hva de er og hvordan man gjenkjenner dem

Hva er mønstre

Mønstre i handel de er spesielle former som lysestakene på listene har når det er visse bevegelser i markedet. Faktisk representerer de grafiske mønstre. Disse ordningene de indikerer hvordan markedet vil bevege segetter dannelsen av en bestemt ordning.

Mønstrene de kan indikere både en oppgang og en nedgang. Og å kjenne hovedfigurene er viktig for å forstå diagrammene godt. Traders som kjenner mønstre kan bestemmer seg for å gå inn eller ut av markedet med større bevissthet.

Generelt, mønstrene er delt inn i to store grupper:

  • Fortsettelsesmønstresom indikerer sannsynligheten for at den nåværende trenden fortsatt vil fortsette,
  • Reverseringsmønstresom indikerer et trendbrudd og en endring i markedsretning.

Fortsettelsesdiagrammer

Fortsettelse diagram mønstre, de dannes under en pågående trend og indikerer at den dominerende trenden vil fortsette. Vanligvis oppstår disse mønstrene under priskonsolideringsperioder. Faktisk gir de store muligheter for handelsmenn til å åpne posisjoner i den nåværende retningen av trenden.

Noen av de vanligste fortsettelseskartmønstrene inkluderer:

  • Retningsprogrammer: kan gi reverserings- eller fortsettelsessignaler. Oppadgående signaler dannes på toppen av en oppgående trend. Mens nedtrendsignaler dannes i bunnen av en nedtrend. Retningsprogrammer gir informasjon, under markedskonsolidering. For eksempel indikerer et stigende signal i en nedadgående trend at kjøpere aktivt presser prisen høyere. Imidlertid danner de høyere nedturer raskere enn de danner høyere høyder. Dette det er et tegn på kjøpers utmattelse, og prisene vil sannsynligvis falle til nedsiden for å gjenoppta den nedadgående trenden. Dette mønsteret signaliserer vanligvis et lite brudd i en sterk trend og tar en trekantet form. I en opptrend, derimot, dannes en bullish bølge. Dette skjer når en kort periode med konsolidering etterfølges av et sterkt ønske om å presse prisene høyere. Derfor tyder det på at oksene er klare for nok et kraftig push til oppsiden.
  • Flaggene: de er dannet når prisene konsolideres etter sterke trendbevegelser, kjent som stigninger. I en opptrend dannes et flaggmønster når prisene konsolideres for å danne lavere høyder og lavere nedturer. Dette indikerer en overskuddsperiode. Et brudd utenfor den øvre nedtrendlinjen vil være et signal om at tradere er klare til å presse prisene høyere for neste trinn. Flagg tilbyr optimale prisinngangspunkter med lav risiko for tradere som ønsker å slutte seg til den dominerende trendretningen.

Begge disse modellene bidrar til å identifisere små endringer mot trenden og å forstå når det er på tide å kjøpe.

Reverseringsmønster

Omvendt dannes reverseringsdiagrammønstre når en dominerende trend er i ferd med å endre retning. Ved å gjøre dette de signaliserer at momentumet i trenden avtar og at markedet forbereder seg på å snu. Hvis trenden er opp, indikerer et reverseringsmønster at markedet er i ferd med å snu ned. Omvendt, hvis trenden er nede, indikerer mønsteret at et oksemarked er på vei inn.

Det er flere reverseringsdiagrammønstre:

  • Modell med rett hode og skuldre: det dannes i en oppgående trend når prisen når de tre høydepunktene på diagrammet. Her er den første og tredje høyden like i høyden (skuldre) og den andre høye er høyere (hode). En halslinje er tegnet for å forbinde de nedre punktene i dalene dannet av mønsteret. Mens, når prisen faller under nakkelinjen, representerer avstanden mellom nakkelinjen og hodet kursmålet.
  • Omvendt hode- og skuldermodell: det dannes i en nedadgående trend. I dette tilfellet er den andre markeringen mindre enn den første og tredje markeringen. Faktisk, når prisen krysser nakkelinjen, finner vi åpningsprisen mellom nakkelinjen og hodet.
  • Den doble toppen og den doble bunnen: de dannes etter at prisen har hatt to topper, etter en sterk trendbevegelse. Dermed indikerer det markedets ønske om å snu den nåværende trenden. I dette tilfellet er prismålene lik høyden på formasjonen.
  • Trippel opp- og nedturer: de dannes etter at prisen har gjort tre topper, altså etter en sterk trendbevegelse. De indikerer derfor det falmende momentumet til den dominerende trenden og markedets ønske om å endre kurs.

Disse mønstrene oppstår etter lengre trendperioder og indikerer prisbruk og trendendring. Det er imidlertid viktig å merke seg at reverseringsdiagrammønstre krever tålmodighet. Ettersom de vanligvis tar lang tid å spille. Dette skjer fordi sterk overbevisning er nødvendig før investorer fullt ut kan støtte den motsatte trenden.

Hvordan gjenkjenne mønstre i handel

Å oppdage handelsmønstre kan være enkelt når du først har lært dem. Det er mange tekniske analyseindikatorer, som kan hjelpe tradere med å oppdage potensielle handelsmuligheter. Det er også programmer som automatisk kan oppdage markedsmønstre.

Derimot, kunnskap om teknisk analyse er den mest effektive løsningen. Studerer diagramanalyse, du kan gjenkjenne mønsteret umiddelbart og handle deretter.

Konklusjon

Oppsummert, Mønstre i handel er et viktig teknisk analyseverktøy som brukes av handelsmenn for å identifisere markedstrender. Videre, gjennom mønstrene kan vi identifisere: nivåene av støtte og motstand og mulige handelsmuligheter. Selv om kartmønstre kan gi overbevisende signaler, det er viktig å trene strengt risikostyring. Det er avgjørende å kombinere disse signalene med andre analyseteknikker og å bruke definitive prismål. Dessuten stop loss-ordrer kan brukes til å begrense risikoeksponering. Med riktig kunnskap og handelsferdigheter, kan mønstre generere en konstant strøm av lønnsomme muligheter. Derfor er det avgjørende for handelsmenn å utvikle sine handelskunnskaper og ferdigheter. På denne måten kan mulighetene som de grafiske mønstrene gir, identifiseres og utnyttes.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *