Forstå, hvad omnichannel er i markedsføring

At tilbyde en fremragende og komplet oplevelse for forbrugeren i dag er ikke længere en konkurrenceforskel, men en pligt for enhver virksomhed. Derfor skal enhver opmærksom og visionær leder anvende strategier, der forbedrer hans forretning. At vide, hvad omnichannel er inden for markedsføring, er bestemt en af ​​dem.

Dette behov for at give en differentieret oplevelse bliver endnu mere sandt fra det øjeblik, vi tror, ​​at det koster 5 til 25 gange dyrere at erobre en ny klient end at beholde en eksisterende.

For at kompensere for en negativ oplevelse er det desuden nødvendigt, at kunden oplever tolv positive. I denne sammenhæng er det ikke overraskende, at virksomheder, der fokuserer deres indsats på kundeoplevelse, i de senere år har vist en stigning i omsætningen mellem 4 og 8 %.

Til dette har mange virksomheder, der har en omsætning på mere end 1 milliard USD om året, investeret omkring 700 millioner USD i erfaring fra kunden i en periode på tre på hinanden følgende år.

Er denne virkelighed meget langt fra din virksomhed? For ved, at der er strategier, der er inden for din rækkevidde. For at starte denne rejse på det rigtige fod, forstå, hvad omnichannel-konceptet er og dermed anvende det i din virksomhed, bare fortsæt med at læse!

Når alt kommer til alt, hvad er omnichannel i markedsføring?

Omnikanalen markedsfører ikke det er en strategi baseret på konvergensen af ​​alle virksomhedens kommunikationskanaler. På denne måde integrerer den online og offline miljøer og tilbyder en bedre oplevelse for sine kunder.

Med andre ord, for at forstå, hvad omnichannel betyder, skal du bare forestille dig, at kunden kan foretage sit køb via hjemmesiden og derefter afhente sit produkt i den fysiske butik.

På den måde skulle han have den samme oplevelse på begge kanaler. Målet er at give kunden forskellige muligheder med samme koncept og personlighed.

Køb online og afhent produktet i den fysiske butik, søg efter levering af en ordre via smartphone-appen, stil spørgsmål i chatten om funktionaliteterne af et produkt købt i den fysiske butik: dette er nogle af de faciliteter, som omnichannel tilbyder .

I omnichannel, selvom salgskanalerne er forskellige, skal sproget være unikt og standardiseret, så forbrugeren værdsætter det vedtagne brand, produkt og systemsalg og ikke mærker forskellen i service i nogen kanal, du vælger.

Derfor tager omnichannel konceptet kundeoplevelsen til et andet niveau, et grundlæggende aspekt for kundeloyalitet. Når alt kommer til alt, som Philip Kotler, «Marketing Guru» siger:

«Det er ikke længere nok blot at tilfredsstille kunder: det er nødvendigt at glæde dem»

Fortsæt med at læse for at finde værdifulde eksempler på omnichannel-strategier og forstå, hvordan en omnichannel-butik drager fordel af denne strategi.

Hvad er forskellen mellem multikanal og omnichannel?

Mens omnichannel er integrationen af ​​de forskellige kanaler, der stilles til rådighed af en virksomhed, er multichannel sættet af alle disse kanaler, hvilket får os til at forstå, at de fungerer godt sammen, når der er ressourcer til det.

Det, vi gerne vil sige, er, at en multikanalvirksomhed ikke altid er omnichannel, fordi det derfor er essentielt, at kanalerne muliggør integration og forening af deres salgskanaler, og at kunden foretager sine indkøb gennem alle, som brandet stiller til rådighed. .

At nedbryde de barrierer, der forhindrer køb i enhver brandkanal, er det grundlæggende princip for omnichannel. Med den kan en forespørgsel, som kunden åbner via chatbot, for eksempel have en omgående retur fra den fysiske butik.

Handlinger som byttetilgængelighed, returnering af merchandise eller fortrydelse af et køb behandles optimalt, når der er et reelt og muligt forhold mellem multikanalen og omnikanalen, den virkelige og den virtuelle.

Kunden er centrum for opmærksomheden, når det kommer til at give den bedste indkøbsoplevelse. Loyalitet opstår fra det øjeblik, han indser, at han ikke behøver at gå til andre butikker for at gøre gode køb.

Jo flere ressourcer og faciliteter virksomheden kan tilbyde, jo større er chancerne for tiltrækning, konvertering og fastholdelse. Med den fortræffelighed og omfanget af service, der favoriseres af omnichannel på tværs af flere kanaler, kan der være en stærk udsigt til at øge den gennemsnitlige billet.

Let at forstå denne forskel, og hvad er omnichannel i marketing, ikke? Dernæst vil du lære om fordelene og eksemplerne ved en omnichannel-strategi.

Hvordan kan en omnichannel-butik drage fordel af denne strategi?

Markedstrenden i verden er at forene, mere og mere, de potentielle salgskræfter, ved at anvende eller tilpasse ressourcer og værktøjer til at behage omnichannel-forbrugeren baseret på deres adfærd og præferencer.

Mange fysiske butikker, der har tilsluttet sig e-handelsformatet, kan drage fordel af omnichannel-trenden. Selv butikker med en fast kundekreds, der er vant til at købe deres produkter i loco, kan tilbyde en differentieret mulighed for virtuel adgang og dermed udvide salgskanalerne i en blanding af online og offline.

Målet med omnichannel er, at kunden ikke mærker forskellen – i service, let adgang eller produkttilgængelighed – og har den samme positive oplevelse uanset den kanal, som brandet har stillet til rådighed.

Strategien giver mulighed for et mere agilt samspil mellem ønske og erhvervelse. Et eksempel på dette er, at kunden får besked via e-mail eller app om tilgængeligheden af ​​et produkt, der var udsolgt i butikken.

Med integrationen af ​​kanalerne kan kunden foretage et online køb og vælge at afhente det i den fysiske butik tættest på deres lokation, herunder overvågning af logistik og leveringstid.

En butik bliver ikke omnichannel på kort sigt – det tager tid at forstå kundeadfærd og modne konceptet, indtil du er sikker på en sund implementering.

Det er grundlæggende at identificere og forstå forbrugerens behov og reelle købsintentioner for at rette deres udsigter til brugen af ​​værktøjer og kanaler, der på samme tid er effektive og facilitatorer.

At blive omnichannel er det næste skridt, i etaper dannet af integrationen af ​​de vigtigste kanaler, som virksomheden har stillet til rådighed – fysisk butik, onlinebutik, applikation, kommercielt socialt netværk, chatbotswitchboard – hvilket muliggør objektiv og gennemsigtig kommunikation med hver kunde.

Med indførelsen af ​​omnichannel bliver det nemmere at forstå kundens oplevelse, og hvordan han har det med, hvad der tilbydes af din butik, og det vil endda lette handlingerne af UX (brugeroplevelse) med fokus på relationen og anvendeligheden af ​​platforme.

Undersøgelser spredt over internettet peger på en stigning i salget i butikker, der følger omnichannel-trenden. Forbrugere, når de ikke opfatter forskellen, begrænsningerne eller begrænsningerne i oplevelsen, tillader sig selv at prøve alle kanaler og har en tendens til at øge deres købekraft.

Omnichannel strategi emblematiske eksempler på virksomheder, der tilbyder det

Ifølge undersøgelser øger virksomheder, der brugte omnichannel-strategien deres salg med 241 %.

For at lære om nogle eksempler på virksomheder, der har øget deres fortjenstmargener ved hjælp af omnichannel-konceptet, skal du bare fortsætte med at læse!

1. Magasin Luiza

Magasinet Luiza øgede sit salg med 241 % i onlinemiljøet og med 51 % i sine fysiske butikker, da det vedtog omnichannel-strategien.

Det gjorde det ved at integrere sine online- og offline-kanaler og opmuntre app-brug. Snart tilbød det sine kunder muligheden for at starte deres indkøbsrejse online, men kunne afslutte det i den fysiske butik.

2. Taco Bell

Taco Bell derimod fokuserede på geolocation og gjorde det dermed muligt at modtage ordrer fra forbrugere, så snart de kom ind i butikken.

Til dette opfordrede det amerikanske firma til brugen af ​​appen, der gennem geolocation præsenterer ordren for kokkene, så snart kunden er tæt på butikken.

3. Starbucks

Starbucks er også en reference inden for service og shoppingoplevelse. Til dette anvender den omnichannel-konceptet, og opmuntrer forbrugerne til at bruge både online- og offlinekanaler.

For at fremme kundeoplevelsen med det formål at opbygge loyalitet, opfordrer den amerikanske gigant til brugen af ​​applikationen og belønner kunden med en gratis drink. Denne app fungerer som et kort. Når forbrugeren skal hen for at hente sit produkt i en fysisk butik, behøver han derfor ikke tage sin pung, da appen ophober kreditter.

Hvad er omnichannel i marketing: overvejelser, der tilføjer

I dette indlæg lærte du, hvad omnichannel er i markedsføring, du lærte vigtigheden af ​​dette koncept og eksempler.

Enhver implementeret omnichannel-strategi kræver, at din virksomhed bruger teknologi til at integrere systemer, tjenester, processer og kundedata. Kanaler fungerer ikke uden den interaktivitet, som teknologiske løsninger giver.

I denne forstand har markedet ressourcer af denne type, der værdsætter integrationen af ​​kanaler, og som præsenterer andre konkurrencemæssige fordele, såsom en betalings-API robust, som kan strukturere dit finansielle system fra ende til anden.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *