Er det verdt å få Lean Six Sigma-sertifisering?

I dag forplikter hver eneste organisasjon seg til bedre prosesser og kontinuerlige forbedringer. Ytterligere utdanning, grader, erfaring og sertifiseringer etterspørres ofte av folk som prøver å forbedre arbeidsutsiktene sine.

Ettersom denne trenden får mer trekkraft, lurer du kanskje på om det er verdt å få Lean Six Sigma-sertifisering. Vil denne prosessforbedringsopplæringen lønne seg for din karriere og for din bedrift? Å tjene et gult belte, grønt belte eller svart belte tar tid og fokus. Vil det faktisk øke produktiviteten? Er det verdt å få en Lean Six Sigma-sertifisering?

Mange mennesker vil sette å få en lean six sigma-sertifisering øverst på prioriteringslisten. Folk fra mange felt melder seg på dette kurset og går tilbake til sine respektive felt når de er sertifisert. Denne kvalifikasjonen forbedrer deres logiske, ledelses- og beslutningsevner.

La oss gå til bunns i disse prosessforbedringsspørsmålene og vurdere fordelene på kort og lang sikt for deg og din bedrift.

Hva er Lean Six Sigma?

På lekmannsspråk, «Lean Six Sigma er en ledelsesmetode for å forbedre bedriftens ytelse som kombinerer de to separate spesialiseringene Lean og Six Sigma. Adopsjonen av Lean Six Sigma gir effektiv kvalitet og effektivitetsgevinster. Lean legger vekt på hastighet, effektivitet og eliminering av avfall fra en prosess. Six Sigma fokuserer på effektivitet og feileliminering.»

Lean Six Sigma er en prosessoptimaliseringsmetodikk som lar deg identifisere timer med sløsende arbeid som er maskert som produksjon. Den fokuserer på å forbedre effektiviteten ved å redusere feil og deretter gi en løsning på problemer. Det er en metode for å identifisere feil og eliminere avfall for at et selskap skal oppnå sitt fulle potensial.

Nivåer av Six Sigma-sertifisering

Lean Six Sigma-sertifiseringsveien er delt inn i fire nivåer:

  • Hvitt belte
  • Gult belte
  • Grønt belte
  • Svart belte
  • Mesterbelte

Hvis du planlegger å bli en Lean Six Sigma-sertifisert profesjonell, er det viktig å få mer informasjon om de ulike sertifiseringsnivåene til lean six sigma-sertifiseringskurs.

Hva er Lean Six Sigma-sertifisering?

Hver virksomhet eller organisasjon i verden streber etter å optimalisere sine prosesser og oppnå maksimal effektivitet. Å ta i bruk Lean Six Sigma-prinsipper og -praksis kan hjelpe dem å oppnå dette. Lean Six Sigma-teknikken forbedrer en organisasjons ytelse ved å legge vekt på samarbeid og implementere strategier for avfallsreduksjon og variasjonsreduksjon.

Lean Six Sigma-sertifiseringen kombinerer Lean- og Six Sigma-metodene. Lean-filosofien fokuserer på å eliminere avfall og ikke-verdiskapende aktiviteter fra virksomheter for å gi forbrukerne best mulig service. Six Sigma, på den annen side, bruker organisatoriske verktøy for å konsentrere seg om å eliminere prosessavvik for å forbedre ytelse og effektivitet.

Lean Six Sigma kombinerer disse to prinsippene for å etablere en prosessforbedringsteknikk. Dette muliggjør implementering av effektivitets- og kvalitetsinitiativer samtidig som det identifiseres og reduseres avfall i alle former.

På grunn av deres suksess har organisasjoner over hele verden begynt å bruke disse tilnærmingene for å realisere sitt fulle potensial.

De viktigste grunnene til å gå for Lean Six Sigma opplæring og sertifisering

Så her er noen grunner til hvorfor du bør gå for en lean six sigma-sertifisering.

Oppnå høyeste kundetilfredshet

Lean Six Sigma-tilnærminger forbedrer effektiviteten ved å redusere feil, sløsing og defekter. Disse tilnærmingene kan også brukes til å samle inn tilbakemeldinger fra kunder, som deretter kan brukes til å håndtere kundeklager.

Etter hvert som flere organisasjoner er avhengige av kundelojalitet og oppbevaring, flyttes fokuset til å forbedre tjenestekvaliteten for å øke forbrukernes lykke. Enkeltpersoner kan forbedre dette gjennom Lean Six Sigma-sertifisering ved å redusere feil på tvers av prosesser, noe som har tilsvarende innflytelse på kundetilfredsheten.

Hjelp selskapene med å redusere feil og avfall.

Kapasiteten til å eliminere feil og feil i arbeidsprosessen er et av hovedmålene som Lean Six Sigma-sertifiseringen garanterer. En Lean Six Sigma-sertifisering kan hjelpe et selskap med å redusere produksjonskostnader og tid.

Personer med dyp ekspertise innen Lean Six Sigma-verktøy kan hjelpe til med å lede prosessendringer og redusere behandlingstider. Enkelt sagt, når Lean Six Sigma-trening implementeres riktig, reduserer det kundeklager, feil og timeplanglidninger.

Optimal utnyttelse av ressursene

En Lean Six Sigma-sertifisert fagperson kan hjelpe sin organisasjon og kollegaer med å gjøre effektiv bruk av organisasjonens ressurser. Denne uvurderlige ekspertisen vil være nyttig på lang sikt og kan hjelpe bedrifter med å redusere sine driftskostnader, tid og ressurser.

Den Lean Six Sigma-trente personen kan oppdage problemer, rette dem på riktig måte og sikre at tilnærmingen er bærekraftig ved å legge vekt på forbedring gjennom kurskorrigering.

Å skille deg fra konkurrentene

Alle i dagens verden har en høyere grad. Det er avgjørende for noen å skille seg ut, og Lean Six Sigma-sertifiseringen hjelper til med å gjøre nettopp det. En Lean Six Sigma-sertifisering lar deg være i forkant av enhver organisasjon og lede den.

Det hjelper en person med å holde seg på toppen av bedriftsstigen ved å la ham eller henne trene andre usertifiserte ansatte, bistå med implementering av nødvendige verktøy og prosesser, og bringe effektivitet og ytelsesforbedringer. Fordi Lean Six Sigma-sertifiseringen er anerkjent på tvers av en rekke bransjer, kan den definitivt hjelpe en å skille ut.

Pene godtgjørelser

En Lean Six Sigma-sertifisert ekspert skiller seg ut blant en gruppe tradisjonelle karakterer, som tidligere sagt. Dette skyldes deres overlegne kritiske bevissthet om prosesser og kunnskap om hvordan man oppnår nødvendig ytelse og effektivitet.

Av disse grunnene har Lean Six Sigma-sertifiserte eksperter vanligvis høyere lederroller og er blant de best betalte fagfolkene i verden.

Er Lean Six Sigma-sertifisering verdt det?

I de aller fleste omstendigheter er Lean Six Sigma helt klart verdt tiden og innsatsen. Men å få sertifikater kan være tidkrevende og utfordrende, så det er avgjørende å vurdere fordelene som alle kan få ut av det.

Videre kan det lønne seg å få noen til å skaffe seg et gult eller grønt belte, men ikke fortsette til det svarte beltet. Objektiv undersøkelse av hver omstendighet vil hjelpe til med å avgjøre om Six Sigma er passende eller ikke.

Konklusjon

Jeg håper at grunnene nevnt ovenfor har overbevist deg om å velge et lean six sigma-sertifiseringskurs. Med fordeler som jobbvekst, en konkurransedyktig inntekt og evnen til å jobbe i en rekke bransjer, er dette en sertifisering som ikke bør overses.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *