Bytt bilforsikring › Hva bør du se etter?

Har du den vage følelsen av at bilforsikringen din er for dyr? 🤔 Så sjekk det ut! Ikke vær redd for å bytte bilforsikring – det er enkelt. Vi, fra forsikringsappen Sophia, viser deg hvordan endringen fungerer og hva du bør være oppmerksom på 👇

Hvorfor bør du bytte bilforsikring

Ved å bytte bilforsikring kan du sannsynligvis få enten det ene og det andre, i alle fall første gang du bytter
spar noen €100 eller bedre være forsikret eller i beste fall begge deler.

Når kan du bytte bilforsikring?

Du kan tegne din ansvarsforsikring for motorvogn endres årlig. Den løper alltid i ett år og forlenges deretter med ytterligere ett år hvis du ikke avbestiller.

❇️ Vårt tips: Det betyr at det er fornuftig å sjekke bilforsikringen årlig for å se om den er billigere eller bedre – en endring er vanligvis alltid fornuftig.

Oppsigelsesdatoen fastsettes som følger: Start av forsikring er alltid den dagen kjøretøyet ditt er registrert og avgjørende oppsigelsesdato er den første i neste måned etter ett år, med 1 måneds oppsigelsestid.

ℹ️ Et eksempel: Forsikringsstart er 13. juli 2022 (registreringsdag), så neste oppsigelsesdato er 1. august 2023. Med 1 måneds oppsigelsestid må oppsigelsesbrevet ditt være forsikringsselskapet i hende innen 30. juni 2023 senest.

❗️ Men pass på: Hvis du har inkludert andre moduler (f.eks. kaskoforsikring, rettsvernforsikring for motorvogner, en assistansepakke eller ulykkesforsikring for passasjerer) i din bilforsikring, kan modulene ha andre avbestillingsdatoer. I dette tilfellet forblir byggeklossene med den gamle bilforsikringen til du også kan si opp disse byggeklossene.

Hvordan fungerer det å bytte bilforsikring?

Endring av motorvognansvarsforsikring

 1. Avklar først oppsigelsesdato og oppsigelsesfrist.
 2. Sammenlign alternative bilforsikringer ca 2 til 3 måneder før oppsigelsesdatoen.
 3. Si opp din eksisterende bilforsikring i god tid (se trinn 1) og sørg for at du mottar en bekreftelse på avbestilling fra forsikringsselskapet.

 4. Søk om den nye bilforsikringen tidlig nok slik at den følger den gamle bilforsikringen sømløst.

  ❗️ Men pass på: Sørg for at din megler eller forsikringsselskap sender «forsikringsbekreftelsen» fra din nye bilforsikring til registreringskontoret.

 5. Sørg for at du får polisen fra det nye forsikringsselskapet og at premien også belastes.

Det er det – enkelt! Ingenting å være redd for.

Du behold skiltet ditt og må IKKE gå tilbake til opptakskontoret med en bunke papir.

Endring av motorvognansvarsforsikring med kaskoforsikring

 1. Avklar først oppsigelsesdato og oppsigelsesfrist.
 2. Sammenlign alternativ bilforsikring med omfattende dekning ca 2 til 3 måneder før oppsigelsesdatoen.

  ❗️ Men pass på: Normalt er kaskoforsikringen alltid i samme forsikringsselskap som din motorvognansvarsforsikring. Det er derfor du må endre kjøretøyansvaret og kjøretøyets kaskoforsikring sammen.

 3. Si opp din eksisterende bilforsikring i god tid (se trinn 1) og sørg for at du mottar en bekreftelse på avbestilling fra forsikringsselskapet.

 4. Avklar med det nye forsikringsselskapet om en ekspert vil bli sendt eller du bør gå til ÖAMTC/ARBÖ og når du må gjøre dette tidligst eller senest.

  ➡️ For å forklare: Har du skader på bilen din som ikke er reparert, må din gamle kaskoforsikring fortsatt betale for reparasjonen. Den nye omfattende bilforsikringen sender deg enten en ekspert for å inspisere bilen, eller du må gå til ÖAMTC eller ARBÖ for en inspeksjon. Dette håndteres forskjellig avhengig av forsikringsselskap og må rett og slett forhøres på forhånd. Ikke bli overrasket over denne prosedyren. Forsikringsselskapet vil bare være sikre på at de ikke blir påført gamle skader som da må utbedres på bekostning av det nye forsikringsselskapet.

  Eksperten eller ÖAMTC/ARBÖ sender deretter inspeksjonsrapporten direkte til forsikringsselskapet og i beste fall OK at bilen din er trygg og kan forsikres i bilkaskoforsikringen. Hvis en tidligere skade oppdages og ikke repareres, dekkes ikke denne skaden av den nye forsikringen.

 5. Søk om den nye bilforsikringen tidlig nok slik at den følger den gamle forsikringen sømløst.

  ❗️ Men pass på: Sørg for at din megler eller forsikringsselskap sender «forsikringsbekreftelsen» fra din nye bilforsikring til registreringskontoret.

 6. Sørg for at du får polisen fra det nye forsikringsselskapet og at premien også belastes.

Ønsker du tilleggspakker til den nye bilforsikringen, så beregner du selvfølgelig din nye forsikring med disse pakkene, som rettsvern, assistansepakke og passasjerulykke (se trinn 2).

❇️ Vårt tips: Med din bilforsikring, tenk nøye gjennom om du trenger disse tilleggspakkene. Du kan spare rundt €50 i året per pakke. Les blogginnlegget vårt Bilforsikring: 7 tips for å spare penger for hvordan du sparer på bilforsikring.

Naturlig du beholder bilskiltet i dette tilfellet og må IKKE gå tilbake til opptakskontoret med en bunke papir.

➡️ Vår konklusjon

Finn ut avbestillingsdato og angrefrist for din bilforsikring og beregn alternativer 2-3 måneder i forveien. Sjekk årlig om det er fornuftig å endre bilforsikringen. Tenk også på om du bør skille deg av tilleggspakkene med en gang. Ved å bytte kan du spare rundt 100 euro i året.

Er du usikker på nøyaktig når du kan bytte og hva det beste nye tilbudet er for deg? Sophia er her for deg!

Sophia kan fortelle deg nøyaktig når du kan endre bilforsikringen. Vi gir deg gjerne beskjed. Du kan enkelt beregne nye alternativer selv i vår Sophia forsikringsapp. Vil du spare penger og/eller være bedre forsikret ved å bytte bilforsikring? Registrer deg nå.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *