Husholdningsforsikring & flyttehus › Hvordan optimalisere?

Ta kontroll, slå av autopiloten, ta aktivt vare på din ideelle husholdningsforsikring for din nye leilighet. Med forsikringsappen Sophia sparer du tid og penger.

Du er opptatt med å planlegge ditt nye hjem og boligforsikring er sannsynligvis ikke det første du vil bekymre deg for… Pass på! Dette er en god mulighet for deg til å spare penger eller forbedre din forsikringssituasjon! Her er grunnen til at det kan lønne seg å bytte til en ny husholdningsforsikring.

Ta vare på din nye husholdningsforsikring FØR du flytter

Første ting først: sørg for å ta vare på husholdningsforsikring for din nye leilighet FØR du flytter! Innboforsikringen din på det gamle stedet har en autopilot innebygd – den flytter i utgangspunktet med deg til det nye stedet og forsikrer deg og tingene dine der også. Faktisk praktisk, ikke sant? Dessverre ikke så ofte 🙅.

Derfor stemmer ikke husholdningsforsikringen din med den nye leiligheten din

Det er usannsynlig at din eksisterende boligforsikring er det beste valget for ditt nye hjem. Det finnes en rekke forskjellige tariffer og varianter for å forsikre ditt nye hjem. Disse er svært forskjellige når det gjelder nøyaktig dekning og premier. Du kan bare finne den beste forsikringen for dine behov ved å sammenligne alle tilgjengelige tariffer. I tillegg kan det hende at den eksisterende forsikringen din begynner å bli etablert om år og er kanskje ikke lenger toppmoderne når det gjelder dekning. Få først tilbud fra din nåværende forsikringsgiver på ny adresse, boareal, utstyr osv. Dette tilbudet er da relevant for sammenligningen.

❇️ Vårt tips: Sammenlign din eksisterende husholdningsforsikring med alternativene på markedet. Så du kan
Spar penger og vær bedre forsikret. Vær oppmerksom på at du må tilpasse din eksisterende forsikring til den nye leiligheten. Ulikt boareal, nytt flomrisikonivå, forskjellig innredning, … alt dette har innvirkning på prisen på forsikringen din. Vær forsiktig så du ikke sammenligner epler med appelsiner og ender opp med å betale mer enn du forventet.

Si opp husholdningsforsikringen til tross for lang avtaletid

Hvis du flytter, kan du si opp din eksisterende kontrakt takket være en spesiell oppsigelsesrett.

❗️ Men pass på: oppsigelsen må være selskapet i hende i god tid før omregistreringen til tinglysningskontoret. Det spiller ingen rolle om den opprinnelige avtaleperioden allerede er nådd.

❇️ Vårt tips: Sjekk om oppsigelsen din kommer forsikringsgiveren i god tid – minst én dag før du melder deg til den nye leiligheten.

Få tilbake et rabatttillegg fra det nye forsikringsselskapet

Hvis du benytter deg av din spesielle oppsigelsesrett innenfor avtaleperioden, kan det hende du må betale forsikringsselskapet ditt. En såkalt Evigvarende rabattkrav Det nye forsikringsselskapet tar vanligvis over. Avklar i god tid med den nye assurandøren om en tilsvarende forutsetning om tilleggsbetaling tilbys. I alle fall, ikke la det permanente rabattkravet avskrekke deg for tidlig. Overtakelse av det nye forsikringsselskapet er vanlig.

Dine fordeler hvis du blir hos forsikringsselskapet ditt

Som så ofte viser unntak regelen. Ønsker du å bli med din eksisterende forsikring til tross for alt, blir flyttingen litt mer behagelig. Gi beskjed til forsikringsselskapet i god tid før du flytter når du skal flytte og forsikringsselskapet vil som regel også dekke skader som oppstår under flyttingen. Forsikringsselskapet ditt vil vanligvis forsikre deg for den nye leiligheten i en begrenset periode parallelt med den gamle.

👉 Det viktigste her: Avklar dette med ditt forsikringsselskap i god tid slik at du er klar over alle frister og detaljer. Disse kan variere veldig.

Sørg for at alle mennesker og dyr fortsatt har ansvarsforsikring

I vårt blogginnlegg Privat ansvarsforsikring er et must – uten hvis og men kan du finne ut alt om privat ansvarsforsikring. Flytter du bør du vurdere om alle fortsatt er forsikret i etterkant. Dette gjelder alle som flytter med deg samt de som bor i den gamle leiligheten. Mangel på beskyttelse er en eksistensiell risiko for de det gjelder!

Du bør også sørge for at kjæledyrene dine forblir forsikret. Ikke glem å forsikre din hund eller hest. Katten din er automatisk forsikret når du tegner husholdningsforsikring.

➡️ Vår konklusjon

Sørg for at du får best mulig forsikringsdekning for din nye leilighet FØR du flytter. Sammenlign alle tilgjengelige tariffer med tilbudet fra din nåværende forsikringsgiver. Du kan ofte spare penger ved å bytte og er samtidig bedre forsikret. Sjekk at alle mennesker, dyr og gjenstander er godt beskyttet. Flytting er det ideelle tidspunktet for å optimalisere husholdningsforsikringen din.

Vil du få enda mer ut av husholdningsforsikringen din? Les da blogginnlegget vårt Husholdningsforsikring: 7 tips du bør være oppmerksom på.

Når du flytter, er dette det ideelle tidspunktet for å optimalisere husholdningsforsikringen din. Sophia vil hjelpe deg med hvert trinn

Sophia hjelper deg med å finne den ideelle husholdningsforsikringen til din nye leilighet. Så du er godt beskyttet og sparer penger. Den støtter deg i å overholde fristene, i å si opp den gamle forsikringen og får deg tilbake langsiktige rabattbetalinger som en kreditt fra det nye forsikringsselskapet. Og fordi du er forpliktet til å melde flyttingen til de andre forsikringsselskapene dine også, vil Sophia gjøre det for deg også. kult ikke sant?

Slik er det gjort:

  • Registrer deg hos Sophia,

  • legg til din eksisterende forsikring og få dataene dine samlet inn og kontrollert,
  • be om tilbud på din nye leilighet og
  • gi oss beskjed når du planlegger å flytte inn i den nye leiligheten.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *