Eiendomsauksjoner. Kjøpe et hus og selge det: hvordan og hvorfor

Eiendomsauksjoner

Å kjøpe en eiendom på auksjon kan være interessant for de som ønsker å investere i eiendomsmarkedet. Faktisk, rettslige auksjoner representerer en unik mulighet for de som har tenkt å kjøpe et hus til en lavere pris enn markedsverdien.

I gjennomsnitt kan nedsiden være mellom 20 og 40 %, men noen ganger enda mer. Det er imidlertid viktig å vite at det er noen regler å respektere før du selger eiendommen videre. Spesielt er det nødvendig å vurdere:

  • målet av eiendommen (første eller andre hjem),
  • å overholde frister lovpålagt,
  • At auksjonene foregår på ulike måter , disse kan gjennomføres på tre måter: synkront salg, asynkront salg og blandet synkront salg. Det synkrone salget sørger for telematisk presentasjon av budene i nærvær av dommeren, den delegerte fagpersonen og de interesserte budgiverne. Mens i det asynkrone salget gis budene kun elektronisk, og det er ingen samtidig tilstedeværelse av dommeren eller de andre budgiverne. I det blandede synkrone salget kan hevingene gjøres både elektronisk og ved personlig oppmøte, og den som er ansvarlig for prosedyren må oppdatere portalen med de mottatte hevingene på tradisjonell måte,
  • det er viktig å ha en digital signatur og en PEC for å kunne delta (ikke i nærvær),
  • det er viktig å sjekke kompetansen av den aktuelle eiendommen. Taksten inneholder alle data for eiendommen, inkludert den grunnleggende salgsprisen. Ofte inneholder taksten også plantegningen, men ikke alltid. Noen ganger kan du faktisk finne sistnevnte i vedleggene og ikke i ekspertrapporten, så du må kanskje be om det. Rapporten kan konsulteres på sidene hvor auksjonene annonseres.

I denne artikkelen vil vi utforske ulike aspekter, for å gi all nødvendig informasjon for de som har tenkt å kjøpe en eiendom på auksjon og videreselge den senere.

Hvem er auksjonene rettet mot?

Eiendomsauksjoner, også kalt rettsauksjoner, gjelder i hovedsak private eiendommer med ubetalte boliglån eller lån. Men også eiendommer til selskaper som har gått konkurs eller eiendommer til offentlige organer. Som er forpliktet til å selge på auksjon av hensyn til åpenhet.

Videre, før du går videre, er det greit å vite at du kan delta på eiendomsauksjoner fysisk, eller via e-post nettauksjoner.

Eiendomsauksjoner er en av verktøy for å investere i eiendomsmarkedet. De er faktisk en fin måte å komme i gang for de som har et begrenset budsjett. Men hvem kan egentlig få tilgang til dem? Alle fag, inkludert fysiske personer, selskaper og institusjoner, kan delta på eiendomsauksjoner. Bortsett fra skyldneren og emnene angitt i artikkel 1471 i Civil Code.

Hvordan finne eiendomsauksjonsannonser

For de som har tenkt å kjøpe eiendommer på eiendomsauksjoner, er søket etter eiendom det første skrittet å ta. Det er flere kilder å trekke fra, inkludert tradisjonelle eiendomsportaler og papiravisannonser. I tillegg tilbyr Justisdepartementet den offentlige salgsportalen der pågående auksjoner kan konsulteres, sammen med spesialiserte nettsteder som astediciarie.it eller astacidiaria.com.

Nøyaktig og geolokalisert forskning er i stedet mulig gjennom de offisielle nettsidene til domstolene. Når eiendommen av interesse er identifisert, er instruksjonene for deltakelse og vilkårene for auksjonen gitt i salgsordren. Mens rettsforvalteren har plikt til å la interesserte besøke eiendommen innen 15 dager etter forespørselen.

Risikoen ved auksjoner

Gitt at vi har drevet med eiendomsinvesteringer, inkludert auksjoner i årevis. Det virker for oss riktig å også eksponere risikoene, selv om vi mener at proffene i dette markedet representerer en fordel, som ikke er likegyldig for oss. Faktisk tror vi at eiendomsinvesteringer er blant de beste investeringene du kan gjøre.

Men la oss komme tilbake til oss, å kjøpe et hus på auksjon kan innebære ulike risikoer sammenlignet med et normalt salg. Selv om eiendommene alltid kontrolleres gjennom en ekspertuttalelse, kan kjøp på auksjon være både fordelaktig og ufordelaktig. Ettersom du er utsatt for mulige krav, bygningsmisbruk og ytterligere kostnader til oppussing.

En av hovedrisikoene ved auksjoner er at prisen på eiendommen når uholdbare tall, som tvinger deltakeren til å trekke seg. Som en god investor vet, før du forsøker et kjøp på eiendomsauksjoner skal ha utarbeidet en forretningsplan. I dette dokumentet skal det være tilstede analysen av eventuelle kostnader og maksimumsprisen av tilbud. En annen risiko du kan støte på er å vente på at de tidligere eierne skal rydde ut eiendommen. Og tilstedeværelsen av rettigheter knyttet til tredjeparter er andre risikoer å vurdere. Når det er mulig, er det lurt å foreta en inspeksjon før du deltar i auksjonen. Når du kjøper et hus på en auksjon, det er viktig å analysere alle disse aspektene og om nødvendig bli støttet av en ekspert i sektoren for å begrense risikoen. Men å kjøpe på auksjon gir også betydelige fordeler, som muligheten for å vinne en ny bolig med en svært lav investering.

Hva skjer etter at vi har vunnet eiendomsauksjonen

Etter å ha vunnet en auksjon og blitt tildelt en eiendom, må den vellykkede budgiveren overholde betalingsbetingelsen angitt i salgsvarselet. Vanligvis inkludert mellom 60 og 90 dager. Når balansen er betalt, signerer dommeren overføringsdekretet, hvorved entreprenøren blir den rettmessige eieren av eiendommen.

Takket være overføringsvedtaket kanselleres eventuelle utlegg og panteregistreringer. Debitor og depotmottaker plikter å frigi eiendommen og tilkjennelsen erstatter notarisk skjøte ved ordinært salg.

Hvis eiendommen er ledig, den rettslige forvalteren leverer nøklene til den nye eieren på tidspunktet for undertegning av dekretet. Men hvis huset er okkupert av skyldneren eller usamarbeidende leietakere, må du foreta frigjøringssak med namsmannen.

Boligbeslag er en av hovedrisikoene forbundet med å kjøpe en eiendom på auksjon, så det er viktig å sjekke tilgjengeligheten før du legger inn et bud. Ellers vil den anbyder som får tilslag, måtte styre utkastelsesprosessen, som kan være kompleks og tidkrevende og ressurskrevende.

Eiendomsauksjoner: hvordan selge eiendommen videre

Å kjøpe en eiendom på auksjon med den hensikt å selge den kan være en svært lønnsom investering. Men det innebærer en kompleks prosess, som krever bistand fra bransjeeksperter.

Salg av en eiendom kjøpt under eiendomsauksjoner er underlagt begrensninger som ligner på et tradisjonelt salg. Inkludert tidsbegrensningen.

Dersom eiendommen er den første boligen, kan den selges videre innen fem år. Uten behov for å betale salgsgevinsten (forskjellen mellom salgssum og kjøpesum). Betingelsen for salg er: å kjøpe en annen eiendom med samme destinasjon innen ett år.

Dersom eiendommen derimot viser seg å være en bolig nummer to, kan den likevel selges innen fem år fra kjøpsdato. I dette tilfellet må du imidlertid betale skatt av gevinsten.

Etter eiendomsauksjoner kan visning av eiendom by på noen hindringer. Derfor er det viktig å gjennomføre en nøye vurdering av eiendommen og sørge for at det ikke er:

  • Byggeovergrep
  • Pågående juridiske tvister

Alt dette før du deltar i auksjonen.

Videre vil det for å gjøre eiendommen attraktiv for potensielle kjøpere være nødvendig å planlegge oppussing, som restaurering av eiendommen, renhold og maling. Det er også viktig å forutse disse kostnadene på forhånd for å sikre en tilstrekkelig avkastning på investeringen.

Til slutt anbefaler jeg å få hjelp fra eiendomsmeglere for å begrense risikoen og maksimere avkastningen på investeringen.

Konklusjon

For å konkludere, eiendomsauksjoner kan være en interessant mulighet for de som leter etter en eiendom til en fordelaktig pris. Men det er viktig å informere deg selv og nøye vurdere betingelsene for auksjonen og eiendommen før du deltar. I tillegg er det viktig å ha tilstrekkelig budsjett tilgjengelig for å by konkurransedyktig og ikke bli involvert i budgivning. Fordi de kan føre til et kjøp over evne. Til slutt er det tilrådelig å stole på fagfolk i sektoren, for eksempel advokater eller eiendomsmeglere, for å unngå juridiske risikoer og problemer.

Hvis du tenker på å begynne å investere gjennom eiendomsauksjoner, men du fortsatt er i tvil, vennligst gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Eller bli med hos oss samfunnet gratis, hvor du kan bli kjent med andre investorer som du kan sammenligne deg med.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *