Denne artikkelen om bruk av medarbeideropplevelsen for å skape en robust arbeidsstyrke ble opprinnelig publisert i desember 2014. All relevant kopi og statistikk er oppdatert fra april 2021.
Altfor ofte setter organisasjoner ansatte ombord på baksiden. Tidligere har mange ledere trodd onboarding var en funksjon med lav innvirkning på suksessen til en organisasjon. Folk manglet et klart direktiv om hvem som hadde ansvaret for å sikre fullføring av ombordstigningsprosessen. Og onboarding-opplevelsen var ofte utdatert og tidkrevende. Dette fører til høyere omsetningshastighet, og skader bedriftens motstandskraft.
Nylig har organisasjoner innsett viktigheten av en positiv ombordstigningsopplevelse for å fremme en engasjert arbeidsstyrke og en sterk arbeidsgivermerke. Når du gir onboarding den riktige oppmerksomheten, kan du lage en prosess som beholder EN Spillere og starter din nye leie på høyre fot. Mens du analyserer ombordstigningsprosessen din, sørg for å ta opp noen av de vanligste smertepunktene ansatte opplever for å bidra til å skape en robust arbeidsstyrke fra dag én.
1. Onboarding-opplevelsen kan være kjedelig
Selv om det er avgjørende for overholdelse, kan enkelte deler av innføringsprosessen for ansatte være kjedelig. Som nyansatt er det verste som kan skje å få utlevert et fjell med papirer som skal fullføres på den første dagen. I dag, med digitale onboarding-plattformer, kan arbeidsgivere starte onboarding-prosessen før deres ansatte trer inn døra (eller logger på Zoom).
Papirløs onboarding hjelper til med å rydde opp i rotet med viktige skjemaer og dokumenter. La ansatte få dette trinnet i prosessen ut av veien før de i det hele tatt setter sin fot på kontoret. Dette bidrar til å sikre at du forblir kompatibel og frigjør plass på den nyansattes første dag. Med papirarbeidet ute av veien, kan ansatte starte introduksjoner, ta en omvisning på anlegget og ta del i alle de morsomme og spennende delene av en ny jobb med en gang.
Å få et forsprang på onboarding blir raskt en beste praksis. 77 % av best-in-class-organisasjonene begynner med ombordstigningsprosessen før dag én. Målet er å starte medarbeideropplevelsen på en morsom og motiverende måte for å engasjere og beholde dine ansatte og skape et robust team.
Bonus: Mange papirløse onboarding-systemer inkluderer smarte skjemaer for å redusere behovet for å fylle ut overflødig informasjon. Begge parter liker også E-Verify for å eliminere behovet for blekksignaturer.
2. Den nye ansettelsen kan føles frakoblet
Den første dagen kan være nervepirrende for en nyansatt. Med mange selskaper som tar i bruk et eksternt arbeidsformat, kan en fullstendig virtuell onboard-opplevelse få dem til å føle seg frakoblet teamet. Det er noen måter å hjelpe deg med å bekjempe dette vanlige smertepunktet og skape en medarbeideropplevelse som dine nyansatte vil ha glede av.
Transparent og oversiktlig organisering. Mangel på forståelse for oppgavene og ansvaret de første dagene kan frustrere den nyansatte. Ved å ha en klar oversikt over forventningene dine, kan dine nyansatte føle seg knyttet til rollen deres. Hva håper du at de skal oppnå innen slutten av sin første dag? Første uke? Måned? Å gi dem et klart referansepunkt kan bidra til å redusere eventuelle nerver de kan føle.
Velkommen dem til laget. Gå utover standardintroduksjonen av teammedlemmer og finn i stedet muligheter for å la den nye ansatte sosialisere seg med teamet ditt. 56 % av nyansatte vil ha en kompis eller mentor den første uken, og 59 % ønsker en bedriftsturné. Sørg for å tildele mentorer, sett opp (virtuelle) lunsjer med andre ansatte, og gi dem noe å jobbe med med en gang.
Tips: Bare fordi kontoret ditt er virtuelt betyr ikke det at du bør hoppe ut på en omvisning! Finn måter å flette videosamtaler, raske pauser og introduksjoner inn i dagen din med videokonferanseprogramvare som Google Hangouts eller Zoom.
Hvordan forholder #onboarding seg til ansattes #resiliency? @ClearCompany bryter ned korrelasjonen i sin siste blogg:
3. Den nyansatte vet ikke hvem han skal rapportere til
Har du noen gang startet i ny jobb og stilt disse spørsmålene:
- Så når vil jeg ha en datamaskin og skrivebord?
- Bør jeg gjøre noe?
- Bør jeg gå rundt og orientere meg?
- Hvordan får jeg betalt?
- Hvem rapporterer jeg til igjen?
Innføringsprosessen din må løse disse bekymringene før de noen gang tas opp. I organisasjonen din må du ha en tydelig person som er ansvarlig for å håndtere ombordstigningsopplevelsen. Din nyansatte bør vite hvem du skal rapportere til om fremgangen og hvem du skal rette spørsmål til.
Ledere må legge ned nødvendig arbeid for å skape en onboarding-prosess som er effektiv og godt organisert. Med den riktige ombordstigningsløsningen for ansatte kan du spore fremdriften til den siste ansettelsen. HR-fagfolk kan automatisere deler av opplevelsen, for eksempel målsporing, varsle deg om tidsfrister og tildele oppgaver til ansettelsesledere slik at ingenting går tapt i stokkingen.
Bruk disse tre beregningene for å måle om du lykkes med å ansette de nye ansatte. Bonusmateriale:
Et godt ombord team er et robust team
Når du bruker riktig tid og ressurser på å ta med den nyeste medarbeideren din, bidrar du til å forsterke en kultur av høykvalitetsmedarbeidere som er engasjert i bedriftens mål. Ansatte skal ha en klar forståelse av hver avdelings oppgaver og ansvar og føle en tilknytning til sitt arbeid. Det siste året har vist hvor viktig det er for bedrifter å ha svært dyktige og engasjerte medarbeidere de kan stole på i tider med disrupsjon. Den beste måten å skape et team som kan forbli motstandsdyktig i møte med utfordringer, er å lage en onboarding-prosess som utstyrer ansatte med opplæringen og verktøyene de trenger for å lykkes.