8 måter en ATS kan strømlinjeforme ansettelsesprosessen på

Ansettelsesprosessen er en kritisk del av medarbeideropplevelsen. Det setter tonen for hvordan det vil være å jobbe i bedriften din og gir jobbsøkere en følelse av hvordan de vil bli behandlet som ansatte. Det er din sjanse til å gjøre et positivt førsteinntrykk på fremtidige ansatte og å skape forbindelser med kandidater som ikke ble ansatt – men som kan passe godt for en annen stilling.

Selv i et arbeidsmarked der det er enklere å ansette enn det har vært de siste månedene, ønsker du ikke å holde potensielle ansatte i limbo for lenge. De kan miste interessen – en lang, komplisert ansettelsesprosess er en av hovedårsakene til at kandidater spøker potensielle arbeidsgivere. Med mer enn 11 millioner ubesatte stillinger og kun 0,5 ansatte tilgjengelig per stilling, har du ikke råd til å miste verdifulle kandidater til ineffektive ansettelsesprosesser.

Heldigvis finnes det en løsning: programvare! Å bruke et søkersporingssystem (ATS) for ansettelse kan være grunnlaget for raskere og mer effektive prosesser.

Det er mer enn 11 millioner ledige jobber, men bare halvparten så mange ledige kandidater. Du må strømlinjeforme #ansettelsesprosessen din for å ansette topptalenter og nå rekrutteringsmålene – finn ut hvordan et #ApplicantTrackingSystem kan hjelpe via @ClearCompany:

  • Innhenting av kandidater for andre åpne rekvisisjoner
  • Skrive stillingsbeskrivelser og lage stillingsannonser
  • Planlegging av intervjuer og gjennomføring av kandidatscreening
  • Sikre at du velger den mest kvalifiserte kandidaten
  • Varsle søkere som ikke ble ansatt
  • Holde tidligere kandidater engasjert i tilfelle en ny mulighet dukker opp

Søkersporingssystemer gir programvareverktøy for å gjøre alle disse oppgavene, og mange andre, raskere og enklere for HR-team å utføre. ATS-systemer hjelper HR-team med å holde seg organisert, skape og administrere en utmerket kandidatopplevelse, og til slutt ta smartere ansettelsesbeslutninger basert på deres egne rekrutteringsdata.

«Det var en stor økning i organisasjoner som fortalte oss at HR-teknologien deres ble brukt til å informere bedriftens arbeidsstyrke om beslutningstaking eller deres forretningsstrategi.»

– Stacey Harris, forskningssjef og administrerende partner ved Sapient Insights Research Group i Atlanta Source

1. Nå flere kandidater med en gang

En universell fordel med enhver form for teknologi er at den gjør oss i stand til å nå ut til mange andre mennesker raskt. Tenk på det – du kan legge ut på sosiale medier, sende en e-post eller planlegge et Zoom-møte, og potensielt hundrevis av mennesker vil se innlegget, e-posten eller møteinvitasjonen din.

ATS-programvare gjør det samme for rekrutterere, og gir dem verktøy for raskt å komme foran og knytte forbindelser med jobbsøkere. Med en ATS kan rekruttererne administrere jobbtavleoppføringer og raskt legge ut på flere jobbtavler, noe som sparer massevis av tid de ville ha brukt på å logge inn og ut av forskjellige kontoer.

2. Gjør det enklere for kandidater å søke

Nettbaserte jobbsøknader ser oppsigelsesrater så høye som 60 %, vanligvis fordi de er for lange eller kompliserte. Det kan du jobbe mot med en ATS. Dagens beste ATS-løsninger har verktøy du kan bruke til å lage jobbsøknader designet for en mobil nettleser og søknader som kan sendes inn via tekstmelding. Det øker antallet kandidater som søker, siden det bare tar noen få klikk, og kan føre til kortere ansettelsestid.

Vi vet det fordi vi har sett det i aksjon: Kunder som bruker ClearCompanys Text-to-Apply ser 3,5 ganger antallet kandidater og opptil 400 % raskere ansettelsestid, en klar fordel for ansettelsesprosessen din.

3. Snakk med kandidater via tekstmelding

Rekruttering av tekstmeldinger kan være utrolig effektivt – 89 % av jobbsøkere foretrekker å sende tekstmeldinger om en jobb i stedet for å ringe eller sende en e-post. Folk svarer også på de fleste tekstmeldingene deres på bare noen få minutter, mens det kan ta dager før de mottar et e-postsvar. En ATS som tilbyr tekstkommunikasjonsverktøy er avgjørende for at rekrutterere skal få raske forbindelser for å få kandidater ansatt, og rekrutterere rapporterer svarfrekvenser så mye som 50 % høyere med teksting.

Et ATS-verktøy som ClearCompanys ClearText kan gi fordelene med en-til-en, personlig kandidatkommunikasjon. Tekstutveksling er tilgjengelig fra innsiden av plattformen, og holder oversikt over samtaler som hver rekrutterer kan se.

4. Kutt ned på planlegging frem og tilbake

De fleste ATS-programvare for ansettelse tilbyr automatisert intervjuplanlegging, der kandidater kan klikke på en lenke for å velge et intervjutidspunkt i rekrutteringskalendere. Dette lar kandidater ta tømmene og velge dato og klokkeslett som fungerer for dem uten å sende e-poster frem og tilbake for å koordinere med rekrutterere. I stedet for seks e-poster og 48 timer hjelper verktøyene for intervjuplanlegging som tilbys av ATS-løsninger deg med å sette opp intervjuer på få minutter.

En rask måte å effektivisere ansettelsesprosessen på? Gi kandidatene verktøy for å planlegge et intervju første gang du kontakter dem med et #ApplicantTrackingSystem. Finn ut mer om bruk av #ATS for ansettelse via @ClearCompany:

5. Ranger kandidater på samme skala

Noen ganger kan det være utfordrende for ansettelsesteam å komme til enighet om en kandidat, langt mindre å vurdere hver kandidat på de samme kriteriene. Rekrutteringsprogramvare kan tilby verktøy for intervjuere for å sikre at de stiller kandidatene de samme spørsmålene og vurderer dem etter de samme kriteriene. ClearCompany tilbyr intervjuverktøy for å sikre rettferdig kandidatscoring, inkludert strukturerte intervjuguider som rekrutterere og ansettelsesledere kan følge og Intervjuscorekort for å samle tilbakemeldinger for hver kandidat.

Disse intervjuverktøyene hjelper ansettelsesteam til å rangere kandidater mer rettferdig og ta en informert beslutning om hvilken kandidat som skal ansettes basert på intervjuernes vurderinger og deres samlede poengsum.

6. Synkroniserer med LinkedIn Recruiter

Med 1,6 millioner engasjerte brukere på LinkedIn, bruker mange rekrutterere LinkedIn Recruiter for å finne kandidater. Flotte ATS-løsninger vil tilby en integrasjon mellom ATS og LinkedIn Recruiter for å holde data konsistente mellom begge systemene.

LinkedIn Recruiter System Connect synkroniserer kandidatdata mellom de to plattformene og sparer rekrutterere for tid på å veksle frem og tilbake. LinkedIn Apply Connect beholder jobbsøkere på LinkedIn når de søker på en av dine ledige stillinger i stedet for å sende dem til karrieresiden din – en overgang der du kan miste søkere.

7. Bygg talentfellesskap fra tidligere søkere

Sourcing av kandidater er en av de mer utfordrende delene av ansettelse. Du må finne en god kandidatkilde, identifisere potensielle kandidater med de rette kvalifikasjonene, kontakte dem og så vente på svar. For ikke å nevne, du vil ikke starte fra bunnen av hver gang en stilling åpner seg – du vil ha en pool av kandidater som allerede er hentet som du kan dykke ned i.

Med en ATS kan du enkelt bygge opp den poolen av kandidater med verktøy som ClearCompany’s Talent Communities. Din søkbare ATS-database gjør det enkelt å finne topptalenter hvis ferdigheter og erfaring samsvarer med stillingen du trenger for å fylle.

8. Lær av dine virkelige data

Vi vet at du hele tiden leter etter måter å forbedre ansettelsen på: en kortere søknadsprosess, en hyggelig kandidatopplevelse og en rask ansettelsestid. Men med mindre du vet hvor ansettelsesprosessen din mister kandidater eller forårsaker flaskehalser, kan du ikke gjøre virkningsfulle endringer.

Men med HR-programvare som en ATS, lar rekrutteringsrapporter deg grave i data som kostnad per ansettelse, toppkandidatkilder, antall åpne stillinger og andre viktige rekrutteringsmålinger. Bevæpnet med reelle data produsert av rekrutteringsarbeidet ditt, kan du ta mer informerte beslutninger og se hvordan disse endringene påvirker dataene for de mest vellykkede strategiene som mulig.

Det er enda flere fordeler med en moderne ansettelsesplattform enn vi listet opp her, og ingen tvil om at fremtiden for søkersporingsprogramvare er full av innovative gjennombrudd som kan være til nytte for virksomheten din i årene som kommer. Ikke gå glipp av de mange fordelene ved å bruke en ATS i rekrutteringsprosessen – møt ansettelsesmålene dine, glede kandidatene dine og muliggjør rekrutteringseffektivitet med kraften til programvare.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *