Arbeidsplasstrender 2022: Kultur og oppbevaring

COVID-19-pandemien utløste en rask utvikling av arbeidsplassen som ennå ikke har bremset opp. Kontorer har stengt og åpnet — og så stengt og åpnet igjen, og antallet eksterne arbeidere er på et rekordhøyt nivå. Millioner av amerikanske arbeidere har sluttet, og mange flere planlegger det, under den pågående store avskjeden. Det er sannsynlig at noen av dine egne ansatte vurderer sine egne alternativer, og du har kanskje følt virkningen av den store oppsigelsen allerede.

Dagens arbeidsstyrke har et nytt sett med forventninger til sine arbeidsgivere og er ikke redd for å finne en ny jobb for å få disse forventningene oppfylt. Heldigvis er ikke disse forventningene et mysterium – det er en grunn til at den store resignasjonen også har blitt kalt den store omprioriteringen. Ansatte revurderer prioriteringene sine på jobben, og 70 % ønsker å jobbe for et selskap som deler verdiene deres.

HR-ledere legger merke til det, flytter fokus til å forbedre ansattes oppbevaring og skape en stabil bedriftskultur som lever opp til selskapets verdier. La oss ta en titt på noen av de beste trendene for kultur og bevaring på arbeidsplassen i 2022.

Ta en titt på noen av topptrendene innen #bedriftskultur og #arbeidsbevaring, inkludert fjernarbeid og en forpliktelse til #DEI:

Styrke bedriftskulturen for å beholde ansatte

I følge Great Place to Work dannes bedriftskultur av hvordan noen viktige ting skjer i bedriften. Svar på disse spørsmålene kan hjelpe deg med å beskrive bedriftskulturen din:

 • Hvordan kommuniserer ansatte?
 • Hvordan tas beslutninger?
 • Hvordan blir ansatte ansatt, forfremmet og gitt slipp?
 • Hvordan er ansatte anerkjent?
 • Hvordan feirer ansatte sitt arbeid og sine kolleger?

Disse interaksjonene bør samsvare med selskapets verdier for å skape den typen kultur selskapet har til hensikt. Sterk bedriftskultur har fordeler i tillegg til oppbevaring:

 • Great Place to Work-selskaper viste betydelig høyere økonomisk avkastning sammenlignet med Russell 3000-indeksen.
 • En inkluderende kultur gjør at ansatte føler tilhørighet. Det også øker innovasjonensiden ansatte føler seg trygge på å dele ideene sine og at deres bidrag blir verdsatt.
 • Når ansatte føler seg velkommen og klarert på jobben og bedriftens verdier er kjernen i kulturen, får kundene bedre service og støtte.
 • Det er verdt å merke seg at bedriftskulturen er spesielt viktig for yngre ansatte – Millennials er 11 ganger mer sannsynlig enn Gen Xers til å forlate et selskap hvis behovene deres ikke blir dekket.

Å dyrke bedriftskultur er noe som må gjøres med vilje, spesielt for eksterne team og bedrifter. Heldigvis blir ansatte mer vokale om hva de ønsker og trenger for å gjøre sitt beste arbeid. Hvis du lurer på hvordan du kan beholde topptalenter, sjekk ut disse trendene for 2022 og utover.

1. Fleksible arbeidsalternativer

Det forventes at innen utgangen av 2022 vil 25 % av profesjonelle jobbene i Nord-Amerika være helt avsidesliggende. Tross alt er det det ansatte vil ha – 91 % av folk som jobber hjemmefra eller er hybride vil at det skal forbli slik. Det er ikke mulig for alle roller, men for mange arbeidere har fjernarbeid og hybridarbeid gitt dem en økt balanse mellom arbeid og privatliv som de ikke ønsker å gi opp. Bedrifter utforsker også fleksible arbeidstider og firedagers arbeidsuker for å tiltrekke og beholde ansatte.

Visste du at #employeerecognition er en av de beste tingene din bedrift kan gjøre for å motivere sine ansatte? Finn ut flere topp #bedriftskultur- og oppbevaringstrender:

2. Økt støtte til psykisk helse

Uten tvil tilbyr bedriften din en sterk fordelspakke, og det er viktig at disse ansattes fordeler også inkluderer psykisk helsevern. 87 % av de ansatte sier at de vil ha en arbeidsgiver som bryr seg om deres mentale helse, noe som ikke er noen overraskelse med tanke på høy utbrenthet og stressnivåer forårsaket av pandemien.

I følge Harvard Business Review sa 84 % av de ansatte at noe på jobben har påvirket deres mentale helse negativt. Som svar gjør bedrifter enda mer for å ta vare på ansattes psykiske helse og skape et transparent og ærlig arbeidsmiljø:

 • Psykisk helsetrening
 • Snakker om psykisk helse på jobb
 • Sjekker inn med ansatte på en empatisk måte
 • Fridager for ansattes velvære
 • Permisjoner og sabbatsår
 • Hyppigere pauser i løpet av arbeidsdagen

3. Påskjønnelse for prestasjon – og innsats

Visste du at 37 % av de ansatte sier at det å motta personlig anerkjennelse er det beste deres leder eller bedrift kan gjøre for å oppmuntre dem? Ansatte ønsker også å bli verdsatt for hvor hardt de jobber med jevne mellomrom og ikke bare når de har en stor gevinst. Når ansatte føler seg anerkjent, er arbeidstilfredsheten høyere, og det er mer sannsynlig at de synes forfremmelser er rettferdige og innovativ tenkning oppmuntres. 85 % av HR-ledere er enige i at programmer for anerkjennelse av ansatte har en positiv innvirkning på bedriftskulturen.

4. Opprettholde forpliktelser til DEI

76 % av de ansatte sier mangfold er viktig for dem når de vurderer nye jobber, noe som viser at det er en viktig verdi – og vi vet at ansatte i dag ønsker en arbeidsgiver som deler verdiene deres. Så det er klart hvorfor mangfold, rettferdighet og inkludering vil fortsette å være et fokus for HR, med 80 % av talentanskaffelsesfagfolk som gir DEI en toppprioritet i 2022. Når arbeidsplassen deres forplikter seg til DEI, kan alle ansatte føle at de hører til, har mulighet til å bidra, og kan være seg selv på jobb.

5. Faglig utvikling

Betydningen av medarbeiderutvikling kan ikke undervurderes ettersom det konkurranseutsatte arbeidsmarkedet varer. Oppbevaring er 34 % høyere og ansattes engasjement er 15 % høyere når ansatte har muligheter til å vokse og lære. Å gi tilgang til veiledning, opplæring og læringsmuligheter er en annen måte bedrifter investerer i sine ansatte og tilfører verdifulle ferdigheter og kunnskap til interne team.

Disse trendene går langt utover 2022 – de er egentlig mer som fremtidige arbeidstrender, spesielt ettersom oppsigelser fortsetter. Ansatte vil fortsette å lete etter jobber der de føler seg verdsatt i selskaper som deler deres verdier og gir den støtten de trenger for å gjøre en god jobb. Gi mulighetene ansatte ser etter og oppfylle deres forventninger til bedriftskulturen for å høste fordelene av å beholde ansatte.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *