9 effektive tips for å markedsføre restauranten din på nett

Fra å utvikle et unikt konsept og velge et perfekt sted til å lage en meny med leppene, har du tatt hvert skritt for å sette opp en vellykket restaurant. Men har du tenkt på hvordan du skal markedsføre restauranten din?

I dagens digitale verden er det å etablere en online tilstedeværelse nøkkelen til suksess for virksomheten din. Dagens moderne forbruker vil sannsynligvis se etter en anbefaling på internett før de velger en bedrift.

Hvis du vil at kunder skal strømme rundt virksomheten din, er det avgjørende å markedsføre virksomheten din på nettet. Og her er noen måter du kan gjøre det på.

Design en flott nettside

Et nettsted er en av hovedpilarene i din online tilstedeværelse. Vi oppfordrer deg til å samarbeide med dyktige designere og utviklere for å sette opp en nettside for din restaurant.

Den skal være visuelt tiltalende, funksjonell og responsiv. Nettstedet skal være enkelt å navigere og laste raskt. Dessuten bør merkevarebyggingen gjenspeile restaurantens tema.

Sørg for å inkludere all relevant informasjon, inkludert adressen og menyen på nettstedet ditt. Du kan legge til en knapp som lar kunder enkelt ringe og foreta en reservasjon. Det er også en god idé å vise kundenes tilbakemeldinger og bygge sosial kapital.

Legg opp oppføringer på kataloger

Tidligere hjalp bedriftskataloger kundene med å finne lokale bedrifter i området. Selv om gule sider ikke lenger er relevante, har de blitt erstattet av nettkataloger. Akkurat som en papirkatalog kan du føre opp virksomheten din i nettkataloger og hjelpe potensielle kunder med å finne restauranten din.

Å legge opp virksomheten din i en restaurantkatalog i Atlanta kan forbedre den lokale synligheten til restauranten din i Atlantas kulinariske scene. I tillegg til lokale kataloger, bør du også føre opp bedriften din i andre kjente kataloger som Google My Business og Yelp.

I tillegg til kontaktinformasjon, bør oppføringen din inneholde bilder og videoer av høy kvalitet av bedriften din. Du bør også oppmuntre lånetakerne til å legge igjen anmeldelser på oppføringene dine.

Sett opp sosiale mediesider

Fra fastfood-restauranter til Michelin-stjernerestauranter, alle typer etablissementer bruker sosiale medier for å kommunisere direkte med eksisterende og potensielle kunder. Sosiale medier er et kraftig verktøy som har potensialet til å gjøre restauranten din viral over natten.

Det finnes flere sosiale medieplattformer der ute, start med å velge de som er mest relevante for din bedrift og publikum. Vanligvis passer Facebook, Instagram, Twitter og Pinterest for gjestfrihetsbransjen.

Når det gjelder sosiale medier, er det viktig å lage konsistent og relevant innhold. Sørg dessuten for at du følger de siste trendene for å få bedriften din lagt merke til.

Lag små videoer

TikTok og Reels er alle raseri i verden av sosiale medier. Faktisk har bite-sized videoer blitt tatt i bruk av Youtube, Facebook, Pinterest og andre sosiale medieplattformer. Dessuten elsker brukere av sosiale medier matvideoer. Så ikke gå glipp av denne muligheten til å markedsføre restauranten din!

Det beste med små videoer er at du ikke trenger omfattende redigeringserfaring med et fancy kamera. Så lenge du har en smarttelefon, er du klar. Du bør begynne å lage og laste opp korte videoer. Siden det lages en overflod av innhold hvert sekund, er det avgjørende å legge ut minst 7 til 8 ganger hver uke for å få restauranten din lagt merke til.

Forståelig nok kan det være for mye arbeid å lage videoer for alle sosiale medieplattformer. Heldigvis kan du lage innhold for én plattform og legge det ut på nytt på andre plattformer.

Start en blogg

Selv om innhold i kort form er lettere å konsumere, liker folk fortsatt å lese en godt kuratert blogg. En blogg kan hjelpe deg med å dele restaurantens historie samt eventuelle spesielle arrangementer og kampanjetilbud. Det er en fin måte å få kontakt med publikum på et personlig nivå.

Hvis du allerede har en nettside, kan du enkelt legge til en blogg. Når det gjelder innhold i lang form, er konsistens nøkkelen. Ikke gjør feilen å poste en gang i en blå måne. Vi foreslår å lage en innholdskalender og følge den nøye.

Når det gjelder blogginnhold, er det en rekke ting du kan legge ut. Fra leverandørprofiler til restaurant BTS, vær kreativ med innholdet ditt.

Lag Youtube-videoer

Bortsett fra små videoer, er Youtube en levedyktig plattform for å dele lengre videoer med fokus på restauranten din. Du kan bruke blogginnhold på nytt for å lage YouTube-videoer som promoterer virksomheten din.

Partner med leveringstjeneste

Pandemien fremhevet viktigheten av å raskt omfavne enestående endringer for å overleve bedriften din.

Selv om du planla å drive en restaurant som bare serveres, kan samarbeid med en leveringstjeneste bidra til å øke salget og nå flere kunder. Å tilby nettbestilling øker automatisk din synlighet.

Selv om du har muligheten til å ansette leveringsledere, er samarbeid med eksisterende leveringstjeneste et kostnadsvennlig alternativ.

Tilby insentiver

Insentiver er en utmerket måte å tiltrekke kunder til etablissementet ditt. Du kan tilby rabattkoder eller Buy One Get One-tilbud for å få kunder interessert i din nye satsing.

For å forbedre din tilstedeværelse på nettet ytterligere, anbefaler vi å være vertskap for giveaways og konkurranser. Giveaways er en velprøvd måte å få engasjement og skape spenning.

Du kan be publikum om å følge siden din eller like innlegget ditt. Det er en effektiv taktikk for å øke følgerne dine på sosiale medier. Tenk også på en flott premie som vil oppmuntre folk til å delta i konkurransen. Det kan være et gavekort eller et gratis måltid på bedriften din.

Overraskelse og glede

Alle elsker en freebie! Du kan overraske og glede kundene dine ved å tilby noe gratis.

Enten det er en gratis dessert eller rabatt på regningen, finn måter å overraske kundene dine med en uventet gave. Disse tilbudene kan høres enkle ut, men de er svært effektive for å skape en uforglemmelig opplevelse for kundene dine.

Innpakning

De siste årene med pandemien forlot gjestfrihetsbransjen i et vrak. Nå mer enn noen gang er det viktig å innse viktigheten av å markedsføre virksomheten din på internett.

Å omfavne disse nye kanalene og få kontakt med målkunden din kan være avgjørende for å holde restauranten flytende i tøffe tider. Forhåpentligvis vil de nevnte tipsene hjelpe deg med å etablere og øke din tilstedeværelse på nettet.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *