De bedste og billigste franchises at investere i

Mange mennesker drømmer om at blive virksomhedsejere, men aner ikke, hvor de skal starte. Hvis du er en af ​​dem, der har en iværksætterånd og stadig er i tvivl om, hvad du skal gøre først, kan det være løsningen at erhverve en billig franchise.

En lavpris franchise er en af ​​de nemmeste måder at blive iværksætter på, da det gør det muligt at starte en virksomhed uden at behøve så meget bureaukrati, som det er, når man starter en virksomhed fra bunden.

I dette indlæg adskiller vi nogle af de bedste og billigste franchises for at hjælpe dig med at vælge dit nye foretagende. Tjek ud!

Hvad er franchise?

En franchise er en type virksomhed eller distribution, hvor ejeren (franchisegiver eller brandskaber) giver andre personer eller grupper af mennesker (franchisetagere) ret til at drive enheden ved at sælge produkter eller levere tjenester ved at bruge franchisegiverens system.

Franchiserettigheder har været til stede i Brasilien siden 1950 og er stadig en investering, der tiltrækker mange mennesker på grund af deres konsistens. Med denne strategi formår nogle virksomheder at udvide deres forretning til forskellige regioner.

Derudover kan franchisetageren påtage sig med en færdiglavet forretningsmodel, uden at skulle igennem de indledende udfordringer, såsom valg af produkter eller leverandører.

Hvordan fungerer en franchise?

Franchisemodellen er et win-win partnerskab for både franchisetageren og franchisegiveren. Derfor er det vigtigt at lave flere analyser om virksomheden, inden du investerer i en franchise, for at sikre, at det er en sikker forretning, og at det ikke vil give dig hovedpine i fremtiden.

Når du bliver franchisetager, vil du have flere regler, som skal følges for, at virksomheden kan fungere korrekt. Især fordi enheden i drift vil følge en testet model, som vil reducere forretningsrisici og gøre den skalerbar.

Franchiselov L13966, som giver mulighed for franchiseaftalen

virksomhed (franchising), præciserer i detaljer, hvordan franchisen skal fungere, udover at vejlede vedr. Franchise Tilbud Circular Document (COF).

COF er en slags manual, så den interesserede part bedre kan forstå franchisen, og om det er den forretningsmodel, de ønsker at påtage sig.

I den er der specifikke detaljer om franchisen, såsom fornyelse og mængden af ​​træning, hvor franchisegiveren sørger for, at enheden fungerer korrekt.

En franchisegiver kan ikke lukke med franchisetageren mindre end 10 dage efter modtagelsen af ​​COF. Hvis det er før, kan kontrakten opsiges.

I franchisemodellen er der typisk fire hovedomkostningskriterier, der skal tages i betragtning. Er de:

franchisegebyr

Næsten alle franchisemuligheder kræver, at virksomhedsfranchisetagere betaler et engangsgebyr (eller også ved kontraktfornyelse) på tidspunktet for underskrivelsen af ​​kontrakten.

Dette gebyr er det beløb, som franchisegiveren opkræver, og som svarer til den brug, som franchisetageren gør af mærket. Det inkluderer udgifter til implementering, support, grunduddannelse og andre handlinger, der skal udføres for at starte aktiviteten som en franchise.

Royalties

Royalties er de beløb, der opkræves månedligt for at bruge mærket.

De kan opkræves på forskellige måder, såsom et fast beløb, som uanset forløbet af franchisen (rentabelt eller ej), vil være det faste gebyr eller også en procentdel af faktureringen.

I denne sidste form er der normalt en minimumsværdi.

annoncegebyr

Det er en fond, som franchisegiveren formår at investere i markedsføring, der gavner alle i brandets økosystem. Dette er en af ​​de store fordele ved franchisemodellen.

Det kan også være et fast beløb eller en procentdel af enhedsfakturering.

Startinvestering eller installationskapital

Din første investering inkluderer de materialer, arbejdskraft og ressourcer, der er nødvendige for at starte franchisevirksomheden.

Selvom startværdien anses for lav, er det vigtigt at understrege, at en lavprisfranchise kræver samme dedikation og omhu som enhver anden franchise i andre modaliteter.

Arbejdskapital

Arbejdskapital er de penge, du skal bruge for at holde din virksomhed kørende.

Når du køber en franchise, skal du oprette en pengestrømsprognose for at bestemme, hvor mange penge du forventer at tjene, og hvornår du rent faktisk kan tjene dem.

Selvfølgelig kan din investering ende med ikke at dække de løbende betalinger for at holde din virksomhed kørende. Så det er vigtigt at planlægge nøje, så du ikke skal ty til lån for at dække dine udgifter.

Så længe franchisetageren har franchiserettigheder, vil gebyrer også blive opkrævet regelmæssigt. Til gengæld for disse betalinger vil franchisetagere modtage løbende support såsom marketingassistance og løbende træningsmuligheder.

Fordele og ulemper ved at åbne en franchise

Som med enhver virksomhed har franchising også sine fordele og ulemper.

Se nedenfor vigtigste fordele Investering i en franchise:

 • Risikoreduktion;
 • Standard produkter og systemer;
 • Godkendte leverandører;
 • Standardiserede finansielle og regnskabssystemer;
 • Supervision og rådgivning tilgængelig;
 • Nationale og lokale reklameprogrammer (afhængigt af franchisen);
 • Standard reklame;
 • Standard emballage og uniformer;
 • Løbende forskning og udvikling;
 • Finansiel bistand;
 • Vejledning til valg af sted;
 • Betjeningsvejledning medfølger;
 • Konstant genopfriskningstræning;
 • Salg og marketing assistance.

Blandt de vigtigste ulemper at åbne en franchise er følgende:

 • Kontinuerlig overskudsdeling;
 • Andre franchisetageres dårlige præstationer kan påvirke din franchises omdømme;
 • Kontrol over hvor du opererer, de produkter du sælger og de leverandører du bruger;
 • At følge regler og ikke have så meget fleksibilitet til at styre virksomheden, som du ønsker;
 • Lille plads til kreativitet;
 • En bindende kontrakt (typisk 3 til 5 år);
 • Franchisegiverens problemer er også dine problemer.

Forholdsregler ved åbning af en franchise

Der er ingen tvivl om, at det kan være en fantastisk forretningsmulighed at købe den rigtige franchise på det rigtige tidspunkt af ovennævnte årsager.

Men vi skal efterlade nogle advarsler, så du ikke får fødderne i hænderne. Derfor har vi listet nogle forholdsregler, når du skal vælge den ideelle franchise for dig.

Tjek ud!

undersøge franchisen

Før du beslutter dig for at tilmelde dig en franchise, skal du lave nogle grundlæggende Google-undersøgelser.

Se om virksomheden har juridiske problemer, klager på digitale platforme, hvad er franchisens nuværende omdømme og om den har oplevet økonomiske problemer.

På den måde vil du være i stand til at afgøre, om det bliver en god handel eller ej, og om det mærke lejlighedsvis har en tendens til at have et problem.

Dokumentation

For at undgå fremtidige problemer skal du altid kontrollere, at franchisen er korrekt reguleret, og at der ikke mangler dokumenter.

Loven er på din side. Fortsæt ikke med underskriften, hvis du har mistanke om, at der er nogen uregelmæssighed. Underskriv kun dokumentationen, når du har sikret dig, at alt er i orden, også selvom de presser dig til at underskrive inden deadline.

surrealistiske mål

Planlægning af skalering af enheden skal være opnåelig og baseret på solide undersøgelser. Hvis det er noget uvirkeligt, så følg med.

Hvis disse målinger er ubalancerede, er der sandsynligvis noget galt. Se, om franchisegiveren konstant ændrer metoder, og hvordan dette afspejler andre franchisetagere.

Høj omsætning af franchisetagere

Tjek, hvordan omsætningen af ​​franchisetagere går. Analyser i de sidste 3 måneder, hvor mange franchisetagere, der forlod systemet.

Dette kunne allerede pege på et muligt problem. Det ideelle ville være at tale med nogle af disse franchisetagere, der forlod netværket for bedre at forstå, hvordan det fungerer, og om abonnementet vil være levedygtigt eller ej.

Billige franchises at investere

Ifølge den brasilianske franchisingforening (ABF) er mikrofranchising dem med en initial investering på op til R$90.000, en værdi der revideres med jævne mellemrum.

Derfor har vi adskilt en liste over de 10 største mikrofranchises i 2020, ifølge ABF:

 • pit stop Skol
 • kumon
 • Acqio
 • Ceopag
 • Ceofood
 • Brasilianske Maria
 • Touti
 • Vask og tag vasketøj
 • Solarprime
 • Det er forsikringsmæglervirksomhed

Billige franchises kan være den manglende mulighed for at åbne din virksomhed, især hvis du er nybegynder iværksætter. Ud over at have anerkendelsen af ​​et allerede konsolideret brand, vil det have støtte fra franchisegiveren.

Som enhver virksomhed kræver det meget arbejde at gå ind i et franchisesystem, risikoen vil altid eksistere. Og det faktum, at du går ind i et netværk af franchise med et brand, der har et solidt fundament, garanterer ikke et 100% positivt resultat.

Men sandsynligheden for succes er større end i en selvstændig virksomhed. Når du vælger en franchise, skal du sørge for, at investeringen genererer sunde afkast, og udgifterne er som forventet.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *