DEI-konsulent for kritisk ytre perspektiv

Å forplikte seg til mangfold, rettferdighet og inkludering i organisasjonen din er ikke en rask eller enkel prosess. Akkurat som rekruttering, ansettelse, ombordstigning og administrasjon av ansatte, er det ingen enhetlig tilnærming til DEI. Hos ClearCompany dannet ansatte en DEI-arbeidsgruppe som valgte å hente inn en DEI-konsulent for å evaluere og veilede vår innsats.

Vi snakket med vår visepresident for mennesker, Angie Wideman-Powell (en nylig vinner av HR Rising Star Award) og læringssjef Isabel Swartz om hvordan ClearCompany nådde den avgjørelsen og spørsmålene vi stilte underveis. Vi håper prosessen vår for å velge vår best passende konsulentpartner er en nyttig ressurs i din egen organisasjons reise mot en mer mangfoldig, rettferdig og inkluderende arbeidsplass.

DEI-konsulent for kritisk ytre perspektiv

Hos ClearCompany ble nødvendigheten av en konsulent tydelig da ansatte etablerte en DEI-arbeidsgruppe for å vurdere vår innsats og gå videre med intensjon.

Vurderer du å samarbeide med en #DEI-konsulent? I dagens blogg kan du se hvordan @ClearCompany valgte en konsulent til å veilede vår DEI-innsats:

«Vi innså, for å sikre at vi ressurser dette effektivt, effektivt, på best mulig måte – vi trenger virkelig å bringe inn et perspektiv utenfor,» sa Swartz.

«Vi trengte folk som var eksperter på dette området og satte noen milepæler og guideposter for oss,» la Wideman-Powell til.

«Da vi hadde vårt årlige møte for alle ansatte, var det store temaet som vårt lederteam hadde for selskapet dette konseptet med landing,» sa Swartz. «Lanseringen er alltid viktig, men for at den skal lykkes, må du også holde fast ved landingen. Hvis vi skal holde fast ved landingen med dette initiativet, trenger vi noen, vi trenger en ekstern stemme som kommer inn og ser objektivt.»

Da valget om å ansette en konsulent ble tatt, sto arbeidsgruppen overfor den neste utfordringen med å finne en konsulent som dekket våre behov og som kunne hjelpe oss med å gjøre effektive endringer.

Finne den rette DEI-konsulenten

Her er en rask oversikt over hvordan vi først bestemte oss for å ansette en DEI-konsulent og hvordan vi til slutt valgte å samarbeide med konsulentfirmaet Change Cadet:

  • Bestem bedriftens behov, inkludert budsjettet ditt, ved hjelp av en DEI-arbeidsgruppe.
  • Sett mål og finn ut hva organisasjonen din håper å oppnå ved å ansette en ekstern konsulent.
  • Vær grundig og tålmodig under undersøkelsesprosessen.
  • Gjør en varig, kontinuerlig forpliktelse til mangfold, rettferdighet og inkludering.

Bestem din bedrifts behov ærlig

Etter å ha bestemt at vi trengte å ansette en DEI-konsulent, var de neste trinnene å finne ut hva vi trengte fra konsulentens tjenester og sette et budsjett. Vår DEI-arbeidsgruppe fastslo at disse kriteriene var et krav for konsulenten vi valgte, i tillegg til å holde budsjettet:

  • Tilpasset tilnærming
  • Trening for lederskap
  • Positive referanser fra organisasjoner av samme størrelse
  • Gir et underrepresentert perspektiv til ClearCompany

«Vi var virkelig på utkikk etter noen som kunne hjelpe oss med å prioritere det vi har på DEI-veikartet vårt og være en rådgiver,» sa Wideman-Powell.

«Exekutiv coaching og veikartet var to store ting,» sa Swartz, «og et perspektiv utenfor.»

DEIs arbeidsgruppe understreket viktigheten av å bringe et underrepresentert perspektiv på bordet når det gjaldt å velge vår konsulentpartner.

«Se på sammensetningen av ledergruppen som skal jobbe med konsulentfirmaet,» sa Swartz, «og vær ærlig med deg selv – er de for det meste kvinner? Er de for det meste menn? Er de for det meste hvite? Er de stort sett BIPOC? Det du leter etter er, kan konsulenten gi det mangfoldige perspektivet som du kanskje mangler i ledelsen?»

«Et mangfold av perspektiver er så viktig i innovasjon; i entreprenørskap; i kreativ tenkning.»

– Isabel Swartz, læringssjef i ClearCompany

«Mangfold handler ikke bare om arbeidsstiler. Det handler om perspektiv og din levde erfaring. Og å ha noen i det setet med en helt annen livserfaring vil bringe det perspektivet og hjelpe alle til å se disse mulighetene for inkludering som jeg vil savne og andre mennesker vil savne, sa Wideman-Powell.

ClearCompany fastslo at vi trengte å finne en konsulent som tilbød en tilpasset tilnærming, ledercoaching-tjenester, som ble positivt støttet av selskaper av tilsvarende størrelse, og som brakte inn perspektivet vi manglet. Med disse behovene i tankene, var neste skritt å finne ut hva vi ønsket å oppnå og hvorfor det var nødvendig å ansette en konsulent for å nå våre mål.

Start med å forestille deg resultater

Før du i det hele tatt begynner å kurere en liste over DEI-konsulenter du bør vurdere, er det viktig å fastslå hva organisasjonen din vil oppnå med partnerskapet. Dette bidrar til å sikre at du finner den best passende konsulenten som forstår bedriftens utfordringer, mål og visjon for en mangfoldig, rettferdig og inkluderende organisasjon.

Hos ClearCompany, sa Swartz, «Vi behandlet undersøkelsesprosessen på samme måte som vi behandler anskaffelse av andre ressurser. Du starter med «Hva er sluttmålet ditt?» «Hvilket behov dekker konsulenten?» Og «Hva er resultatene du ser etter?»

@ClearCompany samarbeider med @ChangeCadet for å hjelpe med å prioritere #DEI roadmapping og gjøre reell, varig endring i selskapet deres. Les mer om prosessen ClearCompany tok for å finne den rette DEI-konsulenten:

Når du vet hva du vil ha, er det lettere å finne. Derfor er det viktig å utvikle en klar visjon om organisasjonens mål og forventninger. Da kan DEI-arbeidsgruppen din og andre interessenter mye lettere avgjøre hvilken konsulent som passer dine kriterier.

Med våre behov bestemt og forutsett resultater, begynte ClearCompany prosessen med å søke etter og undersøke DEI-konsulentfirmaer.

Vær grundig og ikke forhast prosessen

Et vanlig tema både Wideman-Powell og Swartz gjentok var å ikke forvente å finne en konsulent over natten. For å ta en god beslutning og gjøre reelle fremskritt mot mangfold, rettferdighet og inkludering i organisasjonen din, er tålmodighet nøkkelen.

«Dette tar lang tid,» sa Swartz. – Det krever mye samtale.

«Vi beveger oss raskt i ClearCompany, men DEI er flytende og i stadig utvikling. Det bør være pågående kontra et merke på en gjøremålsliste,” sa Wideman-Powell. Selv i organisasjoner i rask bevegelse bør valget om å ansette en DEI-konsulent ikke tas for raskt. Betydelige endringer er år på vei, og du ønsker ikke å starte prosessen med å søke etter en konsulent på nytt.

«DEI er flytende og i stadig utvikling. Det bør være pågående kontra et merke på en gjøremålsliste.»

– Angie Wideman-Powell, visepresident for mennesker i ClearCompany

En utfordring arbeidsgruppen sto overfor var å sammenligne resultatene til konsulentfirmakandidatene. Mens beregninger er en vanlig indikator på ytelse, økte bedrifter kraftig DEI-innsatsen i 2020, og DEI-konsulenter kan ikke alltid vise til tallene. I stedet undersøkte arbeidsgruppen vår konsulentens referanser, og ba om tilbakemeldinger fra sammenlignbare kunder.

Wideman-Powell utdypet noen av spørsmålene som ble stilt til referanser: «Hvilken verdi fikk de ut av å jobbe med konsulenten? Hva var den varige virkningen? Hva har endret seg i din organisasjon? På grunn av arbeidet som konsulenten gjorde, hvordan ser de at det gjenspeiles i deres folk og deres praksis?»

Det er viktig å erkjenne viktigheten av at avgjørelsen tas, slik at den ikke blir tatt umiddelbart. Få attester og anmeldelser fra så mange lignende selskaper som mulig når beregninger ikke er like lett tilgjengelige, slik at du kan være trygg på at du velger riktig DEI-konsulent.

En kultur med mangfold, rettferdighet og inkludering er en kontinuerlig innsats

Å skape en kultur med mangfold, rettferdighet og inkludering er ikke umiddelbar, og det er ikke en boks som må krysses av. Fordi DEI alltid har vært en livslang forpliktelse for ClearCompany, har vi satt oss for å forstå våre behov, sette forventninger og nøye vurdere alternativene våre før vi velger vår konsulentpartner, Change Cadet.

Prosessen med å innlemme DEI meningsfullt i organisasjonen din er en som tar år. «Det er en reise, ikke en forventning. Det utvikler seg hele tiden, sier Wideman-Powell.

Hos ClearCompany er vi forpliktet til mangfold, rettferdighet og inkludering fordi vi tror at våre ansatte er vår mest verdifulle ressurs. Vi ønsker en arbeidsplasskultur som verdsetter ethvert menneskes perspektiv og levde erfaring, spesielt våre mest underrepresenterte grupper. Det er derfor vi har valgt å samarbeide med DEI-konsulentfirmaet Change Cadet, da vi styrker vår forpliktelse til en mangfoldig, rettferdig og inkluderende arbeidsplass.

«Et mangfold av perspektiver er så viktig i innovasjon; i entreprenørskap; i kreativ tenkning,» sa Swartz, og la merke til at «mangfold av perspektiv» inkluderer raseidentitet, kjønnsidentitet, seksuell legning, funksjonshemmingsstatus og religiøs tilhørighet.

Vi håper prosessen vår for å velge den best passende DEI-konsulenten kan tjene som en guide hvis du går samme rute. Vi er stolte over å samarbeide med Change Cadet og ser frem til å ønske Dr. Akilah Cadet velkommen som foredragsholder på TSC 2021! Bli med oss ​​i september for å høre fra Dr. Cadet om mangfold, rettferdighet og inkludering på arbeidsplassen.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *