Dette er de 7 feilene som tjenere med seks tall gjør

Å tjene en sekssifret lønn kan gjøre det lettere å bygge rikdom, men det er ikke en magisk løsning for dine økonomiske problemer. Å tjene høy inntekt er bare en del av ligningen. Hvis du ønsker å være økonomisk trygg, må du få pengene dine til å fungere for deg.

En høy lønnsslipp kan gjøre det enkelt å overse økonomiske feil siden du fortsatt kan dekke regningene dine. Men hvis du ønsker å bygge rikdom i stedet for en oppblåst livsstil, må du fokusere på å nå ditt fulle økonomiske potensial.

De fleste feilene som sekssifrede tjenere gjør er enkle å fikse. Slik bruker du den høye inntekten til din fordel og bygger opp nettoformuen din.

7 Seks-sifrede pengefeil

Feil 1: Ikke bruker et budsjett

Bare fordi du har mye penger som kommer inn hver måned, betyr det ikke at du ikke bør holde styr på hvor det går. Dette gjør det enkelt å sløse bort lønnsslippen uten å gjøre noen økonomisk fremgang.

Å lage et budsjett trenger ikke å være vanskelig. Tenk på det som din utgiftsplan. Lag en liste over alle månedlige utgifter og bruk den til å lage budsjettet ditt. Stemmer utgiftene dine i hver kategori med verdiene dine? Kan du kutte ned eller kutte ut noen utgifter?

Visse utgifter som å spise ute eller dagligvarer kan komme ut av hånden hvis de ikke holdes i sjakk. Kutt ned på disse områdene ved å lage mer mat hjemme og handle smart. Du kan fortsatt ha det gøy uten å angre når du vet at du holder budsjettet ditt.

Se gjennom kontoene dine for abonnementer du ikke bruker, og kanseller dem. Se på de andre utgiftene dine og tenk på måter du kan kutte ned med lite ofre. Det kan overraske deg hvordan utgifter kan eskalere når de ikke krysses av.

Sørg for å spore forbruket ditt slik at du vet hvor pengene dine går hver måned. Bare fordi du kan betale regningene dine hver måned betyr ikke det at det rettferdiggjør utgiftene dine. Hver krone du investerer i stedet for å bruke gir deg en bedre økonomisk fremtid.

Feil #2: Ingen langsiktig økonomisk plan

Å ha en langsiktig plan er en viktig del av å sette deg opp for økonomisk suksess. Å tjene en sekssifret inntekt vil ikke bety mye hvis du mister jobben eller hvis du ikke sparer nok til pensjonisttilværelsen.

Hvis du vil fortsette å nyte livsstilen som den høye inntekten gir, må du få pensjonsplanen på rett spor. Å ha en økonomisk plan vil gi deg trygghet siden du vet hvilke økonomiske grep du må gjøre for å sikre suksess. Det vil også hjelpe deg å tilpasse økonomien din til dine langsiktige mål og verdier.

Det betyr også at du vet hvordan du skal investere dine fremtidige dollar slik at du kan maksimere avkastningen. Sørg for å involvere din ektefelle i alle fremtidige økonomiske planer, slik at du kan komme på samme side. Finn ut hva som er viktig for dere begge, for eksempel å betale for barnas utdanning, spare til pensjonisttilværelsen, kjøpe en annen eiendom og tilpasse utgiftene dine til målene dine.

Feil #3: Klarer ikke minimere skatter

Som en høyinntektstaker betaler du sannsynligvis en god del skatt. Selv om du kanskje tror at det ikke er mulig å minimere hvor mye av inntektene dine du overlater til onkel Sam, er det ikke tilfelle.

Det finnes måter du kan minimere skattetrykket ved å bruke skattefordelte kontoer og andre finansielle produkter som kan hjelpe deg med å skjerme deler av inntekten fra skatt. Denne typen kontoer har regler om inntekt og hvor mye du kan bidra med.

Snakk med en finansiell rådgiver eller en skatterådgiver om hvordan du kan betale færre skatter i år. Hvis du eier din egen bedrift, er det viktig å få hjelp av en regnskapsfører eller skatterådgiver. De kan hjelpe deg med å finne fradrag og kreditter du kanskje ikke vet om fra å betale dine egne skatter.

Feil #4: Bruker for mye

En feil som mange gjør seg skyldig i fra tid til annen – seks sifre eller ikke – er bruker for mye. Dette gjelder spesielt for sekssifrede inntekter siden de antar at formuen deres vil vare på ubestemt tid.

Alt kan skje i morgen – tap av jobb, sykdom, ulykke og så videre. Å holde utgiftene i sjakk kan hjelpe deg å klare en potensiell storm på mer enn én måte. Det er greit å bruke litt av pengene dine, men sørg for at du bygger et sikkerhetsnett rundt familien din.

Livsstilsinflasjon er et problem på mer enn én måte. Ikke bare bruker du mer av lønnen din, men du blir også vant til en viss livsstil. Det blir vanskeligere å være fornøyd med mindre når du er vant til å få det beste av alt.

Det er enkelt å finansiere et fancy sett med hjul, en båt eller til og med et ekstra hus. Disse utgiftene tar mer og mer av inntekten din hver måned, og gir deg mindre å sette av for å bygge langsiktig formue.

I stedet for å bruke pengene dine på å avskrive eiendeler som en bil, prøv å investere pengene dine i å verdsette eiendeler. Dette inkluderer eiendom, for eksempel en utleieeiendom eller investering i aksjemarkedet.

Når du går av med pensjon, hvis du ikke har investert nok til å dekke utgiftene dine, må du redusere utgiftene. Dette kan være litt av et sjokk hvis du er vant til god mat og femstjerners overnatting.

Bruk noe av den høye inntekten din til å nyte noen luksuser i livet, men anerkjenne dem også for hva de er – fine å ha, men ikke et must.

Feil #5: Gjør din egen investering

Å gjøre din egen investering er en god idé hvis du er villig til å bruke tid på å undersøke investeringer og lære om hvordan du kan optimalisere porteføljen din. Imidlertid fokuserer de fleste sekssifrede inntekter på å tjene mer på jobbene sine i stedet for å optimalisere investeringene.

Å tjene en høy inntekt er flott, men hvis du ikke investerer pengene dine riktig, kan det koste deg. Høye gebyrer og feil risikoallokering kan tære på porteføljen din, og begrense dine langsiktige gevinster.

Hvis du ikke har tid (eller ikke vil) til å undersøke hvordan du kan optimalisere investeringene dine, snakk med en profesjonell eller se på en nettbasert investeringsplattform. De kan hjelpe deg med å optimalisere investeringene i porteføljen din for å samsvare med målene dine for fremtiden og sikre at du er diversifisert.

Det er også visse pensjoneringsstrategier som kan hjelpe deg med å maksimere trygdeutbetalingen din. Selv om du kanskje tror du vil ha nok å trekke deg tilbake på uten det, kan du legge igjen penger på bordet.

Feil #6: Sparer ikke nok

Selv om du sparer mye for dine gylne år ved å maksimalt ut av arbeidsgiversponsede pensjonskontoer, er det mer du kan gjøre for å beskytte deg selv økonomisk. De fleste bruker i samme takt som inntekten øker, mens de ikke gjør noen endringer i sparevanene.

Få for vane å spare like mye av inntekten din uansett hvor mye du tjener. Et godt tall å skyte for er 20-25 prosent (mer hvis du klarer). Dette betyr at du alltid har et sikkerhetsnett hvis du trenger kontanter for å dekke en uventet utgift.

Over tid når sparesaldoen din vokser, kan du investere deler i aksjer eller indeksfond slik at du kan fortsette å bygge formue.

Feil #7: Ikke oppdatering av eiendomsplaner

De fleste høyinntektstakere har allerede eiendomsplanlegging på steder som testamente og livsforsikring. Imidlertid tar mange en sett-det-og-glem-det-tilnærming når de har disse dokumentene på plass.

Det er viktig å oppdatere eiendomsplanen din hvert par år for å gjenspeile eventuelle endringer i livet ditt. Hvis du for eksempel ble skilt, oppdater testamentet og livsforsikringene dine for å gjenspeile endringen. Det samme gjelder hvis du legger til et nytt medlem i familien din.

Mange glemmer å oppdatere testamentet når barna vokser opp og flytter ut av huset. Sørg for at du oppdaterer eiendomsplanen din for å fjerne all omtale av foresatte når barna dine er uavhengige og forsørger seg selv.

Hvis du ikke har opprettet en digital eiendomsplan, snakk med en eiendomsplanleggingsadvokat i dag. Å beskytte dine digitale eiendeler som nettkontoer, pensjonsordninger og så videre, er en viktig del av bevaring av formue.

Bunnlinjen

Å ha høy inntekt kan være en velsignelse hvis du tar de riktige økonomiske beslutningene underveis. Hvis du ender opp med å bruke alle dine hardt opptjente penger, setter du deg selv i en prekær økonomisk posisjon.

Lag en plan for å beskytte deg selv og familien din i tilfelle noe skulle skje, for eksempel tap av jobb. Lag en plan for økonomisk frihet og få pengene dine til å telle ved å investere smart og maksimere skattefordelene dine.

Dette vil gjøre deg klar for suksess i fremtiden og sikre at du er økonomisk forberedt.

Lykke til med din lille bedrift og velstandsskapende reise.

Hvis du likte dette innlegget, kan du også like dette: Profit Isn’t a Disease. Det er biproduktet til et veldrevet selskap. Hvis du ennå ikke er lønnsom, fiks det eller skaff deg en jobb.

Og denne: Hvordan vet du når det er på tide å selge bedriften din? Det handler ikke bare om penger.

Du bør også vurdere å abonnere på bloggen min. Jeg publiserer én artikkel i uken om småbedrifter og verdiskaping. Du kan abonnere her.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *