Administrere komplekse HR-funksjoner med den enkleste HR-løsningen

Når en virksomhet fortsetter å vokse, står den vanligvis overfor utfordringer som forsterkning, arbeidsflytstyring, driftseffektivitet og så videre. Etter hvert som en organisasjon vokser i størrelse, blir det mer utfordrende å administrere dens menneskelige kapital.

Er du usikker på om virksomheten din faktisk trenger HR-programvare eller om det bare vil være en ekstra kostnad å bære? Jeg skal fortelle deg akkurat nå at jo før du gjør det, jo bedre. Det er mer sannsynlig at HR-personellet ditt vil bli overarbeidet på et tidspunkt i fremtiden, spesielt hvis bedriften din er på en vekstbane.

HR-programvare vil hjelpe HR-enheten med å nå sine mål og mål ved å forenkle administrative prosedyrer for aktiviteter som ansettelse, opplæring og personalledelse. Målet med løsningen er å gjøre HR mer produktiv og effektiv.

Å bygge og distribuere en vellykket HRMS-plattform krever mer enn bare sterke arbeidsflyter. Effektiviteten til et HRMS er sterkt påvirket av brukergrensesnittet. Selv om det kan være fullpakket med avansert funksjonalitet som har kraften til å fullstendig endre prosedyrene for menneskelig administrasjon i en organisasjon, kan et dårlig brukergrensesnitt påvirke brukeropplevelsen negativt.

Virkningen av brukergrensesnitt i en HRMS:

Grensesnittet til en HRMS får enorm oppmerksomhet fra både leverandører og organisasjoner. Det har faktisk endret spillefeltet. Brukeropplevelse og brukergrensesnitt henger nært sammen. La oss snakke om hvordan et dynamisk brukergrensesnitt og opplevelse bestemmer effektiviteten til en HRMS-løsning.

Selv om en HRMS er brukervennlig og tilpasset, kan det være problemer med fleksibiliteten. HR-teamet og ansatte må finne det spennende og morsomt nok til å bruke det ofte. Maksimal brukertilpasningsevne kan oppnås ved en rekke forskjellige aspekter, inkludert effektiv brukergrensesnittdesign, problemfri distribusjon og endringsadministrasjon.

Hvis sluttbrukerne ikke er trygge nok til å samhandle med det nye systemet, vil det ikke være noe å investere i avanserte løsninger for menneskelig ressursstyring.

  • Forenklet brukeropplevelse

Mange organisasjoner oppgir at både HR-ansatte og ansatte bruker HRMS, en av de mest avgjørende komponentene på intranettet deres. Mens de fleste ansatte ikke har et tilsvarende nivå av forståelse, er HR-personell vanligvis godt kjent med HRMS-systemer og språk for menneskelig ressursstyring. Slike ansatte kan bruke systemet uten problemer takket være et intuitivt brukergrensesnittdesign.

Systemet kan brukes uten formell opplæring dersom det har en intuitiv design. Jo mer intuitivt designet et HR-styringssystem er, jo enklere vil det være for ufaglærte å betjene. Kravet om å bruke tid og penger på å utdanne både nye og eksisterende ansatte før man tar i bruk eller introduserer en ny HRMS-plattform reduseres av denne muligheten.

  • Konsekvensen av frigjøring

Brukerfrakobling er det første og mest åpenbare resultatet av et dårlig brukergrensesnitt. Det begynner når forbrukere støter på feil eller må bruke ekstra tid på å finne ut hvordan man fullfører en oppgave ved hjelp av en HRMS. Det krever mer arbeid enn å gjøre de harde HR-administrasjonsoppgavene manuelt for å bruke programvaren som skal være en løsning.

Brukere mister interessen på dette tidspunktet, noe som resulterer i et ineffektivt system som kaster bort tid og penger. En HRMS med et dårlig brukergrensesnitt, i motsetning til hva mange tror, ​​kan faktisk hindre bedriftens vekst. Leverandører må tilby både kraftige HR-administrasjonsfunksjoner og et strømlinjeformet design.

Nesten alle HRMS-er kan gi den essensielle funksjonaliteten som trengs for å gjøre HR-administrasjon enklere. En god HRMS kan følgelig skilles fra en dårlig på brukergrensesnittet.

Fasetter som gjør HR-programvare brukervennlig:

Når det kommer til funksjonalitet, vil HR-programvare med en anstendig UI/UX fjerne uønskede hindringer, og HR vil spare en betydelig mengde tid som ellers brukes på å svare på eller ta seg av de administrative aktivitetene til organisasjonen.

Programvare som er brukersentrisk bør være intuitiv, enkel og enkel å bruke, og eliminere disse hindringene og tidkrevende HR-billetter i prosessen.

Selv om hver HR-programvare har en unik strategi, bruker flertallet velprøvde strategier for beste praksis som følgende:

1. Enkel, pålitelig design

Store knapper og lesbar skrift.

Menyer og knapper har konsekvente navn og er alltid på samme sted.

Funksjonene skildres gjennom farger, former og visuelle elementer eller ikoner.

2. Bruker Dashboard

Alle funksjonene som brukere ofte eller daglig får tilgang til er direkte koblet i et såkalt dashboard som kan sees på hjemmesiden. Dette garanterer at alle viktige områder er tilgjengelige ved å trykke på en enkelt knapp. På undersider eller i menyer kan mindre viktige eller sjelden brukte funksjoner være «gjemt bort».

3. Enkel navigering

Hovedmenyen med en åpenbar organisering og beskrivende varenavn

En søkefunksjon som gir rask, direkte tilgang til objekter

Å ha en nettleserfane-navigering for raskt å skifte mellom seksjoner i stedet for å bruke tilbake- og forover-knappene.

4. Tilgang via mobil

Nettstedets design endres avhengig av størrelsen på mobilenheten som brukes.

Selv på små skjermer kan alle aspekter lett identifiseres og administreres på fingertuppen.

Programmet skal ikke bare være tilgjengelig via selskapets intranett, men også hjemmefra mens du reiser, og mens du bruker mobile enheter og internett.

Appen skal også kunne kjøre sømløst på mobildataforbindelser.

5. Tilpasning

Rollebasert tilgjengelighetsprototype: Ubrukte funksjoner graves ned, og kun funksjonene som kreves for den tildelte rollen (medarbeider, teamleder, avdelingsleder osv.) er synlige.

Med brukervennlig HR-programvare blir ansvar som rapportering enkelt, operasjoner bidrar til å akselerere tidligere tidkrevende prosedyrer, og HR kan begynne å konsentrere seg om mer strategiske HR-initiativer som kommer arbeidsstyrken deres til gode. Programvare bør lages for å lette arbeidet vårt, i stedet for å hindre det.

HRMS-programvaren fra Keka garanterer et brukervennlig grensesnitt for å støtte din målrettede forretningsvekst.

Dermed passer Kekas «Amazingly Simple» brukergrensesnitt perfekt inn som en brukervennlig HR-programvare som sjekker alle boksene i henhold til retningslinjene nevnt i denne artikkelen. Den har et brukervennlig brukergrensesnitt som gjør det tilpasningsdyktig og gir en forbedret brukeropplevelse.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *