9 måter maskinlæring (ML) kan forvandle virksomheten din på

Maskinlæring (ML) er en gren av informatikk som omhandler algoritmer som lærer av data og forbedrer ytelsen.

I næringslivet har ML potensialet til å forbedre beslutningstaking, automatisering, svindeldeteksjon og mer. Hvis du vil vite mer, finn mer hjelp her. Dessuten viser denne artikkelen noen måter bedrifter kan bruke denne teknologien på:

1. Forbedre markedsføringsinnsatsen og øke salget

Markedsføring og salg er to grunnleggende komponenter i hver virksomhet. Du kan ikke forvente å vokse hvis markedsførings- og salgsinnsatsen din ikke er på topp. Maskinlæringsalgoritmer kan hjelpe deg med å forbedre markedsføringsinnsatsen din og øke salget ved å analysere dataene du har om kundene dine, lage profiler som forutsier atferden deres, og hjelpe deg med å forstå hva de trenger basert på handlingene deres.

På samme måte kan maskinlæring hjelpe kundeservice ved å automatisere noen av de vanligste spørsmålene eller klagene mottatt av kundeservicerepresentanter for å løse problemer samtidig som responstiden forbedres raskere.

ML kan også brukes i produktutvikling. Ved å analysere data fra brukernes interaksjoner med produkter, vil utviklere kunne lage bedre funksjoner for nye versjoner av produkter eller til og med helt nye.

2. Utnytt data for å ta bedre forretningsbeslutninger

Maskinlæring kan hjelpe deg med å ta bedre beslutninger på noen måter. Den første er ved å la deg utnytte eksisterende data for å informere fremtidige beslutninger, noe som reduserer tiden og innsatsen som er involvert i å gjøre fremskritt.

Tidligere, hvis du ønsket å forutsi kundeatferd eller forbedre markedsføringsstrategien din, for eksempel, ville det være nødvendig for noen i teamet ditt å manuelt samle inn informasjon om hvordan kundene oppfører seg for tiden og hvilke strategier som har fungert best tidligere.

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før dette ble svært kjedelig. Likevel, med maskinlæring på jobb bak kulissene i stedet for menneskelig arbeidskraft, blir det mulig å bruke historiske data automatisk uten å ha noen innvirkning på total produktivitet eller fortjeneste.

3. Utnytt data for å ta bedre forretningsbeslutninger

ML kan hjelpe deg med å ta bedre forretningsbeslutninger. Det er ingen hemmelighet at data er et uvurderlig verktøy for å forstå kundene dine, men det kan også hjelpe deg å ta smartere forretningsbeslutninger. For eksempel, hvis en kunde kjøpte et produkt på nettet og deretter returnerte det i butikk, kan ML foreslå å tilby dem spesialrabatter på sin neste bestilling hvis de kjøper en annen på nettet.

Det er mange måter maskinlæring kan forbedre bedriftens beslutningsprosesser på. Hvis noen kansellerer abonnementet eller ikke fullfører betalingen etter å ha kjøpt noe fra nettstedet eller mobilappen din, kan ML flagge dem som høyrisiko og spore aktiviteten deres nærmere for å se om det kan være problemer med betalingsmåten.

Det er en overflod av data tilgjengelig for bedrifter i det 21. århundre. Problemet er at folk flest ikke er opplært til å bruke det effektivt.

Maskinlæring kan hjelpe deg med å identifisere trender og mønstre i din bransje som kan brukes til din fordel. Hvis du for eksempel driver en restaurant, vil du kanskje legge merke til at det er visse tider på dagen når kunder har en tendens til å spise mer enn andre.

Dessuten kan du ansette ekstra ansatte på disse tidspunktene eller endre menytilbudene dine for å maksimere fortjenesten ved å møte kundenes etterspørsel.

5. Optimaliser produksjonsprosesser og produksjon

Som du kan se, er maskinlæring et potent verktøy som kan brukes til å forbedre effektiviteten til enhver virksomhet. Det er også verdt å nevne at teknologien er relativt enkel å implementere. De fleste bedrifter har allerede begynt å bruke det i en eller annen form uten å være klar over det.

Hvis du ennå ikke har eksperimentert med maskinlæring, er det mange alternativer for å komme i gang. Se på dine nåværende prosesser og finn ut hva som kan forbedres ved å bruke ML-teknikker.

Når du har en ide om hvor ML kan hjelpe, bør du vurdere å kontakte en profesjonell konsulent som kan veilede deg gjennom prosessen med å integrere maskinlæring i forretningsmodellen din.

6. Optimaliser produksjonsprosesser og produksjon

Ved å bruke maskinlæring kan du optimalisere produksjonsprosesser og produksjon. Du kan for eksempel bruke ML til å forbedre kvalitet, redusere kostnader, forbedre sikkerhet og effektivitet, og så videre.

Du kan også bruke ML til å øke kundetilfredsheten ved å fange inn innsikt fra store mengder data som kanskje ikke var mulig. Dette vil hjelpe deg å forstå hva kundene dine ønsker eller trenger, slik at de blir mer fornøyd med produktene og tjenestene de mottar fra virksomheten din.

7. Forbedre kundeservice

Maskinlæring kan hjelpe deg med å automatisere kundeservice. Det kan også forutsi kundebehov og forbedre måten kundene blir betjent på. Når noen har et problem, vil du kunne finne de riktige svarene og løse problemer raskere.

Du kan til og med bruke maskinlæring for å hjelpe kundene dine med å finne de riktige svarene selv. Maskinlæring er også utmerket for å hjelpe kunder med spørsmål og problemer.

8. Revolusjoner produktutvikling

Maskinlæring er en form for kunstig intelligens som automatisk kan lære og forbedre seg fra data. I produktutviklingens verden betyr dette at maskiner kan lære å utvikle produkter på egenhånd uten at mennesker trenger å fortelle dem hva de skal gjøre. Maskinlæring har mange fordeler for bedrifter, men en av de viktigste fordelene er at den kan hjelpe deg med å innovere raskere.

Forskere har utviklet nye måter for datamaskiner å lære over tid uten å være eksplisitt programmert. Dette gjør det mulig for maskiner å ta inn informasjon om hvordan mennesker samhandler med ulike produkter, analysere denne informasjonen og deretter gjøre endringer basert på det de har lært av oss, alt i sanntid.

9. Øk cybersikkerhet og forhindre svindel

Maskinlæring hjelper også bedrifter med å forhindre svindel og datainnbrudd. Ved å bruke ML kan du oppdage uredelig aktivitet raskere enn noen gang før. Hvis bedriftens kredittkortbehandlingsprogramvare eller nettbutikk oppdager et uvanlig kjøpsmønster, kan den sende ut et varsel til en menneskelig operatør som kan gjennomgå aktiviteten og avgjøre om den er legitim eller ikke.

Hvis du bruker prediktiv analyse, hjelper denne typen maskinlæring deg å forutsi hvilke kunder som kan bli problematiske og iverksette tiltak før de skaper problemer for bedriften din.

Konklusjon

Maskinlæring har potensial til å transformere virksomheten din. Ved å bruke den til å analysere data og ta beslutninger om bedriftens drift, kan du forbedre markedsføringsinnsatsen, øke salget, identifisere trender i din bransje og optimalisere produksjonsprosessene. Du kan også bruke ML til å identifisere mønstre i kundeserviceanrop eller til og med forhindre uredelig aktivitet på nettet.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *