Alkohol og forsikring › Omfattende, ulykke, ansvar og mer

Jeg tror alkohol er involvert her igjen 🎵 Hvis det er tilfelle, så les for all del videre! Vi, fra forsikringsappen Sophia, har oppsummert for deg hva forsikringsselskapene sier om skader og ulykker under påvirkning av alkohol 🍻

Ulykke med promillekjøring: Betaler bilforsikringen?

Ikke drikk og kjør 🚗 Vi kjenner alle dette ordtaket. Vi ønsker ikke å spille moralsk høyde og forklare det for deg
0,5 promille heftige straffer true og gå 0,8 førerkort inndratt vil. Bla bla bla. Vi kjenner alle denne lyren ut og inn. Man skal ikke drikke og kjøre. Punkt. Men du vil vite nøyaktig hva forsikringen din gjør ved en ulykke med alkohol?

Ansvarsforsikringen for motorvogn betaler ikke for hele skaden ved en ulykke under påvirkning av alkohol

Å kjøre bil mens du er påvirket av alkohol anses av forsikringsselskaper som et brudd på forbrukerens rettigheter og plikter. Såkalte pliktbrudd. Som regel oppstår denne skaden fra 0,8 promille. Det kan imidlertid også forekomme under denne verdien, men bevisbyrden faller da på forsikringsselskapet.

På en pliktbrudd Selv om motorvognansvarsforsikringen dekker skaden forårsaket av den annen part i ulykken, krever den deler av kostnadene tilbake. Denne tilbakebetalingsretten (også regress nevnt) er begrenset til maksimalt € 11 000 i Østerrike. Imidlertid kan forsikringsgiveren «bare» kreve tilbake maksimalt € 22 000 per forsikringstilfelle.

ℹ️ Et eksempel: Du er beruset, kjører uten førerkort og forårsaker en bilulykke. Det er to pliktbrudd. Forsikringsselskapet kan kreve tilbake opptil €22 000 fra deg.

Lang historie kort: Hvis du har forårsaket en trafikkulykke i alkoholpåvirket tilstand, kan bilansvarsforsikringen kreve totalt inntil € 22 000 for å dekke skaden.

❗️ Men pass på: Hvis du ikke betaler forsikringspremien i tide, kan ting bli skikkelig rotete. Forsikringen kan hele skadebeløpet kreve tilbake fra deg.

Omfattende bilforsikring og rettsvernforsikring betaler ikke for skader forårsaket under påvirkning av alkohol

Det vurderes å kjøre i påvirket tilstand grovt uaktsomt. Dersom alkoholforbruk er offisielt fastsatt ved en ulykke, dekkes ikke omfattende skade. På omfattende skade er selvpåført skade som du har påført bilen din. Også rettsvernforsikringen teller ikke. Det betyr at du selv sitter igjen med reparasjonskostnadene og eventuelle retts- og saksomkostninger. Kjipt 😖

Alkoholpåvirket ulykke: betaler ulykkesforsikringen seg?

Full ned bakkene etter afterski? ⛷ Sykler du hjem fra baren? 🚲 Kjøre i påvirket tilstand? 🚗 Alle dumme ideer! Men hva om det skjer en ulykke?

Etter en ulykke kan du trenge penger til rehabilitering og behandling, eller du må kanskje reddes med helikopter. I verste fall må du til og med pusse opp leiligheten eller bilen din fordi du er ufør. Dette kan bli dyrt. Hvis du var edru, vil din private ulykkesforsikring dekke disse kostnadene. Ved en alkoholpåvirket ulykke er situasjonen imidlertid annerledes for forsikringsselskapene.

Forsikringsselskapene har såkalte i sine betingelser alkoholklausuler. Disse regulerer om eller inntil hvilken promille de betaler for kostnadene som påløper. Klausulene varierer avhengig av forsikringsselskapet. Når du skal velge riktig ulykkesforsikring bør du ha dette i bakhodet når du skal sammenligne. Følgende typer klausuler finnes:

  • Du har lov under ingen Å være påvirket av alkohol i en ulykke.
  • Ulykken skal ikke i vesentlig grad skyldes påvirkning forårsaket av alkohol har vært. En medisinsk rapport fastslår hvor betydelig påvirkningen var.
  • Ved en ulykke kan du evt promillegrense ikke overstige.
  • Det er ingen promillegrense.

Mange forsikringsselskaper angir en lavere promillegrense for ulykker med motorvogner. Det finnes imidlertid også forsikringsselskaper som gir ubegrenset forsikring for ulykker med alkoholpåvirkede motorkjøretøyer.

Det skilles også mellom de individuelle ytelsene: Det er mulig at redningskostnader etter en alkoholpåvirket ulykke er fullt forsikret, men andre behandlings- eller uførekostnader ikke.

Alkohol- og rettsvernforsikring: hva sier forsikringsselskapet om det?

Alkohol smaker heller ikke så godt for rettsforsikringen din. Hvis du er påvirket av alkohol på tidspunktet for forsikringstilfellet, kan rettsvernforsikringen nekte å gi ytelser. Dette gjelder generelt for lovbeskyttelsesmodulene for kriminalitet, motorvogn og skadeerstatning. Dette kan imidlertid variere avhengig av forsikringsselskap.

Det nøyaktige regelverket finner du i forsikringsvilkårene til din saksomkostningsforsikring.

Alkohol og personlig ansvarsforsikring: dekker den alle skader?

Personlig ansvarsforsikring er en del av din husholdningsforsikring. Det beskytter deg mot livstruende kostnader når ting går galt. Du finner mer informasjon i vårt blogginnlegg Personlig ansvarsforsikring er et must – ingen hvis eller men.

Dessverre dekker ikke den personlige ansvarsforsikringen skader forårsaket av betydelig svekkelse av din mentale ytelse gjennom alkohol. Nøyaktig hva som menes med «betydelig verdiforringelse» avgjøres av retten ved tvist.

➡️ Vår konklusjon

Ikke drikk og kjør. Ikke drikk og gå på ski. Ikke drikk og sykle terreng. Når alkohol er involvert, er ikke forsikringsselskapene enkle å snakke med. Er du heldig og har en skade først når du er lettere beruset, kan forsikringsselskapene tilby en goodwill-løsning. I verste fall faller alle forsikringsselskaper ut og kun kjøretøyansvarsforsikringen betaler deler av skaden. Drikk ansvarlig ✌️

Leter du etter ulykkesforsikring som vil tilgi deg noen få promille? Sophia vil hjelpe deg videre.

Vil du være godt forsikret for ditt neste våte og glade eventyr og ha med deg den rette ulykkesforsikringen? 🥂 Registrer deg da hos Sophia og be om tilbud på din ulykkesforsikring.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *