Forsikre en motorsykkel › Godt sikret for utgangen

Å cruise langs Côte d’Azur på en motorsykkel 🏍, kjenne lukten av havet, tilsynelatende vektløs mot solen … en fantastisk idé for tohjulsvenner 🥰. Nok en organdonor, mener de andre … Hovedsaken er riktig forsikret, tror vi, fra forsikringsappen Sophia!

Dette inkluderer motorsykkelforsikring

Motorsykkelforsikring er i likhet med mopedforsikring bilforsikring for tosporede motorkjøretøyer. I likhet med bilforsikring kan motorsykkelforsikring inneholde flere komponenter. Disse byggeklossene sikrer ulike risikoer og er ikke alle like viktige for deg. Vi viser deg kort hva forsikringen din bør og ikke bør omfatte.

Den lovpålagte ansvarsforsikringen for din motorsykkel

Lovgiver fastsetter at det ikke skal brukes motorsykkel på offentlig vei som det ikke er ansvarsforsikring for. Dette sikres ved at du først får dine nummerskilt fra registreringskontoret når du kan bevise at du har ansvarsforsikring.

Hva beskytter ansvarsforsikringen mot?

Andre personer kan bli skadet av å bruke motorsykkelen din. Du er fullt ut ansvarlig for denne skaden – uansett om det er personskade eller eiendomsskade.

Inntil hvilket beløp dekker ansvarsforsikringen?

I Østerrike fastsetter lovgiver en forsikringssum på minst €7,79 millioner før. De ulike forsikringsselskapene tilbyr deg også høyere forsikringssummer mot et lite tillegg.

❇️ Vårt tips: Å øke forsikringssummen til €20 millioner koster lite og sikrer din økonomiske eksistens i verste fall.

Hvor mye koster ansvarsforsikring?

Prisen på ansvarsforsikring avhenger først og fremst av ytelsen til motorsykkelen din. Andre faktorer er din alder, alderen på motorsykkelen, hvor du bor osv. Ansvarsforsikring for en BMW R 1250 GS, som er populær i Østerrike, koster ca.
€ 40 månedlig (inkludert motorrelatert forsikringsavgift).

Omfattende forsikring for din motorsykkel

Kaskoforsikring er en frivillig del av din motorsykkelforsikring. Den beskytter deg mot økonomiske tap forårsaket av skade på din egen motorsykkel. Du kan velge mellom del- og helforsikring.

Hva beskytter delvis forsikring mot?

En delvis kaskoforsikring beskytter deg og din motorsykkel blant annet i følgende tilfeller:

 • tyveri eller ran
 • Påvirkning av naturkrefter (storm, hagl, jordskred, …)
 • brann og eksplosjon
 • Kollisjon med dyr eller skade fra dyrebitt
 • glassbruddskader

Hva beskytter totalforsikringen mot?

Den fullstendige forsikringen dekker i tillegg
Skade på egen motorsykkel ved en ulykke forårsaket av deg selv. Så hvis du for eksempel sklir på motorsykkelen din på våt vei og skader motorsykkelen din, er det kun en helkaskoforsikring som dekker reparasjonskostnadene. Skader forårsaket av parkering eller skader forårsaket av hærverk dekkes også av en kaskoforsikring.

Når trenger du kaskoforsikring?

Kaskoforsikring anbefales alltid hvis din kjøretøy har fortsatt en høy verdi og du vil lide et høyt tap ved totaltap. Dette er vanligvis tilfellet de første årene.

Da kommer det også an på din økonomiske situasjon og din risikovillighet. Hvis du kan klare deg uten motorsykkelen i en nødssituasjon eller hvis du kan kjøpe en ny motorsykkel med kreditten på sparekontoen din, så er ikke kaskoforsikring et must. Ellers bør du nok tenke seriøst over det.

Hvor mye koster en kaskoforsikring?

Delvis kaskoforsikring for vår eksempelmotorsykkel (BMW R 1250 GS) starter på ca. € 20 månedligen kaskoforsikring på ca. 80 euro per måned (i tillegg til ansvarsforsikringen).

Passasjer ulykkesforsikring for din motorsykkel

Passasjer ulykkesforsikring tjener til å beskytte mot økonomiske kostnader som oppstår på grunn av varig uførhet, nødvendig behandling eller ved dødsfall.

Like morsomt som å kjøre motorsykkel er beskyttelsen din relativt lav i tilfelle en ulykke. En
ulykkesforsikring bør derfor inkluderes i din forsikringsportefølje. Dette bør du imidlertid ikke tegne som en del av MC-forsikringen din, men som en uavhengig privat ulykkesforsikring.

❇️ Vårt tips: Slipp passasjerulykkesforsikring og tegn privat ulykkesforsikring. Dette beskytter deg mye bedre og koster ikke mye mer. Du finner all informasjon om dette i vårt blogginnlegg Personlig ulykkesforsikring: hvorfor det ikke gir mening

Retsbeskyttelsesforsikring for motorsykkelen din

Når det gjelder motorsykkelen din, kan du finne deg selv i mange situasjoner der det å ha rett ikke automatisk betyr å ha rett. For at du skal ha råd til å håndheve dine rettigheter ved en eventuell tvist, anbefaler vi at du tegner en rettsvernforsikring.

Hva beskytter rettsvernforsikringen mot?

Juridisk beskyttelsesforsikring for motorsykkelen din gir deg blant annet følgende fordeler:

 • tvangsfullbyrdelse av erstatningskrav
 • forsvar i straffesak
 • Representasjon i sak om inndragning av førerkort

❗ Men pass på: Tegner du rettsvernforsikring som en del av motorsykkelforsikringen din, er ytelsen begrenset til hendelser knyttet til bruken av motorsykkelen.

Hvor mye koster rettsvernforsikring?

Du kan få din rettsvernforsikring for motorsykkelen din fra ca €4 per måned. Dette er billig, men vi fraråder likevel å inkludere det i motorsykkelforsikringen din. Du får full rettsvernforsikring som forsikrer mye mer mot et lite tillegg.

❇️ Vårt tips: I vårt blogginnlegg rettsvernforsikring: Slik får du rettighetene dine kan du finne ut hvilken beskyttelse du kan få med små tilleggskostnader.

Kjøretøyassistansepakken for din motorsykkel

Mange forsikringsselskaper tilbyr deg også en assistansepakke for motorsykkelforsikringen din, enten inkludert gratis eller som en valgfri komponent.

Hva beskytter bilassistanse mot?

En assistansepakke inkluderer vanligvis følgende tjenester:

 • veihjelp eller berging av kjøretøy
 • hjemsendelse fra utlandet
 • Helikopterredning og berging
 • Og litt til…

Hvor mye koster bilassistanse?

Hos noen forsikringsselskaper følger det med en assistansepakke gratis (eller du betaler for det som en del av ansvarsforsikringen). Ellers får du det ca 40 € per år en passende pakke.

❇️ Vårt tips: Når det gjelder bilassistanse finnes det svært gode alternativer via ÖAMTC eller ARBÖ. I vårt blogginnlegg KFZ-Assistanse: Alternativet til ÖAMTC & ARBÖ i sammenligning viser vi deg fordelene og ulempene med de to variantene.

➡️ Vår konklusjon

Kjøper du motorsykkel kan du ikke unngå motorsykkelforsikring med ansvarsforsikring. Er motorsykkelen ganske ny, beskytter en kaskoforsikring deg mot høye kostnader ved en ulykke eller skade på motorsykkelen din. Du bør ikke tegne passasjerulykkes- eller rettsvernforsikring som en del av motorsykkelforsikringen din, men som din egen forsikring. Kjøretøyassistansemodulen er en smakssak, og du kan ha det bedre med ÖAMTC eller ARBÖ.

Vil du bare komme raskt i gang? Greit – Sophia passer på!

En slik MC-forsikring med alle byggeklossene er litt forvirrende. For oss er dette daglige saker og vi hjelper deg med å få best mulig og fremfor alt rimelig beskyttelse. Vi hjelper deg også med alle spørsmål om registrering. Registrer deg nå med forsikringsappen Sophia. Her går vi!

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *