Forsikring på ski › Hva trenger du i bakken? ⛷

Afterski-sesongen er i ferd med å starte igjen. Aaah – vi mener selvfølgelig skisesongen 😉. Vi, fra forsikringsappen Sophia, har her oppsummert for deg hvordan du kan beskytte deg skikkelig som vintersportsentusiast 👇

Godt beskyttet etter skiulykker: ulykkesforsikring

Skled på en isplate, mistet balansen mens du sto? Små fall er en del av ski. Dessverre kan det også vise seg å være mer alvorlig: rive skien mens du skyter eller savne et tre utenfor løypa.

En dag på ski i Akia eller i et helikopter kan ende raskere enn du tror. Men hvem betaler redningskostnadene? Eller de medisinske kostnadene? Eller enda verre: Mulige følgeskader som uførhet, ombyggingskostnader til leilighet eller bil. Eller omskoleringskostnader hvis du ikke lenger kan utøve yrket ditt. Det er her personlig ulykkesforsikring kommer inn.

Selv om privat ulykkesforsikring ikke kan lindre smertene dine, vil den kompensere deg for de økonomiske konsekvensene av en ulykke. Disse kostnadene kan være livstruende.

En god privat ulykkesforsikring følger kostnader:

  • Kontantstøtte ved varig uførhet
  • Redningskostnader (også med helikopter)
  • Repatrieringskostnader ved ulykker i utlandet
  • Kostnader for rehabilitering og kosmetisk kirurgi
  • Ombyggingskostnader som følge av varig uførhet
  • Forsikring for pårørende ved dødsfall

Vil du vite mer om privat ulykkesforsikring, les vårt blogginnlegg Privat ulykkesforsikring – viktig beskyttelse for lite penger.

Kollisjoner med andre: privat ansvarsforsikring

Rundt 95 % av alle ulykker er enkeltbilulykker. Bare 6 % er kollisjoner med andre ski- eller snowboardkjørere. Dessverre kan disse sammenstøtene få alvorlige økonomiske konsekvenser. Hvis den andre skiløperen er skadet og det er din feil, plikter du å betale erstatning. Disse kravene kan være livstruende: kompensasjon for smerte og lidelse, dyre behandlingskostnader eller tapt arbeidsfortjeneste.

Dersom du ikke har skyld i det hele tatt, men motparten hevder det motsatte, kan saks- og saksomkostningene fort bli høye.

Det er her din private ansvarsforsikring kommer inn i bildet. Den betaler for skaden påført den andre parten som er involvert i ulykken eller avverger uberettigede erstatningskrav.

❇️ Vårt tips: Hver husholdningsforsikring inkluderer personlig ansvarsforsikring. Så snart du har forsikret boligen din, har du ansvarsbeskyttelse.

Du finner mer informasjon om privat ansvarsforsikring i vårt blogginnlegg Privat ansvarsforsikring er et must – ingen hvis eller men

Veien ned i dalen kan være dyr: beskyttet mot høye redningskostnader

Bli ført ned i dalen med helikopter? Høres romantisk og actionfylt ut, men når du er såret, er det helt motsatt. En helikopterredning koster i gjennomsnitt over €3500. Den statlige forsikringen betaler kun en fast sats, resten må du betale selv.

Har du privat ulykkesforsikring betaler de redningskostnadene. Er du medlem av Alpinklubben er redningskostnader allerede forsikret. Du finner mer informasjon om Alpinklubbforsikring i blogginnlegget Alpinklubbforsikring: Er det riktig for fjellklatring?

Du kan ikke dra på vinterferien: reiseforsikring

En uke med vinterferie kan fort summere seg. Blir du syk på forhånd eller har en ulykke og kan ikke starte ferien? Da sitter du som regel igjen med hotellkostnadene. Dette trenger ikke være. Reiseforsikring beskytter deg mot avbestillingskostnader.

Og som vi alle vet: det som skjer i Kitzloch forblir ikke i Kitzloch. Men det sprer seg over hele verden 🤦‍♀️. Hoste, Corona, hoste. Du bør derfor sørge for at reiseforsikringen din også inkluderer koronasykdommer. Du finner mer om dette i vårt blogginnlegg Reise og Corona: Dette inkluderer reiseforsikring

Noen kredittkort inkluderer allerede reiseforsikring og forsikrer avbestillingskostnader. Dessverre ikke så høy som en uavhengig reiseforsikring, men likevel. Du finner mer informasjon i vårt blogginnlegg Reiseforsikring & kredittkort: Dette bør du være oppmerksom på

Ned bakkene etter afterski? Ta gondolen!

Johnny Däpp, kjære, gi meg et bilde, Mama Laudaaa, Schifoan, ta en øl 🎶. Ja, afterski-sesongen er rett rundt hjørnet 🍻. Men vær forsiktig: Ikke drikk og gå på ski.

Skjer det deg noe mens du er full eller du påfører andre skade, betaler vanligvis ikke forsikringsselskapene. Skader forårsaket under påvirkning av alkohol anses som et «pliktbrudd» av forsikringsselskapene, og du vil bli holdt ansvarlig for skaden din.

På det meste betaler ulykkesforsikringen skader forårsaket under påvirkning av alkohol. Forsikringsselskapene har såkalte alkoholklausuler i sine betingelser. Disse regulerer om eller inntil hvilken promille de betaler for kostnadene som påløper. Klausulene varierer avhengig av forsikringsselskapet. Når du skal velge riktig ulykkesforsikring bør du ha dette i bakhodet når du skal sammenligne.

Vil du vite mer om dette emnet? Så ta en titt på blogginnlegget vårt Alkohol & forsikring: Det sier forsikringsselskapene om det.

Skader på ski og snowboard: Ski- og snowboardforsikring

Når du kjøper ski eller snowboard får du som regel tilbud om forsikring. Disse betaler vanligvis ved skader, brudd eller tyveri. Forsikringen har en løpetid på ett til to år og årspremien er rundt 10 % av kjøpesummen. Hvis du har skader, betaler forsikringsselskapet ofte kun dagens nåverdi eller du må betale en høy egenandel (vanligvis 20 % til 50 %).

Normal slitasje, ødelagte bindinger, tap av skistaver, enkelt tap eller tyveri over natten (med mindre det oppbevares i låst rom) er vanligvis ikke forsikret.

Hvis vintersportsutstyret ditt blir stjålet fra den låste kjelleren, vil husholdningsforsikringen tre inn.

❇️ Vårt tips: Ikke kjøp. Disse forsikringene gir ikke god valuta for pengene. Og hvor ofte har skien din gått i stykker? Vi kjenner ingen 🤷‍♀️.

➡️ Vår konklusjon

Det spiller ingen rolle om du er nybegynner eller proff: Som vintersportsentusiast bør du alltid ha med deg privat ulykkesforsikring og personlig ansvarsforsikring. Du klarer deg uten ski- og snowboardforsikring med god samvittighet. Og hvis du går til baren etter å ha gått på ski: Bruk gondolen for nedstigningen etterpå. Og selvfølgelig Sikkerhet først: Bruk alltid hjelm og vær oppmerksom på FIS-reglene.

Og nå: opp på fjellet og på skiene ⛷❄️

Topp beskyttelse i vintersesongen: Sophia vil hjelpe deg med riktig beskyttelse

Hver vintersportsentusiast bør ha to typer forsikring: ulykkesforsikring og personlig ansvarsforsikring. Forsikringsappen Sophia hjelper deg med å forsikre deg riktig for skigleden. Registrer deg nå!

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *