Best-of-Breed vs End-to-End eller alt-i-ett?

Få mer enn 2 HR-eksperter i et rom sammen, og du vil snart høre dem diskutere et av de mest presserende spørsmålene: Best-of-Breed eller Alt-i-ett? Hvilken tilnærming til HR Tech og HRMS er den du bør ta?

Det er noen få situasjoner som fører til at team starter forskningsprosessen for ny teknologi:

Dine ansatte er oversvømmet med manuelle oppgaver og desperate etter litt lettelse. Teamet ditt nærmer seg en vekstperiode som krever automatisering eller rapportering for å lykkes. Du har nylig blitt revidert og innser at en teknologiløsning vil hjelpe deg med å overholde kravene. Eller kanskje den gamle teknologien din bare ikke skjærer den lenger. Uansett hva tilfellet måtte være, er du klar til å utforske alle alternativer HR-teknologi har å tilby.

Noen selskaper som begynner på et søk etter ny teknologi, blir konfrontert med et valg mellom to veier fremover: en «best-of-breed»-løsning eller en «enhetsløsning» (også kjent som en HRIS eller alt-i-ett).

Hvilken tilnærming til #HRTech og Human Resource #Management Systems er den du skal ta i 2021? @ClearCompany diskuterer fordelene og ulempene med best-of-breed, ende-til-ende og alt-i-ett programvaresystemer:

På den ene siden er letthet og bekvemmelighet dagens orden, og alt-i-ett eller ende-til-ende HR-programvare ser ut til å passe den regningen. End-to-end programvare er integrert, eller tilsynelatende enkel å integrere, én ring for å styre dem alle, så å si, for å svare for mange HR-funksjoner fra én plattform. På den annen side tar Best-of-Breed de beste i hver kategori for å sikre at du har akkurat det du trenger og når du skal løse arbeidsstyrken og talentproblemene dine. Det ser ut til å fungere spesielt i en tid da HR blør inn i så mange andre deler av bedriften.

Det er mange funksjoner som HR overvåker. Etter hvert som arbeidsstyrken blir mer avhengig av mennesker og talent blir en reell differensiator, blir mer og mer satt inn i HR-området. Det berører praktisk talt alle andre bedriftsfunksjoner, og mange HR-fagfolk opplever at de drukner i data … og programvarevalg.

Det er fristende å ønske å løse alle disse problemene med ett slag. Finn ut av det, implementer det og få hverdagslige HR-problemer til å forsvinne!

For å gjøre forskningsprosessen for HR-teknologi enklere, bryter vi ned fordelene og ulempene med Alt-i-ett vs. Best-of-Breed.

Vurder dine HR-teknologibehov

Å bestemme hvilket alternativ du kan kreve er ekstremt spesifikt for bedriftens struktur og dine avdelingsmål. Vi har strukturert denne delen for å hjelpe deg med å avklare hvilken teknologi teamet ditt kan trenge for å styrke suksessplanen for talentledelse. Hvis du trenger å fremme en sak til den daglige ledelsen, hold et møte med alle medlemmene av HR-teamet ditt for å jobbe med denne vurderingen før du bygger ut pitch.

Før du vurderer noen HR-teknologi, må du vurdere følgende faktorer i dine nåværende strategier for å bedre forstå dine behov og ønsker:

 • Budsjett
 • Opplæring av ansatte
 • Fordelspakker og hvordan de forholder seg til hver ansatt (organisasjonsmessig)
 • Tilbakemeldingsprosesser
 • Gjennomsnittlig månedlig/årlig ansettelsesvolum
 • Interne kommunikasjonsbehov
 • Teamstørrelse og individuelle ansvar
 • Kandidatvurderinger
 • Tilnærming til å skaffe søkere
 • Kandidaterfaring (nåværende eller ønsket)
 • Kandidathenvisningsprosess
 • Gjeldende søknadsprosess
 • Resultatmål og ledelse
 • Nye ansettelsesressurser og papirarbeid
 • Bakgrunnssjekker
 • Formell ombordstigningsprosess
 • Sentralisert database med omfattende medarbeiderinformasjon

Ta en titt på hver av disse punktene og skriv ned hva du har på plass for hver og hvordan du ønsker å forbedre den i år. For team som kanskje ikke har utforsket implementering av HR-teknologi ennå, kan noen av disse prosessene utføres manuelt i regneark, noe som fører til feil eller dobbel datainntasting. Her er hvor teknologi kan bidra til å holde alt organisert og på ett sted.

Hva er best-of-breed innen HR-teknologi?

Hver best-of-breed-programvaremodul har som mål å «vinne» HR-funksjonen eller løsningen den gir, for eksempel onboarding, resultatstyring eller rekruttering. De beste funksjonene i rasen er vanligvis mer robuste per definisjon.

Best-of-breed er et begrep vi bruker for de som er interessert i en «tilpasset» tilnærming til sine HR-prosesser, fra talentledelse til opplæring og videre. For eksempel, etter at du og teamet ditt har vurdert behovene dine, finner du ut at du egentlig bare trenger en løsning for søkersporing og onboarding for øyeblikket.

Best-of-breed gir deg muligheten til å bare velge de systemene du trenger og integrere dem i lønnslisten. Denne metoden for å gå rundt og integrere gir teamene en mer robust funksjonalitet. Individuelle løsninger har vanligvis mer funksjonalitet enn ende-til-ende-løsninger og gir en tilpasset tilnærming til å løse forretningsbehov.

@ClearCompany gjør forskningsprosessen for #HRTechnologies enklere ved å bryte ned fordeler og ulemper med Alt-i-ett vs. Best-of-Breed. Les mer:

Fordeler med best-of-breed HR-teknologiløsninger:

 • Installasjon og implementering er vanligvis raskere og mer effektivt. Omfanget er vanligvis smalere og oppfyller bare én funksjon, noe som fremskynder prosessen.
 • Bedre funksjoner på grunn av et enestående fokus på en HR-funksjon betyr vanligvis flere funksjoner for brukerne; ting som gamification og brukervennlige grensesnitt er mer vanlig i best-of-breed.
 • Hyppige programvareoppdateringer gjør det mer sannsynlig at programvaren fortsetter å møte behov i motsetning til en stor, integrert suite.
 • Kompetansen til grunnleggerteamet og selskapet har en tendens til å være dypere.
 • Endringshåndtering er enklere fordi du kan administrere den én HR-funksjon om gangen.
 • Mindre avhengighet av én leverandør

Et svært tilpasset og fungerende system er absolutt tiltalende, men det er noen ulemper å vurdere i Best-of-Breed-løsninger.

Ulemper med best-of-breed HR-teknologiløsninger:

 • Integrasjoner: Studier av Bersin av Deloitte viser at 33 % av bedriftene har ti eller flere HR-systemer på plass for å hjelpe med å automatisere alt deres administrative arbeid. Før du vurderer å ønske nye leverandører velkommen inn i styrehuset ditt, sørg for å spørre om løsningene deres vil integreres med de teamet ditt bruker for øyeblikket (hvis du har noen på plass). Inkompatibilitet vil duplisere dataregistrering av ansattes data på tvers av flere systemer, og komplisere arbeidsflyter og tid brukt på oppgaver.
 • Opplæring av ansatte: Flere løsninger betyr flere opplæringsøkter med ansatte som skal bruke systemene.
 • IT-båndbredde: Hvis du ikke allerede har en, bør du vurdere å ansette et IT-team for å hjelpe deg med å vedlikeholde flere systemer og databaser for ekstra sikkerhet. Før du inkorporerer nye systemer i din hær av løsninger, spør IT-teamet ditt om de har båndbredden til å vedlikeholde alle systemene du ønsker å inkludere.

Bunnlinjen: Hvis du leter etter noen få løsninger for å fylle hullene og automatisere noe av virksomhetens administrative arbeid, er best-of-breed et godt valg for teamet ditt. Best-of-Breed er vanligvis bedre hvis organisasjonen din ser etter funksjonsrike, fleksible løsninger. Mindre selskaper og startups velger vanligvis dette alternativet. Det er også et godt valg hvis du trenger en veldig spesialisert eller sofistikert funksjonalitet. Hvis du ikke har noen løsninger på plass ennå, eller du leter etter en leverandør som kan tilby deg alt i en fei, les mer om hva en enhetlig løsning kan tilby deg.

Hva er en enhetlig løsning for HR-teknologi?

En «samlet» løsning er akkurat slik det høres ut, en kombinert plattform inkludert funksjoner som fungerer sammen for å strømlinjeforme din komplette HR-arbeidsflyt under ett tak. En «HR-løsning» gir HR-team ett sted å jobbe i flere verktøy og organisere alle bedrifts- og medarbeiderdata på ett samlet sted. Dette reduserer dramatisk flere datainntastingsfeil og repeterende oppgaver – reduserer tiden brukt på å fikse feil eller duplisere arbeid og gjør bedriftsrapportering langt enklere for team av alle størrelser.

Funksjonene til et fullt integrert HRMS inkluderer ofte en arbeidsstyrkedatabase, tid og oppmøte, PTO-styring, og noen inkluderer lønn, resultatstyring, rekruttering, onboarding og talentstyring. Målet er å gi ende-til-ende styring av hele ansattes livssyklus, og mange integrerte løsninger trender på denne måten. Ideelt sett synkroniseres disse til et enkelt system for registrering, eller kilde til sannhet, som tilsynelatende fjerner «skitne data» og lar flere funksjoner få tilgang til og se de samme ansattes data.

Fordeler med en integrert ende-til-ende HRMS:

 • Enkel service. Enkeltleverandørkontakt for HR-programvare betyr at det bare er ett selskap du trenger å kontakte når noe går galt.
 • Lavere kostnader. Å kombinere flere best-of-breed-pakker for å møte organisatoriske behov er ofte dyrere enn én enkelt løsning.
 • Et enkelt grensesnitt betyr at treningen kan strømlinjeformes. Brukere har det grunnleggende grunnlaget for å bruke hele spekteret av funksjoner.
 • Det er vanligvis enklere å eksportere eller integrere data. Samlede løsninger har vanligvis ingen kompatibilitetsproblemer mellom moduler.
 • Det eliminerer behovet for flere dataregistreringer og reduserer muligheten for menneskelige feil og dupliserte eller inkonsekvente data.
 • Et enkelt brukergrensesnitt og pålogging gir en forenklet følelse for all HR-teknologi.
 • Generering av rapporter er renere og enklere.

Generelt er et integrert HRMS bedre for bedrifter eller store, globale selskaper, eller de som leter etter en skalerbar, langsiktig løsning for forventet vekst.

Selv om altomfattende løsninger høres ut som det beste valget med en gang, er det noen små ulemper å vurdere.

Ulemper med en integrert ende-til-ende HRMS:

 • Redusert funksjonalitet: Samlede løsninger, ifølge HRLabs, fokuserer vanligvis på kvantitet fremfor kvalitet. Når leverandører jobber med å bygge ut en løsning i massevis, går den tilpassede funksjonaliteten tapt og blir mer generisk.
 • Vanskeligheter med å tilpasse: I likhet med den generelle funksjonaliteten er løsninger generelt mindre i stand til å skreddersy funksjoner til spesifikke kjøpers behov. Dette kan være problematisk ved rapportering.
 • Gjennomføring: Å implementere en Alt-i-ett kan være en stor oppgave, noen ganger blir det en heltidsjobb. Før du går videre, sørg for at du har ressursene på plass for å administrere en stor implementering.
 • Brukerstøtte: Med så mange moduler og ekspertiseområder kan det være vanskelig å finne en rask løsning på et spørsmål eller problem du måtte ha i programvaren.

Bunnlinjen: Til syvende og sist gir enhetlige løsninger bedrifter muligheten til å strømlinjeforme HR-arbeidsflyter i ett trinn, noe som reduserer behovet for å sette sammen flere plattformer og leverandører og risikere flere datainntastingsfeil, tapt informasjon eller ansette team for å vedlikeholde flere systemer. Hvis du velger en integrert løsning, sørg for at den virkelig er integrert i stedet for en samling av de beste frittstående alternativene produsert som integrerte. Alle de nevnte fordelene vil miste sin glans dersom integrasjonen er mer markedsføringstale enn faktisk teknisk integrasjon.

Et enhetlig system er den økende trenden, men det er viktig å huske at ingen teknologisystemer fullstendig kan løse forretningsproblemene dine. Arbeid med et teknologisystem som gjør det enkelt å jobbe med teamet, prosessene og målene dine.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *