8 raske tips for å styrke kandidatens innkjøpsmetoder

Denne artikkelen om Candidate Sourcing ble opprinnelig publisert i juli 2015. All relevant statistikk og kopi er oppdatert fra november 2020.

Å hente kandidater er en kunst, og som alle kunstformer er det like vanskelig som det er givende. Hvordan vet du hvilke veier som fungerer og hvilke som ikke fungerer? Hva er grensen mellom å holde seg til gode kilder og prøve nye? Når du prøver å bygge bedre metoder for å finne gode ansatte, kan det være vanskelig å vite de beste praksisene og hva du bør unngå. Med det i tankene har vi samlet 8 raske tips for å komme i gang med din neste innkjøpskampanje med søkersporingssystemet.

1. Finn færre, bedre kandidater

Når det gjelder jobbsøkere, kvalitet er bedre enn mengde. Avhengig av din bransje, kan du bli oversvømmet med søkere, men oppdage at ingen av dem er så kvalifisert som du hadde håpet. Når du ser etter nye kilder, fokuser ikke på hvor mange kandidater en kilde kan gi deg, men hvor mange kvalifiserte kandidater den kan skaffe deg. Søkersporingssystemer kan bidra til å lette noe av arbeidet fra HR-avdelinger ved å hjelpe til med å screene CVer og planlegge intervjuer.

Tips: Hvis du ønsker å tiltrekke deg kandidater av høyere kvalitet, fokuser på å demonstrere verdier av bedriften din. Studier har vist at kandidater er mer engasjerte og interesserte i organisasjoner der de tydelig kan se selskapets verdier og identifisere hvordan de kan bidra til å fremme dine mål.

2. Spor statistikken din

En enkel måte å finne de beste rekrutteringsveiene for bedriften din på er å spore dem gjennom plattformer som ditt søkersporingssystem. Når du implementerer en løsning for kildesporing, får du data om hvilke som fører til ansettelser oftest, og hvilke du er bedre å sette på baksiden av. Å spore hvor du finner kandidatene dine hjelper deg å investere tid og penger bedre. For eksempel står karrieresider for 25 % av alle søkere til stillingsannonser, mens byråer bare står for 4 %. En sterk ATS vil bidra til å fremheve hvor du får de beste kandidatene fra, slik at du kan slutte å investere i kilder som ikke fungerer.

Tips: Bruk ATS til å pleie potensielle kunder. Ved å spore samtalene du og kandidatene dine har, kan du lage personlige meldinger som tiltrekker høyere kvalifiserte kandidater.

#DYK at kvinner kun søker jobb når de føler seg 100% kvalifisert? @ClearCompany gir råd om hvordan du kan #skaffe sterkere #kandidater når det gjelder #rekruttering:

3. Bruk Buddy System

Mens du ser internt etter nyansatte, sørg for å spørre ansatte som kan være interessert i en ny stilling om de kjenner noen som kan fylle den nåværende. Ansatthenvisninger har lenge vært en av de mest potente rekrutteringskildene, og utgjør 16 % av alle ansettelser. Når du involverer ansatte i innkjøp og rekruttering, vil de også føle en bedre følelse av forpliktelse til selskapet, noe som gjør dem til en mer produktiv medarbeider.

Visste du: Henvisninger er den tredje høyeste kilden for å fylle nye roller. Å be dine nåværende ansatte om henvisninger er en fin måte å finne kvalifiserte kandidater og finne kandidater som passer til organisasjonens kultur.

4. Hold den frisk

Mens du sporer alle nye ansettelser, sørg for at du alltid introduserer nye kilder i miksen, bare for å holde kildesporeren din opptatt (og ansettelsen din i live). Du vil ikke vite om den nye kilden til å ansette alle snakker om virkelig vil fungere før du prøver det selv. Så mens du dumper ut av alle dine gamle, ineffektive ansettelsesmetoder, sørg for å fortsette å legge til nye. Hvis de ikke fungerer, er det for ille. Men hvis de gjør det, vil de praktisk talt betale for seg selv. Risikoen på noen kilder vil alltid være høyere enn andre, men det er vanligvis verdt risikoen å prøve ut nye veier og se om de ikke kan skaffe deg bedre kandidater.

Tips: Trenger du hjelp til å finne nye kilder for kandidater? Sjekk ut disse tipsene for å finne nye kandidater.

5. Når du er i Roma

Storskala rekrutteringsselskaper som LinkedIn og Glassdoor innser at en ensartet tilnærming til rekruttering ikke fungerer. LinkedIn tar i bruk flere lokasjonsbaserte rekrutteringsløsninger, og Glassdoors nye Job Explorer-programvare kobler jobber med kvalitetskandidater på et mer lokalt nivå. Rekrutterere må fange opp disse signalene og tilpasse ordlyden på stillingspostene sine, intervjumetodikk og innkjøp, avhengig av hvor de rekrutterer. Det lønner seg å være kvikk.

Tips: Visste du at ordlyden du bruker på jobbsøknadene påvirker kandidatene du mottar? Sjekk ut denne listen over ting du bør huske på når du oppretter stillingsannonser.

6. Ha retningslinjer, ikke standarder

Stillingskrav er vanskelige. Kvinner søker kun jobb når de føler seg 100 % kvalifisert etter å ha lest stillingsbeskrivelsene, men menn søker når de føler seg 60 % kvalifisert. Det er en god sjanse for at de fleste av dem ikke oppfyller 100 % av kvalifikasjonene. Men anta at de føler seg trygge på å søke, selv om de kanskje ikke er dyktige i alt du trenger de skal være. I så fall har de andre kompetanseområder som kan komme organisasjonen din til gode på måter du ikke har tenkt på før. Noen krav vil være en grunnlinje, men ikke vær redd for å gå på akkord på noen områder hvis det betyr å få ny kompetanse du kan bruke på veien.

Tips: Noen ganger er myke ferdigheter viktigere enn tekniske ferdigheter. Mens en sterk kandidat alltid kan læres de tekniske ferdighetene som trengs for jobben, er myke ferdigheter som kommunikasjon, lederskap og tidsstyring mye mer utfordrende å forbedre.

Rundt 30 % av #kandidatene hører aldri tilbake fra arbeidsgiveren. @ClearCompany sier at det er integrert å ta #CandidateExperience i betraktning når det gjelder #sourcing av nye ansatte:

7. Vær kandidaten

Rundt 30 % av kandidatene hører aldri tilbake fra arbeidsgiveren. Hvis du var en kandidat, hvordan ville dette fått deg til å føle deg? Hvordan ville du gått frem for å fikse det? Hvis du vil kilde som en proff, tenk som en kandidat. Hvilke kanaler vil du bruke når du søker jobb? Har du hørt noen interessante historier fra venner om hvordan de fikk jobben sin? Tror du det kan være en nyttig kilde i fremtiden? Å legemliggjøre kandidater er en av de beste måtene å tenke på nye ansettelseskilder, siden de fleste av disse løsningene kan vise seg å være mer praktiske enn store.

Tips: Prøv å bruke et mobilapplikasjonsverktøy for å hjelpe deg med rekrutteringsarbeidet. ClearCompanys Text To Apply tilbyr en ny rekrutterings- og jobbsøknadsprosess som kan tiltrekke sterkere kandidater til dine ledige stillinger.

8. Kjenn ditt (talent)publikum

Å tenke som en kandidat lar deg også vite hva slags kandidat du skal se etter. Og dette hjelper når du prøver å forstå at målgruppen for jobbene dine ikke er den samme som målgruppen for produktet ditt. Ditt kommersielle publikum kan være ledere, forretningsmenn eller den gjennomsnittlige joe. Likevel, når du rekrutterer, er det langt mer sannsynlig at publikummet ditt er folk som ikke har gått på college eller noen som allerede jobber i din bransje med talentkonkurrenten din. Å ha disse tingene i bakhodet er avgjørende for å bestemme rekrutteringsstrategien din, og vil hjelpe deg med å lage en bedre innkjøpskampanje og en kraftigere stillingsannonse.

Bonusmateriale: Trenger din kandidaterfaring litt av en ansiktsløftning? Sjekk ut våre råd om enkle måter å forbedre ansettelsesprosessen for jobbsøkere.

Å finne gode ansettelser innebærer å sjonglere mange oppgaver samtidig. Men når du implementerer disse tipsene i innkjøps- og ansettelsesstrategien din, vil du gjøre ting mye enklere for deg selv og finne noen gode kandidater underveis.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *