Forstå, hvad statsregistrering er, og hvad det er til

At åbne en virksomhed er en kompleks proces og fuld af bureaukratiske problemer, som enhver ny iværksætter desværre bliver nødt til at stå over for. En af dem er MEI State Registration, et væsentligt dokument for nogle virksomheder, men som ender med at blive glemt blandt al den nødvendige dokumentation.

Bestående af en serie på 9 cifre, MEI State Registration er et nummer, der bruges til at indsamle ICMS, der regulerer salget af fysiske produkter. Det er et dokument, der har til funktion at udstede salgs- eller produktfakturaen (NF-e).

Derfor skal selv e-handelsvirksomheder, som sælger produkter og skal udstede en faktura, registrere sig. Vil du forstå mere om det? Fortsæt med at læse!

Hvad er formålet med MEI-statsregistreringen?

MEI-statsregistreringen har til opgave at opkræve skat på cirkulation af varer og tjenester (ICMS) og udstede produktfakturaen (NF-e). Afhængigt af virksomhedens størrelse, vil den ansvarlige person modtage et nummer svarende til en CNPJ, som vil gøre din virksomhed regulariseret i henhold til reglerne i Federal Revenue Service.

Når en virksomhed åbnes, skal de ansvarlige anmode om, at ICMS bliver regulariseret over for offentlige organer. Registreringen af ​​MEI State Inscription (eller IE) er staternes ansvar, og da hver føderation har sin egen ICMS-lovgivning, kan der være nogle variationer i kravet om dette nummer afhængigt af regionen.

EN MEI-statsregistrering skal rekvireres på det sted, hvor din virksomheds hovedkvarter er placeret. Men uanset staten har nummeret altid 9 cifre, som repræsenterer nogle oplysninger:

 • De første 2 cifre angiver registreringsstatus. Det vil sige tilstanden af ​​virksomhedens hovedkvarter;
 • De næste 6 cifre er registreringsnumrene for hver virksomhed;
 • Det sidste ciffer er verifikator- eller kontrolcifferet, som bruges til at verificere, at IE-nummeret er autentisk.

På trods af at det er vigtigt for virksomheder at trække og opkræve ICMS, er IE ikke obligatorisk for alle virksomheder. Denne skat er kun påkrævet af virksomheder, der sælger fysiske produkter, eller som bruger intercity- og mellemstatstransport.

Uanset hvilken sektor den opererer i, skal en virksomhed således, hvis den udfører sådanne aktiviteter, obligatorisk anmode om en statsregistrering fra MEI – det være sig en industri, en detailhandler eller endda en e-handel.

Virtuelle butikker, der ikke sælger fysiske produkter – såsom platforme til salg af kurser – har til gengæld ikke brug for IE. De skal dog ansøge om den kommunale indskrivning (IM), som vil blive diskuteret senere.

Nu hvor du ved, hvad MEI State Registration er, kan du læse videre for at se, hvordan du ansøger om en:

Hvordan og hvor kan jeg få statsregistreringen?

Først og fremmest er en af ​​betingelserne for at udstede MEI-statsregistreringen at have en CNPJ, da det er en af ​​de data, der kræves under IE-ansøgningen. Processen er imidlertid enkel og kan gøres fuldstændig online via hjemmesiden for Finanssekretariatet (SEFAZ) i hver stat.

Når man får adgang til SEFAZ-portalen i den tilsvarende stat, vil iværksætteren generelt finde linket, der fører til registreringssiden, hvor der vil blive anmodet om oplysninger, såsom:

 • RG;
 • CPF;
 • CNPJ eller individuelt mikroentreprenørcertifikat;
 • Bevis for virksomhedens adresse;
 • Bevis for adresse på ansøgerens bopæl;
 • Ejendomsfotos;
 • Business licens;
 • Gyldig e-mail.

Som du kan se af de anmodede data, vil du kun være i stand til at udstede dit MEI State registreringsnummer, når alt er formaliseret og regulariseret i din virksomhed.

Ovenstående oplysninger er generelle og kan variere afhængigt af den føderative enhed, da de er bemyndiget til at udføre processerne med deres egne regler. Derfor er det vigtigt at konsultere oplysningerne på SEFAZ-portalen for den stat, hvor virksomheden vil blive åbnet.

Efter at have indsendt anmodningen til statskassen, er det næste trin at vente på, at anmodningen imødekommes, hvis frist er defineret af SEFAZ og kan variere fra stat til stat.

Og hvordan man kender nummeret på statsregistreringen? Tjek nu trinene for at konsultere din IE.

Se Statsregistret

Da det er gennem statens indskrivning, at ICMS indsamles, er dokumentet væsentligt for at handle lovligt i forhold til skattesystemet. Derudover er det kun virksomheder, der ejer IE, der kan udstede elektronisk faktura og udføre en række andre operationer, såsom mellemstatslig fragt i tilfælde af produktsalg.

Derfor er det vigtigt at vide, hvordan du konsulterer din ansøgning. Tjek det trin for trin:

 • Gå først til Sintegras webstedsenhed, der er ansvarlig for information om mellemstatslige operationer med varer og tjenester;
 • Vælg derefter den stat, hvor din virksomhed har hovedkontor;
 • Indtast de ønskede data på den valgte Sefaz-side;
 • Snart vil du blive omdirigeret til din IE.

Dokumentet har meget specifikke oplysninger om din virksomhed, lige fra driftsmæssige problemer til virksomhedsadressen. Så hvis nogen data ændrer sig, er det vigtigt at informere i Statsregistret, så der ikke er problemer. Derfor er det vigtigt at konsultere din MEI-statsregistrering med jævne mellemrum for at undgå forstyrrelser i din virksomhed.

At åbne en virksomhed er en kompleks proces og fuld af bureaukratiske problemer, som enhver ny iværksætter desværre bliver nødt til at stå over for. En af dem er, hvad der er statsregistrering, et væsentligt dokument for nogle virksomheder, men som ender med at blive glemt blandt al den nødvendige dokumentation.

Hvilke virksomheder har brug for statsregistrering?

Som i andre typer virksomheder kan MEI i nogle tilfælde være fritaget for ICMS-afgiften og derfor fra statsregistreringen. Den mikro-iværksætter, der leverer tjenester eller sælger kurser eller digitale produkter, er undtaget fra denne registrering.

Men selvom de ikke er forpligtet til at have en statsregistrering, har disse mikroiværksættere brug for den kommunale registrering for at betale serviceafgiften (ISS) og udstede en servicefaktura (NFS-e).

På den anden side skal mikroiværksættere, der sælger fysiske produkter eller arbejder med industri og transport, indsende en Statsregistrering – og for denne virksomhedsmodel er udstedelsesprocessen anderledes.

I tilfælde af MEI udstedes statsregistreringen automatisk, når en operation, som ICMS opkræves på, tilføjes virksomhedens CNPJ. For mikro- og småvirksomheder er processen den samme som beskrevet ovenfor, hvor EI skal rekvireres på SEFAZ-portalen på tidspunktet for virksomhedens åbning.

Nu følger en forespørgsel om MEI-statsregistreringsnummeret den samme procedure som for andre virksomheder. Du skal blot få adgang til webstedet for statskasseministeriet og oplyse CNPJ-nummeret.

Du kan allerede forstå forskellen mellem statsregistreringen og andre påkrævede registreringer af virksomheder, ikke? For yderligere at afklare emnet, tjek de vigtigste forskelle mellem EI og hovedtyperne af registreringer.

Hvordan fungerer skatteopkrævning i Brasilien?

Denne tvivl kan forklares med kompleksiteten af ​​skatte- og skattesystemerne i Brasilien, hvor opkrævningen af ​​skatter er opdelt i tre tilfælde:

 1. Federation: som beregner indkomstskat, blandt andre føderale skatter;
 2. Stater: som opkræver skat på cirkulation af varer og tjenester (ICMS) og andre statslige skatter;
 3. Kommuner:, som er ansvarlige for Skat på ydelser af enhver art (ISS) og andre kommunale skatter.

Mens CNPJ beskattes og opkræves af den føderale myndighed, er det ikke tilstrækkeligt for nogle virksomheder. For eksempel skal virksomheder, der kræver betaling af ICMS, udføre statens registrering af MEI, da det er staterne, der fører tilsyn med betalingen af ​​denne skat.

Manglende betaling af skat til tiden kan medføre bøder og andre bøder, som kan destabilisere dine operationer.

Forskelle mellem statsregistrering og CNPJ

Der er et spørgsmål, der gennemsyrer dette emne. Og derfor stiller mange håbefulde mikro-iværksættere følgende spørgsmål: er MEI-statsregistreringen det samme som en CNPJ?

Selvom de ligner hinanden og kan forveksles, har statsregistreringen og CNPJ forskellige formål og er derfor ikke indbyrdes udskiftelige. CNPJ er en slags CPF for virksomheder, og dens fravær betyder, at virksomheden ikke eksisterer for Federal Revenue Service.

Ligesom CNPJ er statsregistreringen af ​​MEI en ressource til at regulere din virksomhed over for tilsynsorganerne. I det første tilfælde er det op til Føderationen at inspicere status for CNPJ; i det andet ligger ansvaret hos staterne.

Med CNPJ betaler du derfor skat og garanterer rettigheder på føderalt niveau. For eksempel bidrager iværksætteren ved tilmelding til INSS, hvilket har virkninger på pension. Derudover giver registreringen rettigheder såsom barsels- og sygedagpenge, blandt andre garantier stillet til rådighed af den føderale regering.

Mere end det, CNPJ er den rekord, der regulerer din virksomheds aktiviteter, og det er derfor vigtigt, at enhver virksomhed har en CNPJ. MEI-statsregistreringen er til gengæld kun påkrævet fra virksomheder, der sælger fysiske produkter, hvad enten det er i en fysisk butik eller online, og som udfører intercity-transport. Herunder, for at anmode om IE, er det nødvendigt at blive regulariseret før Federal Revenue – det vil sige, det er nødvendigt at have CNPJ.

Forskelle mellem statslig og kommunal registrering

MEI-statsregistreringen minder også meget om den kommunale registrering, hvilket kan forvirre dem, der ikke er bekendt med emnet. Forskellene er dog godt afgrænsede og enkle at forstå.

Når en virksomhed anmoder om EI, gør den det for at være ansvarlig over for staten, og det er kun obligatorisk for visse aktiviteter. For kommunens vedkommende er tilmelding altid obligatorisk og ansvarlighed er på rådhuset.

Kommuneregistreringens hovedfunktion er at føre tilsyn med virksomheder og selvstændige erhvervsdrivende i forhold til opkrævning af ISS, en afgift, der pålægges ydelser i almindelighed, selvom ydelsen er udført i en anden by eller stat. MEI State Registration opkræver til gengæld skatter på fysiske produkter og intercity- eller interstatstransport.

Virksomheden skal således i nogle tilfælde anmode om begge registreringer. Hvis en digital markedsføringsvirksomhed for eksempel også sælger fysiske produkter, såsom bøger eller magasiner, skal den ansøge om både Kommunal og Statsregistrering. På denne måde er brandet i stand til at udstede både Servicefakturaen og Produktfakturaen til kunderne.

Da det er et kommunalt dokument, kan IM variere fra kommune til kommune – både i forhold til anmodningen og det opkrævede beløb. For at finde ud af, hvordan man opnår og konsulterer registreringen, er den bedste måde at kontakte den kommunale instans, der udsteder dette dokument, som også kan variere alt efter by.

Har du brug for hjælp til at forenkle din virksomheds ledelsesrutiner? A har de ideelle løsninger til alle typer virksomheder og et kvalificeret team til at hjælpe iværksættere. Kontakt os og bed om en service.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *