ERP til tjeneste for CSR

Fra nå av representerer CSR mye mer enn en enkel årsrapport. Tilnærmingen er en integrert del av strategien og til og med av forretningsmodellen til visse franske og internasjonale selskaper. Som bevis er det noen kundetilfeller som bruker ERP-en deres, i dette tilfellet Sage X3, for å tjene deres totale CSR-påvirkning og samtidig forbedre ytelsen.

Ermewa Group fremmer bruken av vogner for å redusere karbonavtrykket til kundene sine

I begynnelsen av 2021 lanserte SNCF en komparator for å beregne karbonavtrykket til en reise i henhold til den valgte transportmåten. Selvfølgelig er toget et av de beste alternativene i dette området, og økologi er et differensierende salgsargument, og er en stor bekymring for franskmennene. Men hvis dette initiativet har til hensikt å hjelpe allmennheten til å bli bedre informert om karbonavtrykket av deres valg av transport, er det også tilfelle for bedrifter som ønsker å optimalisere sine transportløsninger.

Ermewa Group er den europeiske lederen innen godsforvaltning. Konsernet forsyner industribedrifter med en flåte av transportmidler som tilhører tredjeparter, først og fremst SNCF. Selskapet utfører tre aktiviteter, på den ene siden konstruksjon/design av spesialiserte vogner, på den andre siden vedlikehold og reparasjon av disse. Til slutt administrerer den utleie av vogner (42 000) og tankcontainere (35 000), hvorav de fleste er utstyrt med IoT-sensorer (Internet of Things) som overfører informasjon om utstyrets plassering og status.

I denne sammenhengen står Ermewa Group daglig overfor nødvendigheten av rettferdig og presis verdivurdering av tilgjengeligheten til sine eiendeler, enten de er operasjonelle, arve eller kommersielle. Størrelsen på databasenomenklaturene og tilgjengelighetsbegrensningene gjør øvelsen komplisert vel vitende om at vogndatabasen alene har 500 000 anleggsmidler. I tillegg er gjennomsnittlig 280 brukere koblet til ERP daglig for å administrere aktiviteter og spore plassering av eiendeler i flere europeiske land.

Takket være ERP, har hver bruker et overordnet syn på tilgjengeligheten av eiendeler og kan forutsi i hvilke perioder de må vedlikeholdes, kontakte kunder som ikke bruker noen av vognene sine for å oppdatere dem. tilgjengelig for andre kunder. Faktisk, for å vurdere lønnsomheten til hver av dem og forutse etableringen av fremtidige leiekontrakter, er det nødvendig, oppstrøms, å kjenne tilgjengelighetsdataene (inkludert vedlikeholdshistorikken), beliggenhet, pris osv.

Adelya leverer hygiene- og rengjøringsproduktkonsentrater for å fremme null avfall i bedrifter!

Oppskrifter for å lage «hjemmelagde» husholdningsprodukter blomstrer på internett, og forbrukerne har blitt klar over hvor stor andel vann som brukes i produksjonen, samt mengden avfall som kan unngås ved å endre vanene sine noe. De er ikke de eneste, og noen selskaper har vært pionerer på dette området. Dette er tilfellet for Adelya-gruppen som ble grunnlagt for 32 år siden, og som spesialiserer seg på distribusjon av rengjørings-, hygiene- og personlige verneprodukter.

I dag omsettes denne visjonen i forbedret kundeservice (fra videregående skoler til skolekantiner, fra sykehjem til sykehus, fra restauranter til sentralkjøkken, fra hoteller til rengjøringsselskaper osv.) og bedre hensyn til CSR-forpliktelser. I denne forbindelse er ambisjonen strukturert av Oceanya-charteret, formalisert for to år siden. Dette charteret er delt inn i 6 temaer: å kontrollere vann, resirkulere eller redusere avfall, redusere avfall, begrense karbonavtrykket, sikre bruken av produkter og digitalisere profesjonen deres.

ERP bidrar i stor grad til å oppfylle dette siste ønsket samtidig som det støtter Adelyas vekst. Et stort prosjekt mobiliserte selskapet, og mer spesielt dets FoU-enhet: Wi Etik. Denne globale løsningen gjør det mulig å bedre styre produksjonen av produkter in situ og eliminere avfall. Prinsippet til Wi Etik er å gi kundene en ultratilkoblet produksjonsenhet, enkel å bruke og enkelt koblet til en vann- og strømforsyning, Wi Station.

Fra nå av leverer selskapet kun høykonsentrerte produkter pakket i poser, og oppløsningen av virkestoffene utføres på stedet. Tilkoblet via en IoT (Internet of Things)-boks for å overvåke forbruket, betaler kundene et abonnement, i bytte mot at Adelya garanterer dem tilgjengeligheten av produkter, og automatisk fornyelse av poser, som resirkuleres via Recykleen-programmet, i henhold til prinsippet sirkulær økonomi. Informasjonen som samles inn behandles for å beregne lageroppfyllingen, men er også integrert i Sage X3 som styrer kundefakturering.

Miljøansvarlig sporbarhet i hjertet av Jupiter-gruppens strategi

I mange år har forbrukerne ønsket å vite hvor produktene de kjøper kommer fra, og Europa har pålagt sporbarhet av matvarer for på den ene siden å informere dem og på den andre siden for å lette tilbakekalling av partier som kan utgjøre en helserisiko. Denne åpenheten er mulig og enkel takket være ERP knyttet til blokkjedeteknologi, og dette er valget tatt av det britiske selskapet Jupiter Group. Dens ERP etablerer ende-til-ende miljøansvarlig sporbarhet for hvert produkt.

Siden 2003 har selskapet jobbet med produsenter lokalisert i de fire verdenshjørner og leverer direkte til distributører, spesielt delikatesser. Blockchain-teknologi er anerkjent for å gi pålitelig informasjon, så fra en enkel QR-kode har sluttkunden tilgang til all informasjon om produktet som er satt sammen av ERP. Selskapet angir hvor, når, hvordan og hvilken produsent som leverte hvert parti produkt, noe som gjør det mulig å spore hele reisen, fra hvor den ble dyrket til der den ble solgt.

Denne øvelsen tilrettelegges av den teknologiske åpenheten til løsningen som er beriket takket være APIer og lar selskapet inkludere i sin CSR-strategi søket etter gevinster når det gjelder effektivitet. Faktisk er sanntidsovervåking av produkter, tatt i betraktning de forskjellige lovgivningene som produksjonsstedene er avhengige av, avgjørende for å tilfredsstille nysgjerrigheten til kunder som er ivrige etter å vite opprinnelsen til produktene de kjøper og virkningen av deres handlinger på lokale samfunn.

Hvert produkt har sin egen historie og ERP gir åpenhet i forsyningskjeden som forbrukerne kan stole på. Dermed velger de bevisst.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *