9 essensielle økonomistyringsstrategier for bedriftseiere

Å drive en bedrift krever at eieren bruker mange hatter. Mens multitasking og prioritering av ting i selskapet er essensielt, bør økonomistyring alltid være i forkant av ens sinn. Tross alt spiller det ingen rolle hvor etterspurt eller innovativ virksomheten er, den trenger et sterkt økonomisk fundament for å fortsette.

Mange småbedriftseiere og gründere sliter med økonomistyring eller blir overveldet av hverdagen. Her er noen praktiske økonomistyringsstrategier for bedriftseiere å ta på seg, ett steg om gangen.

Lag skille mellom personlige og forretningskontoer

En av de viktigste tingene du kan gjøre for bedriften og privatlivet er å skape skille mellom kontoene dine. Å lage klare skillelinjer vil spare tid og penger i det lange løp. Det vil også bidra til å forhindre unødig stress hvis en prekær situasjon skulle oppstå.

Mange småbedriftseiere skaper ikke økonomisk separasjon av bekvemmelighet. Dette fører imidlertid ofte til tusenvis av dollar i ekstra skatt etter en revisjon. Hvis du ikke kan bekrefte at alle kjøp faktisk var forretningsrelaterte, vil IRS komme etter de pengene. De vil også se nærmere på innskudd på dine personlige kontoer og skattlegge deg hvis du ikke kan bevise at de ikke var relatert til virksomheten din.

Oppsummert er mangel på separasjon en oppskrift på katastrofe, selv om det er fordeler med å søke personlig finansiering gjennom profesjonelle kanaler. For eksempel kan du finne spesialiserte boliglån for leger og tannleger. Ellers kan det virke vanskelig å ta ut et eget kort og administrere to sett med bøker, men det er verdt det.

Se etter kreative finansieringsalternativer

Tenk utenfor banken når du skal finansiere virksomheten din. Før du søker om et bedriftslån, bør du vurdere andre tilgjengelige alternativer. Avhengig av din bransje, kan du være kvalifisert for lokale tilskudd. Crowdsourcing er ofte et flott alternativ for produktbaserte virksomheter. I tillegg, hvis du eier maskiner eller utstyr, kan du vurdere et salg-tilbakeleieutstyrslån. Dette er en utmerket måte å tilføre virksomheten din kapital, slik at kredittgrensen er åpen for ulike behov og bevare kontantposisjonen.

Mange moderne bedriftseiere omfavner ideen om bootstrapping – selvstendig samle inn penger til forretningsinitiativer i stedet for å stole på investorer og banker. Selv om det tar lengre tid å nå et økonomisk mål med denne metoden, tilbyr den fordelene med håndterbar skalering og fortsatt kontroll over virksomheten.

Vurder en Profit First-strategi

Mike Michalowicz Fortjeneste først har revolusjonert hvordan mange småbedriftseiere håndterer sin økonomi. Med denne tilnærmingen til økonomistyring tar bedriftseiere profitt før de betaler utgifter, og snur den tradisjonelle økonomiske ligningen. Målet er å gjøre profitt til en vane i stedet for å behandle det som et resultat.

Michalowicz foreslår å starte med å lage separasjon mellom kontoene dine. Kontoene dine bør inneholde:

  • Inntekt (sjekking)
  • Fortjeneste (sparing)
  • Eierlønn (sjekking)
  • Driftsutgifter (kontroll)
  • Skatt (sparing)

Alle inntekter fra virksomheten din skal gå inn gjennom inntektskontoen, og deretter fordeles mellom de fire andre kontoene basert på prosentandelen din.

Målet med Profit First-metoden er å opprette en beredskapskonto for nødsituasjoner samtidig som man utvikler en bedre forståelse av kontantstrømmen. Det bidrar også til å endre gründertankegangen for å opprettholde bedre kontroll over forretningsutgifter.

Selv om det er verdt det å lese boken, kan du også finne mange sammendrag og forenklede guider på nettet.

Sett tilsiktede økonomiske mål

Bedriftseiere har vanligvis en generell ide om sine årlige økonomiske mål: forbedre fortjenesten. Vellykkede bedriftseiere setter tilsiktede økonomiske mål som adresserer spesifikke områder av virksomheten; for eksempel opprette et nødsparefond eller kutte utgiftene med 10 %.

Spesifisiteten er bare det første trinnet i å sette et tilsiktet mål. Derfra må du reversere målet og lage en handlingsplan. Hvilke skritt vil du ta hver dag for å bidra til det målet? Hvordan vil du sjekke inn hver uke for å bestemme konsistensen din? Hvilke benchmarks vil du bruke hver måned for å måle fremgangen din?

Å ha noe klart å jobbe mot vil bidra til å holde bedriftens økonomi i forkant av sinnet.

Overvåk personlige og forretningsmessige kredittpoeng

Mange bedriftseiere tenker ikke på kredittscore før de trenger finansiering. Som et resultat klarer de ikke å sikre finansiering fordi de ikke var klar over noen problemer med kredittscore.

Ta deg tid minst én gang i kvartalet til å gjennomgå både personlige og forretningsmessige kredittpoeng. Poengsummen din påvirkes av flere faktorer, inkludert:

  • Betalinger som har gått til inkasso
  • Forsinkede eller manglende minimumsbetalinger
  • Gjeldsgrad
  • Vanskelige forespørsler (dvs. långivere som kjører en kredittrapport)

Negative elementer forblir på kredittrapporten din til de når foreldelsesfristen for fjerning.

Et annet problem med bedriftskreditt er når den ikke eksisterer. Det er ikke en dårlig kredittscore; det er bare utilstrekkelig kreditthistorie. Du kan bygge en bedriftskreditthistorie ved å ta et lite lån og betale det tilbake. I noen scenarier er det verre å ha ingen kreditthistorikk enn å ha dårlig kreditt.

Spor og juster utgifter kontinuerlig

Hvis du ikke bruker Profit First-tilnærmingen, som prioriterer proaktiv utgiftsstyring, bør du vurdere å sette en ukentlig gjennomgangstid for utgifter. Vær på vakt med å spore dem og justere utgiftene for å unngå store overraskelser i slutten av måneden.

Det er også viktig å komme i forkant av abonnementstjenester og gjentakende betalinger. Sørg for at penger settes av på forhånd i stedet for å stole på gjeld.

Vit når sparing koster deg mer

Det er stor forskjell på nøysomhet og billighet. Som bedriftseier er det viktig å være sparsommelig når du leder bedriften din. Det er like viktig å ikke være billig.

Ta deg tid til å forstå når det er bedre å bruke mer og investere i kvalitet og når du kan klare deg uten. For eksempel kan du finne ut at bruk av gratisversjonen av en planleggingsapp for sosiale medier koster deg mer i tid og forstyrrelser. Alternativkostnaden ved å oppgradere til en betalt versjon kan være verdt investeringen.

Når du investerer i virksomheten din, start i det små og skaler opp. Invester i kvalitet og verdi når det er nødvendig.

Lag en pensjonsplan

Mange gründere klarer ikke å planlegge pensjonisttilværelsen. Det kan være vanskelig å se for seg hvordan det kan se ut som bedriftseier. Det er imidlertid viktig å vurdere alternativene og utvikle en exit-strategi og beredskapsplaner for fremtiden din.

Det er også integrert å lage en pensjonsspareplan som vil bli ditt redeegg for fremtiden. Selv om du ikke vil få de samme alternativene og fordelene som en ansatt i andres virksomhet, er det uendelige ressurser som kan hjelpe deg med å lykkes.

Få en ekspertuttalelse

Til slutt, ikke nøl med å ta kontakt for en ekspertuttalelse. Avtal litt tid med en finansiell rådgiver som spesialiserer seg på entreprenørskap. Denne eksperten kan hjelpe deg med å identifisere smertepunkter i virksomheten din, sette deg tilsiktede mål og hjelpe deg med å lage en plan for langsiktig suksess.

Med disse økonomistyringsstrategiene kan du sette opp virksomheten din for suksess nå og i fremtiden.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *