Fremme ansattes velvære med disse 4 tipsene

Arbeidsplassen kan være et stressende sted for mange, enn si under en pågående pandemi. Stressfaktorer fra ansattes privatliv og arbeidsliv blander ofte sammen, noe som gjør at folk føler seg overveldet. En global studie fant at et flertall av ansatte har opplevd større stress, angst og følelsesmessig utmattelse siden starten av pandemien. Med alle endringene det siste året, må arbeidsgivere fokusere mer enn noen gang på å tilby ressurser og støtte for ansattes velvære.

For å hjelpe deg bedre å støtte dine ansattes mentale og fysiske helse, har vi satt sammen en liste over fire ting du kan gjøre for å prioritere ansattes velvære i organisasjonen din.

@ClearCompany har 4 tips for deg for å promotere #EmployeeWellness denne #MentalHealthAwarenessMonth. Les mer på deres siste blogg:

1. Definer tydelig arbeidsgrenser

Når du jobber hjemmefra, er det ofte ingen klar begynnelse eller slutt på arbeidsdagen. Hjemmet ditt blir ditt kontor betyr at de forskjellige kravene og distraksjonene hjemme og på jobb også blir rotete. Ledere kan hjelpe sine ansatte ved å gjenskape den konsistente strukturen ved å jobbe på kontoret.

Ledere kan fortsatt tilby fleksibilitet med hensyn til når deres ansatte jobber – noen virksomheter har en tidsperiode der ansatte kan fullføre arbeidet sitt! Men det er viktig at ansatte tydelig definerer disse timene og at du og dine medarbeidere respekterer disse grensene. Ansatte vil sette pris på å kunne velge timeplanen sin, og du vil ha en klarere retningslinje for når du kan forvente svar fra teamet ditt.

Tips: Sett av tid på begynnelsen og slutten av hver dag for å forberede og dekomprimere fra arbeidsdagen. Dette vil veve litt konsistens tilbake i timeplanen din og hjelpe deg med å reflektere, oppdatere og tilbakestille.

2. Diskuter velvære under ytelsesvurderinger

Prestasjonsvurderinger gir en utmerket mulighet til å diskutere ansattes velvære og mental helse. Bruk disse som en mulighet til å finne ut om dine ansatte føler seg ivaretatt og be om tilbakemelding på hvordan bedriften støtter deres trivsel. Anmeldelser er ikke bare et øyeblikk for å diskutere ytelse og tilbakemeldinger. De er også en tid for ledere til å gå tilbake og lytte til sine ansatte. Spør dem om deres erfaringer med å jobbe eksternt og håndtere stressfaktorene fra pandemien. Sørg for at de føler seg ivaretatt og verdsatt. Å ha disse samtalene ofte viser ansatte at du oppriktig bryr deg om dem og gir deg muligheten til å kontinuerlig forbedre dine trivselstiltak.

Husk: Ansatte setter pris på hyppige tilbakemeldinger. Sjekk inn med teamet ditt regelmessig for å diskutere hvordan de har det og måter du bedre kan støtte dem i deres fremtidige mål.

3. Tilby velværeressurser

Sørg for at du gir ressurser som støtter dine ansattes mentale helse og velvære. Når dine ansatte føler sitt beste, yter de sitt beste. Mange arbeidsgivere investerer i praktisering av mindfulness. Mindfulness innebærer å konsentrere oppmerksomheten din om nåtiden og jobbe med å regulere følelsene dine. Det er mange fordeler med mindfulness, inkludert reduksjon i stress og angst.

En populær måte å hjelpe ansatte med å praktisere mindfulness er gjennom meditasjonsapper som Headspace. Med guidede meditasjoner og avspenningsressurser kan mindfulness-apper hjelpe ansatte å koble fra stresset i arbeidsdagen og komme seg. Hvis du ikke har ressurser til å investere i flere velværetiltak, trenger du ikke bekymre deg. Så lenge du oppmuntrer til sunne vaner og sjekker inn med teamet ditt regelmessig, trenger du ikke et forseggjort, kostbart program.

Prioriterer din organisasjon #EmployeeWellness? @ClearCompany sier at arbeidsgivere må støtte ansattes #mentalhelse ved å fokusere på disse fire områdene:

4. Lytt og kommuniser

Noe av det beste du kan gjøre for å hjelpe dine ansatte er å lytte. Med de pågående utfordringene med pandemien og fjernarbeid, er det avgjørende for ansattes velvære å omfavne kommunikasjonsplattformer. I løpet av det siste året har mange ansatte følt seg ensomme eller isolerte mens de jobber eksternt. Dette kan føre til avdelingssiloer og redusert kvalitet på arbeidet. Ledere må forebyggende bekjempe dette ved å tilby muligheter for kommunikasjon utenfor arbeidsoppgavene.

Sjansen er stor for at bedriften din bruker en kommunikasjonsplattform for å hjelpe med samarbeid. Se på måter du kan bruke denne plattformen for samtaler utenfor deres utpekte kanaler. Sett for eksempel opp en egen Slack-kanal som kan brukes for ansatte til å snakke om morsomme, ikke-arbeidsrelaterte temaer. Gi dem plass til å snakke om kommende planer, tips for å håndtere utbrenthet eller måter å holde seg aktiv på. Dette gir en frist for stresset i arbeidsdagen og bringer tilbake noen av de vennlige samtalene kollegaer ville ha ved hverandres skrivebord.

Når du gir ansatte velværetiltak og oppmuntrer til åpen kommunikasjon, bidrar du til å forhindre sykdom, tretthet og mental utbrenthet. Selv om vaksinasjonsinnsatsen øker og en følelse av normalitet vender tilbake, føler mange ansatte fortsatt den varige effekten av pandemien på deres mentale og fysiske helse. Arbeidsgivere må prioritere ansattes velvære for å holde sine ansatte sunne og fornøyde i rollen sin.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *