Årsager til, at en virksomhed går konkurs

At erklære sig konkurs er et af de mest kritiske øjeblikke for en virksomhed. Ifølge undersøgelser fra Boa Vista SCPC var der i 2016 en stigning på 13,7 % i virksomheder, der indgav en konkursbegæring mellem januar og oktober.

Selvom konkurs genererer følelser af frustration og fiasko, er de fleste årsager, der får en virksomhed til at lukke sine døre, netop manglen på planlægning og administration.

For at det ikke skal ske for din virksomhed, har vi listet nogle af årsagerne til, at en virksomhed går konkurs. Tjek ud!

Hvad kendetegner en virksomheds konkurs?

En virksomheds økonomiske fiasko er dikteret af manglende evne til at betale gælddrift af grunden og kommercielle forpligtelser, i dette tilfælde erklæres virksomheden konkurs.

Dybest set, når en virksomheds gæld er større end dens aktiver, betyder det, at den ikke har penge til at betale, hvad den skylder, denne insolvens er en meget vigtig indikator for, at virksomheden er på vej mod konkurs.

Denne situation kan opstå af flere årsager, lige fra globale økonomiske scenarier til dårlig virksomhedsledelse.

I denne forstand en virksomhed, der er i ovennævnte situation kan blive tvunget til at erklære sig lovlig konkurssom er en formel domstolsproces, der giver virksomheden mulighed for at likvidere sine aktiver og betale den gæld, den kører.

I nogle tilfælde kan virksomheden endda være i stand til at omstrukturere sig selv og fortsætte selv efter konkursbehandlingen, men mere almindeligt likvideres og lukkes det.

Men hvilke konsekvenser får virksomhedens ejere, medarbejdere og kreditorer ud over virksomhedens afslutning?

For ejerne er konsekvenserne ret betydelige, de kan miste alle de penge, der er investeret i virksomheden, og medarbejderne kan miste deres job. Kreditorer risikerer derimod ikke at modtage alle pengene, især hvis virksomheden ikke har aktiver nok til at dække gæld.

Det er dog vigtigt at relativere konsekvenserne, fordi konkurs ikke nødvendigvis er enden på en virksomhed. Der er nogle tilfælde af virksomheder, der gik konkurs og derefter kom sig, og som fortsætter med stor succes i fremtiden.

Naturligvis har de pågældende organisationer i disse tilfælde lært af deres fejl og gennemført ændringer i drift og økonomistyring.

Nu hvor du ved, hvad der karakteriserer en virksomheds konkurs, Vi adskiller nogle opmærksomhedspunkter i din virksomhedsledelse, der kan føre virksomheden til konkurs. Tjek ud:

Fejl i virksomhedsledelsen, der fører en virksomhed til konkurs

Ikke at studere og overvåge markedet

Når virksomheden ikke er opmærksom på markedsændringer og trends, er konsekvenserne store! Et af tabene er konkurrenceevnennår alt kommer til alt, når selskabet ikke er klar over, hvordan markedet er, kan det komme bagud i forhold til sine konkurrenter.

Dertil kommer virksomheder, der ikke studerer og følger markedet kan gå glip af muligheder for vækst og ekspansion. Til sidst, der er altid nye projekter at udforske og muligheder for at udvide forretningen, er det nødvendigt at være opmærksom på, hvad der sker på markedet for at udnytte dem.

At være uden for det, der sker på markedet, miskrediterer også virksomheder og påvirker direkte omdømmet, det kan trods alt blive forældet i forhold til sine konkurrenter og blive set som forældet af kunderne.

Dette kan påvirke virksomhedens image og dens evne til at skabe omsætning på lang sigt negativt.

Mangel på strategisk planlægning

Strategisk planlægning er en meget vigtig faktor for at vide, hvor man skal allokere ressourcer, i dette tilfælde, når en virksomhed ikke har en klar vision om sine mål og prioriteter, kan den bruge penge på projekter, der ikke er levedygtige og ikke genererer den forventede økonomiske Vend tilbage.

Derudover kan den manglende strategiske planlægning forhindre virksomheden i at investere i innovation og dermed tilpasse sig markedsændringer, med manglen på denne innovative bias kan virksomheden miste konkurrenceevnen og dette kan føre til en finanskrise.

En anden faktor, uden strategisk planlægning kan ledere lide under manglende retning og med mangel på klar strategi kan medarbejderne blive demotiverede. Der kan således være et fald i produktiviteten og kvaliteten af ​​arbejdet, hvilket ændrer dets evne til at generere indtægter.

Utilstrækkelig prissætning

Med den utilstrækkelige prissætning af produkter og tjenester er der en meget alvorlig konsekvens: reduktion af overskudsgraden. Når en virksomhed tager for lav en pris for det, den tilbyder, kan den muligvis ikke dække produktions- og driftsomkostninger, hvilket reducerer overskudsgraden.

Denne manglende overskud kan påvirke arbejdskapitalen negativt, hvilket forhindrer virksomheden i at betale driftsudgifter.

På den anden side kan virksomheder, der opkræver værdier langt over markedet for deres produkter eller tjenester, miste konkurrenceevne og få offentligheden til at vælge andre virksomheder, der tilbyder mere konkurrencedygtige priser.

I den forstand kan der være et fald i salget og dermed i virksomhedens omsætning.

manglende økonomisk kontrol

Når en virksomhed ikke har effektiv kontrol over sin økonomi, kan den bruge mere end den kan og løbe tør for økonomiske ressourcer til at blive ved med at køre og investere i nye projekter.

I dette tilfælde kan manglen på økonomistyring føre til manglende evne til at forvalte penge assertivt, hvilket kan føre virksomheden til konkurs.

Et andet problem ved ikke at lave økonomisk kontrol korrekt er vanskeligheden ved at træffe strategiske beslutninger, når alt kommer til alt, når der ikke er et klart overblik over økonomi, er beslutningstagning baseret på antagelser og ikke på reelle økonomiske data.

Konsekvensen heraf er uhensigtsmæssige investeringer, unødvendige opkøb og risikable økonomiske beslutninger, som kan påvirke virksomhedens økonomiske sundhed negativt.

Mangel på ledelsesværktøjer

Teknologi er der for at hjælpe, og en af ​​de mest effektive måder at bruge innovation på er virksomhedsledelsesplatforme, som hjælper med at optimere processer, styre ressourcer og øge produktiviteten i teams.

I denne forstand kan manglen på et værktøj føre til problemer, der i sidste ende kan slå en virksomhed konkurs.

Ineffektivitet er jo en af ​​hovedkonsekvenserne af ikke at have et ledelsesværktøj. Således skal lederen alene styre ressourcer og processer, og manuelle og gentagne opgaver er ikke produktive, udover at være modtagelige for menneskelige fejl.

Af disse grunde, det er vigtigt at have værktøjer, der hjælper ledere til at styre effektivt og selvhævdende, for at give reelle og relevante data til beslutningstagning uden at skulle forbruge ledelsesproduktivitet

På denne måde kan virksomheden fokusere på det, der virkelig betyder noget: kerneforretningen. Og undgå derfor risikoen for at gå konkurs.

Hvordan styrer man en effektiv virksomhed for at undgå konkurs?

Nu hvor du allerede kender opmærksomhedspunkterne i virksomhedsledelse for at undgå din virksomheds konkurs, har vi listet nogle tips til, hvordan du administrerer effektivt.

Til sidstat vide, hvor vi ikke skal gå galt og fokusere på, hvor vi kan få det rigtigtchancen for at klare sig godt er meget større!

Tjek ud:

Økonomistyring er et kritisk aspekt af effektiv virksomhedsledelse.

Er vigtigt føre en nøjagtig fortegnelse over virksomhedens indtægter og udgifter, at sikre, at der er penge nok til at dække den daglige drift og fremtidige investeringer.

I denne forstand er det vigtigt regelmæssigt at overvåge finansielle indikatorer, såsom pengestrøm, nettoindkomst og overskudsgrad. For at dette skal være endnu mere effektivt, skal du regne med, at administrationssoftware hjælper dig og optimerer disse opgaver.

Håndtering af forretningsrisici er en del af effektiv styringdet er trods alt væsentligt for virksomhedens vækst at identificere og vurdere de risici, virksomheden står over for for at kunne dæmme op.

Blandt disse risici er interne problemer, ændringer i markedet og endda konkurrence. Med en styringsstrategi for disse og andre risici er det muligt at forberede sig på vanskelige tider og minimere negative påvirkninger.

God kommunikation er nøglen til, at virksomheder har en effektiv ledelse.

I den forstand er det vigtigt at sikre, at alle medarbejdere er bevidste om virksomhedens mål og målsætninger samt deres ansvar og daglige opgaver. På den måde har din virksomhed medarbejdere, der er mere engagerede og engagerede i organisationens mål.

Ud over denne faktor er kommunikation også vigtig med kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere. I denne forbindelse kommunikation kan åbne døre for at fastholde kunder, forbedre forholdene med leverandører og etablere lovende partnerskaber med dine partnere.

Dette vil helt sikkert have en positiv indflydelse på virksomhedens omsætning og dermed minimere chancerne for konkurs.

Hvis man skal begrænse de risici, der fører virksomheder til konkurs, er i virksomhedsledelsen, intet bedre end at stole på en teknologi til at udføre denne ledelse.

Dette skyldes, at der på markedet er nichemuligheder specialiseret i forskellige typer segmenter, som kan hjælpe din virksomhed med at spare tid, penge og vokse gennem disse værktøjers ekspertise.

Derfor er brugen af ​​værktøjer en væsentlig investering for at holde virksomhedsledelsen stadig mere effektiv, reducere fejl, automatisere processer og opgaver og optimere de daglige aktiviteter i hele virksomheden.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *