dette har imidlertid den ulempen at du ikke har underforsikringsfraskrivelse dersom du ligger under forsikringssummen som assurandøren foreslår med forsikringssummen du selv har valgt.

100 % inkluderer grov uaktsomhet

Siden selv de største munkene fort kan oppleve små uhell med store konsekvenser, anbefaler vi at du tegner en 100 % grov uaktsomhetsforsikring. Påslaget koster noe mer, men i verste fall gir det mye.

❇️ Vårt tips: Du kan lese mer om disse 4 punktene i blogginnlegget vårt: Husholdningsforsikring: 7 tips du bør være oppmerksom på

Dine forpliktelser overfor din husholdningsforsikring

Forsikringsselskapet foreskriver visse regler for husholdningsforsikring, kjent som «forpliktelser» på tysk forsikring. Hvis du bryter en forpliktelse, kan forsikringsselskapet nekte eller redusere ytelsen.

For eksempel er det følgende forpliktelser:

 • Hvis leiligheten blir forlatt av alle beboere, selv for kort tid,
  1. å låse og riktig låse alle innganger, terrassedører og vinduer
  2. Vinduer i første etasje eller øverste etasjer må ikke åpnes eller vippes dersom de er lett tilgjengelige.
 • Dersom alle beboere forlater leiligheten i mer enn 72 timer, skal alle vannledninger stenges og tiltak for å hindre frost.
 • Verdifulle gjenstander skal rapporteres til assurandøren.
 • Alle sikkerhetstiltak som er avtalt i kontrakten må brukes på riktig måte.
 • Alle tiltak for å avverge eller redusere skader må iverksettes.

Boligforsikringskrav

Hvis juletreet ditt tar fyr, en dør utilsiktet smelles igjen slik at glasset sprekker, eller sykkelen din blir skjelven i kjelleren og prøver å komme seg ut av støvet, så må du sende inn et krav til forsikringsselskapet. Vi har oppsummert hvordan du gjør dette riktig i et eget blogginnlegg: Skademelding til forsikringsselskapet: Slik fungerer det

oppsigelse av husholdningsforsikring

Det kan være lurt å si opp en hvilken som helst husholdningsforsikring, uansett hvor god og fornuftig den er, med en god grunn. I dette blogginnlegget har vi vist deg kanselleringsalternativene for deg: Avbestill forsikring – vi viser deg alternativene dine

➡️ Vår konklusjon

Innboforsikringen sikrer hele innboet i boligen din mot mange risikoer og deg mot erstatningskrav. Selv om du ikke eier mye (ennå), er det et must og finner du den rette er det heller ikke så dyrt. Du kan lese om hva du må passe på når du tegner husholdningsforsikring i vårt blogginnlegg: Husholdningsforsikring: 7 tips du bør være oppmerksom på

Leter du etter den rette husholdningsforsikringen? Sophia er der for deg

Leter du etter en passende husholdningsforsikring som beskytter dine eiendeler optimalt og billig? Så prøv forsikringsappen Sophia. Det vil hjelpe deg å finne den rette forsikringen for deg og ditt hjem. Registrer deg nå!

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *