Beste onboarding-programvare for ansatte for 2022

Onboarding har vært et hett tema ettersom arbeidsgivere konkurrerer om å rekruttere, beholde og engasjere topptalenter, og det er ingen tegn på at det vil endre seg i 2022. Onboarding er prosessen som sømløst overfører arbeidere fra en fantastisk kandidatopplevelse til en enestående medarbeideropplevelse. Det har også stor innvirkning på virksomheten. I følge Forbes kan en strukturert ombordstigningsprosess øke oppbevaringen med 82 % og produktiviteten med over 70 %.

En ansatt onboarding-plan er enda viktigere med tanke på hvor mange team som jobber eksternt eller i et hybridmiljø. Heldigvis kan HR-teknologi som programvare for ansattes ombordstigning hjelpe deg med å designe en engasjerende opplevelse for å støtte de nyansatte – selv de som er eksterne. Men hvordan vet du hvilken onboarding-programvare som er best for din organisasjon?

Den beste programvareløsningen for onboarding for deg er en som oppfyller dine onboardingsbehov i dag og etter hvert som virksomheten din vokser. Den bør tilby en rekke verktøy som raskt strømlinjeformer innføringsprosessen din og skreddersydde funksjoner for å imøtekomme skiftende strategier. Og – uten tvil viktigst av alt – førsteklasses onboarding-programvare skal gjøre deg i stand til å måle suksess med onboarding-programmet.

En strukturert ombordstigningsprosess kan øke oppbevaringen med 82 % og produktiviteten med over 70 %.

Hva gjør en god onboarding-plan?

Før du implementerer onboarding-programvare, er det viktig å forstå hva som gjør en god onboard-opplevelse. Under onboarding utfører ansatte administrative oppgaver. De fyller ut papirer, får satt opp arbeidsutstyret sitt, møter teamet sitt og begynner å trene for sin nye rolle. De lærer mer om selskapet og dets produkter, gjennomgår retningslinjer og prosedyrer og lærer sitt ansvar.

En ideell ombordstigningsplan begynner på eller før dag én og fortsetter de første månedene av ansettelse. En lengre, mer strukturert onboarding-plan har vist seg å øke oppbevaring og ansattes engasjement. I følge SHRM er det 70 % større sannsynlighet for at ansatte kommer til et selskap etter tre år hvis de hadde en effektiv ombordstigningsopplevelse. Utmerket onboarding betyr også at ansatte er 2,6 ganger mer sannsynlig å si at de er ekstremt fornøyde med arbeidet sitt.

Visste du at det er 70 % større sannsynlighet for at ansatte kommer til en bedrift etter tre år hvis de hadde en god #onboarding-opplevelse? Finn ut hvordan ansatt #OnboardingSoftware kan hjelpe deg med å lage en oppbevaringsfremmende onboarding-plan:

God ombordstigning oppmuntrer ansattes engasjement ved å få nyansatte begeistret for selskapets misjon, visjon og verdier. Det hjelper dem å koble seg til bedriftskulturen og se hvor de passer inn i «det store bildet». Det hjelper dem også å se sammenhengen mellom målene deres og selskapets mål. De beste onboarding-planene gir nye ansatte tid til å komme i kontakt med sine ledere og kolleger for å utvikle respekt, tillit og en følelse av tilhørighet.

Du kan ikke automatisere arbeidsplassrelasjoner eller koblinger til bedriftskultur. Men den beste programvareløsningen for onboarding kan forenkle mange oppgaver for HR-teamet ditt. Ta et stort skritt mot å forbedre onboarding ved å implementere en robust programvareløsning for å automatisere eller øke hastigheten på oppgaver. Bakgrunnssjekker eller påminnelser for nyansatte om å fullføre papirene kan sendes automatisk. Det gjør at HR kan fokusere på de immaterielle onboardingsoppgavene med å bygge relasjoner og en følelse av tilhørighet.

Nå vet du hva en vellykket ombordstigning inkluderer. Vurder nå hvilke programvarefunksjoner som vil ha størst innvirkning på HR-prosessene dine.

Papirløs, automatisert onboarding

Ansettelsesprosessen innebærer alltid å signere mange papirer og sende inn ulike dokumenter. Det innebærer også vanligvis at HR-teammedlemmer sender flere e-poster som minner nye ansatte om å fullføre administrative oppgaver i tide. Det er en kjedelig, repeterende oppgave som tar timer med HR-fagfolks tid og kan føre til at noen nyansatte faller gjennom sprekkene.

Med onboarding-programvare for ansatte trenger ikke lenger HR-team å huske hvilke nyansatte som fortsatt trenger å signere papirer eller sende inn et dokument. Den beste onboarding-programvaren sender automatiske påminnelser om ufullstendige oppgaver og lar nye ansatte signere papirer digitalt. De kan fullføre de nødvendige oppgavene mye mer effektivt, og HR er lettet fra ensformig arbeid.

Lett tilgjengelig ny utleieportal

En måte å sikre at de nyansatte kan fullføre papirene raskt, er med en helt ny ansettelsesportal. Den mest kapable onboarding-programvaren tilbyr en medarbeiderportal som også er tilgjengelig fra en mobil enhet. Fra portalen kan de finne nyttig informasjon som selskapets retningslinjer og fordeler og en medarbeiderkatalog.

Nye ansettelsesportaler gir dem også tilgang til bedriftskulturressurser, teamkontaktinformasjon og mer innsikt i deres rolle og ansvar. Hvis det er mulig, send påloggingsinformasjon på forhånd slik at ansatte kan logge seg på og begynne med onboarding-oppgaver.

Intuitivt brukergrensesnitt

Onboarding-programvare som er mer trøbbel enn det er verdt, vil rett og slett ikke bli brukt. Ikke kast bort tiden din eller ressursene dine på programvare som er vanskelig å navigere i, eller som er full av ineffektive funksjoner. Løsningen din skal være enkel å bruke både for nyansatte og HR-team. De beste leverandørene av onboarding-programvare tilbyr også enestående kundestøtte for å sikre at brukerne får mest mulig verdi ut av produktene sine.

En flott #onboarding-prosess har stor innvirkning på oppbevaring, engasjement og ansattes ytelse – og onboarding-programvare kan hjelpe deg med å lage den. Her er hvilke funksjoner du skal se etter i #OnboardingSoftware for å finne den beste løsningen for din bedrift:

Integrasjoner med lønns- og HRIS-leverandører

Virkelig dyktig onboarding-programvare integreres enkelt med din eksisterende lønnsleverandør og HRIS-system. Du kan være sikker på at informasjon overføres jevnt mellom systemer for nøyaktige, konsistente registreringer når du ansetter nye ansatte. Onboarding-programvare som fungerer sammen med programvaren du allerede bruker, forenkler mange oppgaver for nyansatte og HR:

  • Bakgrunnssjekker
  • Lønnsregistrering
  • Opplæringskurs for ansatte

Enhets- og utstyrsadministrasjon

Enhets- og utstyrsadministrasjon er en onboarding-funksjon som kan virke valgfri i begynnelsen. Men det er faktisk en nødvendighet, spesielt i eksterne eller hybride arbeidsmiljøer. Sentralisert enhets- og utstyrsadministrasjon gjør tildeling og sporing av fysiske eiendeler til en lek.

Sørg for at nyansatte har forsyningene de trenger, slik at de kan komme i gang uten problemer. Vi anbefaler å sende forsyninger til eksterne ansatte før deres første dag eller utstede forsyninger til ansatte på kontoret ved starten av deres første dag for en førsteklasses ansatt ombordstigningsprosess.

Legg til struktur med nye ansettelser og innsjekkinger

Vi har snakket om hvordan det å sette mål har mange fordeler for ansatte og bedrifter – det er motiverende og øker engasjementet, noe som har en positiv innvirkning på oppbevaring. Det er tydelig å se hvorfor det å sette nye ansettelsesmål gjør både onboarding og resultatstyring mer effektiv. Den beste onboarding-programvaren gjør det mulig for ledere å sette og spore ytelsesmål slik at nye ansatte kan komme i gang og bli vant til bedriftens prosesser.

Onboarding-programvare lar også HR og ledere sette datoer for 30-, 60- og 90-dagers innsjekkinger for å sikre at nyansatte er på rett spor. Med en strukturert ombordstigningsprosess som inkluderer målsetting og regelmessige gjennomganger, kan nye medarbeidere lette inn i rollene sine med tillit.

Sett 30-, 60- og 90-dagers mål for nyansatte for å starte dem sterkt og hjelpe dem med å lette inn i rollene sine med selvtillit.

Spor onboarding-funksjoner og effektivitet

Etter at du har byttet til medarbeiderprogramvare, kan du støtte de nye prosessene ved å vise effektiviteten deres. Den beste onboarding-programvaren vil ha informative dashboards som viser nyttige data om nye ansettelser. Den vil også ha rapporteringsmuligheter slik at du kan demonstrere dens innvirkning på ansettelser.

Her er bare noe av informasjonen du kan få tilgang til med onboarding-programvare som beviser effektiviteten til digitale onboarding-verktøy:

  • Antall nye ansatte ansatt og ombord (sammenlignet med nytt ansettelsesvolum før programvareimplementering)
  • Fullstendige, ufullstendige, forfalte og kommende nye ansettelsesoppgaver
  • Omfattende ytelsesdata fra begynnelsen av en ansatts periode til offboarding
  • Eiendelsrapporter for å illustrere kostnadsbesparelser forbundet med færre unødvendige utskiftninger eller tapte gjenstander
  • Sammenlign oppbevaringsrater før og etter lansering av onboarding-programvare
  • Hold deg på sporet med antall ansatte

Onboarding-programvare er en kraftig måte å sette dine ansatte opp til å være svært effektive og lykkes i rollene sine. Ikke bare er det dokumentert bevis på de utallige fordelene med en utmerket onboarding-prosess, men du kan også se det selv når du begynner å bruke programvaren. Forbedre onboarding og kjenn de positive effektene på engasjement, oppbevaring og ytelse i hele organisasjonen.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *