Anerkjennelse øker ansattes engasjement og produktivitet

Dette innlegget ble opprinnelig publisert i oktober 2019 og oppdatert i juli 2022 for å gjenspeile ny informasjon om hvordan ansattes anerkjennelse påvirker ansattes engasjement og produktivitet.

I følge en fersk Gallup-undersøkelse er vi inne i en nedgangsperiode for ansattes engasjement: bare 32 % av amerikanske ansatte er engasjert på jobb, og 17 % er aktivt frakoblet. Mangel på engasjement kan føre til en reduksjon i produktivitet og fastholdelse av ansatte – og det er også dyrt.

Heldigvis er det en strategi for å løse disse problemene som ikke trenger å være: Ansatt anerkjennelse. I dagens innlegg skal vi se på noen måter du kan bruke anerkjennelse til å engasjere ansatte og få dem til å føle seg verdsatt slik at de kan gjøre sitt beste.

Først, grav i noen grunner til hvorfor ansattes engasjement bør være en topp prioritet for din bedrift.

#EmployeeRecognition er den beste måten å øke #EmployeeEngagement på – finn ut hvorfor:

De høye kostnadene ved frigjøring

Tapt produktivitet på grunn av uengasjerte ansatte koster bedrifter anslagsvis 450-500 millioner dollar årlig i USA og 7,8 billioner dollar globalt. For referanse kan uengasjerte ansatte koste bedriften din rundt 18 % av årslønnen. Aktivt uengasjerte ansatte har en ekstremt høy risiko for å slutte, med 74 % på jakt etter en ny stilling. Høy utskifting av ansatte fører til økte ansettelseskostnader, som kan være så mye som to ganger den ansattes lønn.

På den annen side fører høyt medarbeiderengasjement til bedre prestasjoner og høyere oppbevaring og har en positiv effekt på bedriftenes bunnlinje.

Organisasjoner med svært engasjerte ansatte rapporterer:

 • 18 % høyere produktivitet for salgsteam
 • 18 % lavere omsetning for bedrifter med høy omsetning
 • 43 % lavere omsetning for bedrifter med lav omsetning
 • 23 % mer lønnsomt
 • 10 % høyere kundelojalitet

Fordelene gjør det klart at strategier for ansattes engasjement er verdt å skape, støtte og vedlikeholde. I dagens innlegg finner du ut hvordan du kan legge til ansattes anerkjennelse i engasjementsstrategien din.

Hvorfor er ansattes anerkjennelse så viktig?

Ikke undervurder den positive effekten av et program for medarbeidergjenkjenning, selv om det virker som en enkel strategi. Ansattes anerkjennelse på arbeidsplassen er viktig fordi den har en varig innflytelse på engasjement, produktivitet, oppbevaring og bedriftskultur som helhet.

Ansatte ønsker å bli anerkjent – ​​det motiverer dem, og det kan til og med inspirere til bedre ytelse:

Sammenlignet med ansatte som ikke føler at de blir gjenkjent regelmessig på jobben, har ansatte som føler seg anerkjent et mer positivt syn på bedriftskulturen:

 • 2,6 ganger mer sannsynlig å si at de synes kampanjer er rettferdige
 • 2,2 ganger mer sannsynlig å si at nyskapende tenkning er omfavnet
 • 2 ganger mer sannsynlig å si at folk i selskapet deres er villige til å gå utover

La oss se nærmere på hvordan du kan hjelpe teammedlemmene dine til å bli langsiktige topputøvere med din egen strategi for anerkjennelse av ansatte.

Hvordan skape en anerkjennelseskultur

Et program for personalgjenkjenning trenger ikke å være komplisert for å øke engasjementet og produktiviteten. Du kan bygge det inn i dine eksisterende talenthåndteringsprosesser for et arbeidsmiljø der takknemlighet er normen. Prøv disse tipsene for å gjøre ansattes anerkjennelse til en del av bedriftskulturen.

Bygg #medarbeideranerkjennelse inn i dine eksisterende prosesser for å #motivere og #engasjere dine ansatte:

1. Motiver ansatte under målinnsjekk.

Sett og spor mål for resultatgjennomgang for å gi ledere mange muligheter til å anerkjenne ansatte når de går mot målene sine, så vel som når de når disse målene. Oppmuntre ledere til å gjennomføre regelmessige målinnsjekker der de kan oppmuntre ansatte til å fortsette å jobbe mot et vanskelig mål, fremheve verdien de tilfører teamet, eller uttrykke takknemlighet for en gang de gjorde det ekstra. Dette gir kontinuerlig motivasjon for ansatte i stedet for bare å motta anerkjennelse når mål er fullført.

Hvis bedriften din bruker programvare for ytelse og engasjement for å sette og spore mål, kan ledere enkelt referere til ansattes måldata under resultatgjennomganger. Det gir ansatte en ny mulighet til å bli anerkjent for arbeidet de har gjort, og det kan bidra til å bestemme bedriftens ansattes belønningssystem, inkludert fortjenesteøkninger og bonuser.

En ekstra fordel med å sette ansattes mål er det økte medarbeiderengasjementet og produktiviteten som følger med:

 • Mål motiverer ansatte til å jobbe hardere.
 • Mål er med på å utvikle ansattes styrker.
 • Mål avklarer forventninger og styrer medarbeidernes fokus.
 • Mål gir fremgang benchmarks og definerer suksess.

2. Oppmuntre peer-to-peer anerkjennelse.

Anerkjennelse bør ikke bare komme fra lederskap – å få positive tilbakemeldinger fra kolleger er en viktig del av å bygge anerkjennelse inn i bedriftskulturen. Peer-anerkjennelse gir flere muligheter for ansatte til å motta spesifikk, rettidig ros fra ulike perspektiver.

Peer-to-peer-gjenkjenning er ekstremt effektivt:

 • 36 % større sannsynlighet for å ha en positiv effekt på ansatte kontra anerkjennelse fra ledere
 • Kan forbedre ytelsen med opptil 14 %
 • Bidrar til å skape tettere forbindelser og tillit mellom medarbeidere

3. Gjør det enkelt å anerkjenne ansatte.

For å gjøre anerkjennelse til en del av bedriftskulturen din, må det være enkelt å gjøre. Med riktig programvare er det enkelt for ledere å holde øye med målfremgangen og gi rettidig tilbakemelding og oppmuntring. De kan også anerkjenne ansatte for å oppnå spesielt vanskelige mål eller blåse mål opp av vannet.

Programvareverktøy som ClearCompany’s Celebrations og Shout Outs sikrer at ansattes mangeårige tjeneste ikke går ubemerket hen og deres harde arbeid blir anerkjent. ClearCompanys Celebrations-funksjon moderniserer hvordan bedrifter feirer og deler ansattes milepæler, inkludert bursdager, jubileer på jobben og velkomster for nye ansatte. Lagkamerater kan knytte bånd og skape mer personlige forbindelser når de er klar over kollegenes store dager.

Shout Outs-funksjonen er også et nyttig verktøy for medarbeidergjenkjenning som gir kollegaer mulighet til offentlig å anerkjenne jevnaldrende som har gjort en god jobb eller hjulpet dem på en eller annen måte. Det er en enkel, men meningsfull gest og reflekterer til og med ansattes ytelsesvurderinger, slik at ledere er oppmerksomme på ansattes bidrag.

Start programmet for anerkjennelse av ansatte

Det er ingen overdrivelse av virkningen av ansattes anerkjennelse: Basert på en medarbeiderundersøkelse anser 37 % anerkjennelse som det viktigste en leder eller et selskap kan gjøre for å hjelpe dem til å lykkes. Anerkjennelse fører til økt motivasjon, en følelse av stolthet og økt selvtillit på jobben, noe som igjen øker ansattes initiativ og deres evne til å ta ansvar for sitt arbeid. Et selskap som aktivt anerkjenner og belønner sine ansatte er mer sannsynlig å se forhøyede nivåer av ansvarlighet, ansvar, ansattes engasjement og produktivitet.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *