Fordelene med oppholdsintervjuer for å beholde ansatte

Arbeidsmarkedet er i en utfordrende fase for bedrifter som ønsker å ansette nye medarbeidere. USA har lagt til jobber jevnt og trutt siden begynnelsen av pandemien – inkludert 678 000 i februar – men arbeidsgivere har fortsatt problemer med å finne de rette arbeiderne til jobben. For ikke å nevne, 44 % av arbeiderne sier at de ser etter en ny jobb i år.

44 % av arbeiderne ser etter en ny jobb i år, noe som betyr at du trenger nye måter å #beholde dem på. Finn ut hvordan #StayInterviews kan bidra til å forhindre omsetning i @ClearCompanys siste innlegg:

Hva betyr det for HR-team? De fornyer fokuset på å beholde ansatte for å beholde verdifullt topptalent i organisasjonen deres. The Great Resignation kan bli stående, men HR-teamet ditt kan prøve nye strategier for å holde det i sjakk.

Vi har snakket om strategier for å beholde topptalenter tidligere på ClearCompany-bloggen, og i dag ser vi på en annen: oppholdsintervjuer. Finn ut hva oppholdsintervjuer er og hvordan de kan hjelpe deg med å beholde dine ansatte.

Flere ressurser for oppbevaring av ansatte

Hva er et oppholdsintervju?

Du har hørt om exit-intervjuer, der selskaper spør avgående ansatte hvorfor de forlater stillingen. Et oppholdsintervju er det motsatte. Stay-intervjuer er samtaler mellom ledere og ansatte for å finne ut hva som holder ansatte i organisasjonen, hva som kan forbedres, hva de liker med rollen sin og hvordan de ser på fremtiden sin i selskapet.

Oppholdsintervjuer bør ikke være for formelle – uformelle samtaler er den beste måten å nærme seg dem på, ifølge Ricklyn Woods, HR-konsulent og karriererådgiver ved University of Phoenix. Ansatte skal kunne føle seg komfortable med å gi tilbakemeldinger, inkludert tilbakemeldinger om forbedringer som kan gjøres. Ledere må også være villige til å ta imot tilbakemeldinger fra sine ansatte om egen prestasjoner.

Stay-intervjuer gir organisasjonen din mulighet til å ta opp eventuelle bekymringer ansatte har lenge før de vurderer å forlate selskapet. De gir bedrifter klar innsikt i hva som fungerer for ansatte og hva de trenger for å holde seg motivert. Oppholdsintervjuer gir også ansatte en sjanse til å få stemmen sin hørt på jobben – noe de sier får dem til å føle seg bemyndiget til å gjøre sitt beste.

Behold ansatte med oppholdsintervjuer

Tenk deg at en håndfull toppansatte deler de samme klagene på å ha få faglige utviklingsmuligheter. Lederen deres gjennomfører oppholdsintervjuer og hører den samme følelsen gjengitt av flere ansatte: sjansen til å øke ferdighetene sine kan lokke dem til å ta en ny jobb. Lederen kan da komme med en sterk sak til ledelsen om hvordan faglige utviklingsprogrammer vil beholde flere ansatte. Når programmet er implementert, vil selskapet ha ansatte med helt nye ferdigheter og økt tillit til deres verdi for organisasjonen.

På denne og mange andre måter kommer stay-intervjuer både ansatte og arbeidsgivere til gode. De bidrar til en bedriftskultur der ansattes tilbakemeldinger verdsettes og har effekt. De lar ledere og personalteam identifisere hva som bidrar til – og forringer – høyere ansattes moral og engasjement. I et talentmarked der det ikke blir enklere å ansette, kan stay-intervjuer hjelpe deg med å beholde de ansatte du har.

La oss se nærmere på fordelene ved å gjennomføre oppholdsintervjuer.

Bygger tillit hos ansatte

Tillit er grunnlaget for positiv bedriftskultur og sterke, produktive team, men bare 48 % av de ansatte sier at de stoler på organisasjonen sin. Stay-intervjuer kan bidra til å bygge tillit hos dine ansatte. Ærlig, gjennomsiktig, toveis kommunikasjon viser ansatte at deres følelser og behov betyr noe for din bedrift.

Bare 48 % av de ansatte sier at de stoler på bedriften sin. Bygg tillit – og øk oppbevaring – ved å gjennomføre #StayInterviews. Finn ut mer fra @ClearCompany:

Finn ut hva som holder ansatte motiverte

Stay-intervjuer hjelper bedriften din med å forstå hva som gjør en «entusiastisk stayer». Entusiastiske stayers er ansatte som ikke bare planlegger å bli hos bedriftene sine, men som også er glade i sine nåværende stillinger. Still spørsmål om oppholdsintervjuer for å finne ut om ansatte ser en fremtid for seg selv i organisasjonen din. De som gjør det, er mer sannsynlig å være entusiastiske gjester som kan fortelle deg mer om hva som holder dem så engasjert.

Øker de ansattes engasjement

Medarbeiderengasjement, god kommunikasjon og høy oppbevaring henger tett sammen. Engasjerte ansatte er mer produktive og fornøyde med jobbene sine og opptil fem ganger mindre sannsynlighet for å slutte. Regelmessig kommunikasjon med de ansatte hjelper dem å holde kontakten med arbeidet sitt og selskapets misjon. En vanlig tilbakemeldingssløyfe kan til og med redusere omsetningen med nesten 15 prosent.

Oppholdsintervjuer er den perfekte samtalen å legge til tilbakemeldingssløyfen. De er en målrettet, men uformell diskusjon om hva som får ansatte til å fortsette å komme på jobb hver dag. Disse samtalene er så viktige fordi de kan få ansatte til å slutte. Tatt i betraktning at 52 % av ansatte som sluttet i jobben sa at lederen deres kunne ha gjort noe for å beholde dem, er det klart at ansatte er åpne for å ha oppholdssamtaler hvis de får sjansen.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *