Effektive onboarding-strategier for 2022

Påvirkningen din ombordstigningsopplevelse har på fastholdelse av ansatte er ikke noe å ignorere. Faktisk oppgir 33 % av de ansatte at de ville forlate en nylig akseptert stilling hvis onboardingsprosessen ikke var en positiv opplevelse. Finne måter å tiltrekke og beholde EN Spillere er avgjørende for å opprettholde konkurransefortrinnet ditt i dagens sysselsettingslandskap. Så, å omfavne effektive onboarding-strategier kan utgjøre forskjellen mellom en lojal og engasjert arbeidsstyrke og en som er koblet fra teamet og målene deres. Vi har tre effektive onboarding-strategier du kan implementere i 2021 for å hjelpe deg med å nå dine rekruttering-, onboarding- og oppbevaringsmål.

1. Ditch The Paper Trail

Det siste året så en enestående dytt mot fjernarbeid, som viser hvor nyttig moderne teknologi kan være for å koble enkeltpersoner over store avstander. Med videokonferanseplattformer og prosjektledelsessider kan ledere sikre at de ansatte får tilstrekkelig støtte i rollene sine. Etter hvert som organisasjoner omfavnet digitale arbeidsområder, avtok avhengigheten av papirdokumenter. Den samme trenden med å droppe papirsporene for digitale metoder vil være like gunstig for innføringsstrategiene dine for 2021.

På dagens arbeidsplass er en effektiv og hyggelig ombordstigningsprosess en som tar imot muligheter for skalerbarhet og brukervennlighet. Med tradisjonelle onboarding-metoder kan nyansettelser og HR-fagfolk raskt bli overveldet av fjell med papirarbeid, noe som fører til en dårlig ombordstigningsopplevelse, noe som øker risikoen for høyere omsetning betydelig. Ved å fjerne papiraspektet og i stedet bruke digitale dokumenter, kan organisasjonen fremskynde den juridiske prosessen samtidig som den sikrer overholdelse.

Bonusmateriale: Den typiske ombordstigningsprosessen er lang. Hold oversikt over fremgangen og målene dine med denne sjekklisten med 40 trinn.

2. Bli mobilvennlig

Det er ingen hemmelighet at gjennomsnittsmennesket bruker en betydelig mengde tid på telefonen sin i dagens kultur. Enten de blar gjennom sosiale medier, svarer på e-post eller bruker søkemotorer, har folk alltid telefonene sine i nærheten. Det kan derfor være fornuftig for rekrutterere å finne og utnytte mulighetene for å skape en mobilvennlig ombordstigningsopplevelse. Med ClearCompany kan HR-fagfolk lage en visuelt tiltalende og merkevare ombordstigningsløsning som gir nyansatte det de trenger for den første dagen og utover, alt på fingertuppen.

Å ha friheten til å se nye ansettelsesvideoer og fullføre essensielt papirarbeid fra hvilken som helst enhet vil forsterke kandidatens positive introduksjonsopplevelse. Med ClearCompanys lett tilgjengelige og brukervennlige programvare kan nyansatte raskt fullføre viktige oppgaver, selv før de begynner sin første dag. Gjør det til et mål å lage en introduksjonsprosess som er intuitiv, enkel og morsom fra begynnelse til slutt i 2021.

Bonusmateriale: Prøver du å måle suksessen til ombordstigningsarbeidet, men er ikke sikker på hvor du skal begynne? Vi kan hjelpe! Sjekk ut hvilke tre beregninger du bør bruke for å se om du effektivt forbereder de nyansatte for stillingen deres.

Med støtte fra moderne teknologi kan #recruiters skape en hyggelig digital #onboarding-opplevelse for sine nyansatte. @ClearCompany illustrerer hvordan med disse 3 strategiene:

3. Automatiser kjedelige oppgaver

Automatisering fortsetter å få innpass i forretningssfæren. Med avanserte teknologiske evner bruker HR-fagfolk verktøy for å få tid tilbake i sine dager. Rekrutterings- og ansettelsesledere bruker mye av dagen på å skaffe kandidater, screene CV-er, planlegge intervjuer og forberede nye ansettelsespapirer. Disse kjedelige og tidkrevende oppgavene kan raskt fylle arbeidsdagen deres, og gi dem mindre tid til å handle i en strategisk rolle. Men med en digital onboarding-løsning kan HR-ledere automatisere noen av prosessene sine, og gi mer plass til å fungere som en taktisk ressurs for teamet ditt.

Ved å bruke ClearCompanys digitale onboarding-programvare kan HR-fagfolk automatisere deler av onboarding-opplevelsen, som å fylle ut og arkivere papirer, fullføre opplæringsvideoer og mer. Brukere kan sette tidsfrister for aktiviteter, planlegge møter og anmeldelser, spore målfremgang i sanntid, noe som fører til forbedret analyse og innsikt i den nye ansettelsesopplevelsen. I tillegg kan organisasjoner dra nytte av å ta i bruk en digital onboarding-strategi som integreres med deres eksisterende programvare. Et vellykket selskap har teknologi som kommuniserer og jobber sammen, og skaper en sømløs opplevelse som støtter kandidater, ansatte og arbeidsgiver fra ende til annen.

I løpet av det siste året ble fagfolk på arbeidsplassen vist hvor viktig det er å ha enkel tilgang til data slik at beslutninger og endringer kan tas raskt. For å bevæpne deg med de beste dataene og skape den mest robuste prosessen, må HR-ledere inkorporere teknologi i sin onboarding-strategi. Med en digital og effektiv onboarding-strategi ser organisasjoner fordelene med en mer fornøyelig onboarding-opplevelse, sikret samsvar og strømlinjeformede prosesser.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *