8 måter å velge den beste programvaren for outsourcing av lønn for små bedrifter

Lønnsprogramvare er et kritisk verktøy for små bedrifter. Når du er avhengig av et ineffektivt og upålitelig system, vil du bruke mer tid og penger enn du forventet.

Produktiviteten til god lønnsprogramvare kan forbedre hele behandlingen av betalinger for virksomheten din, minimere mulige feil og til slutt gjøre det stressfritt å drive en virksomhet med ansatte.

Å velge den beste programvaren for outsourcing av lønn kan være utfordrende, spesielt når du er en oppstartsbedrift. Ikke bekymre deg, for i denne bloggen vil vi snakke om 8 måter å få den riktige lønnsprogramvaren på, noe som gjør det så praktisk som mulig å betale dine ansatte og administrere skatter.

1. Evaluering av virksomheten din

Før du går ut og søker etter alternativene for leverandøren av lønnsprogramvare, bør du prioritere å evaluere virksomheten din og hva den trenger.

Evaluering bør inkludere å kjenne til bedriftens størrelse, antall ansatte du har, og hvorvidt du planlegger å ansette en annen HR eller personell for å håndtere dine lønnsbehov.

Siden du er en liten bedrift, vil du sannsynligvis ha minst 5 ansatte. Å vite nøyaktig hvor stor eller liten virksomheten din er, kan hjelpe deg med å få programvare beregnet på den spesielle størrelsen på merkevaren din.

I tillegg koster noen programvarer mer når virksomheten har flere ansatte og generelt er større.

Bortsett fra størrelsen, er en annen viktig forretningsfunksjon å kjenne posisjonen din. Når du kun har ett enkelt forretningssted, er lønnssituasjonen enklere, og du vil trenge færre regelverk å forholde seg til.

På den annen side, når virksomheten din opererer på mer enn ett enkelt sted, og du har eksterne ansatte på flere steder, er det flere regler du må følge.

2. Kjenn budsjettet ditt

Deretter bør du vurdere budsjettet ditt. Pengene du har er også en av de viktigste drivende faktorene for suksessen til virksomheten din, selv når du velger lønnsleverandør.

Du må vite hvor mye bedriften din har råd til å betale og se etter kostnadseffektive programvareleverandører som inneholder alle funksjonene du trenger.

Vanligvis består de fleste lønnsprogramvare som Aurion Outsourced Payroll av grunnleggende planer med tildelte priser der du kan legge til andre funksjoner du ønsker og betale ekstra kostnader.

Husk i tillegg at det er dyrere grunngebyrer, men at de allerede kommer med alle viktige funksjoner for å gjøre lønnen din praktisk og administrert.

3. Sjekk ut funksjonene som tilbys

Generelt vil all lønnsprogramvare tilby de samme tjenestene. Den eneste forskjellen er at noen tilbydere allerede har inkludert alle de essensielle tjenestene i basisprisene, mens noen kan kreve at du betaler en ekstra avgift.

Bortsett fra å sikre at lønnslisten din administreres på riktig måte, inkluderer den også effektive betalingsalternativer, utbetalinger av utlegg, flere lønnssatser, administrasjon av arbeidskompensasjon, detaljerte lønnsrapporter og arbeidsledighetsforsikring.

4. Mål programvarens tilgjengelighet

Lønnsprogramvare skal være lett tilgjengelig og brukervennlig for alle i virksomheten din. Generelt er det best å velge en leverandør med en minimal læringskurve som ikke krever skikkelig opplæring som kan spise opp tiden din. Når lønnsprogramvaren er enkel å bruke, vil alle fra personalet lett forstå hvordan det fungerer.

Bortsett fra brukervennlighet, bør god lønnsprogramvare også gi tilgang til informasjon hvor som helst med bare en pålitelig internettforbindelse. Skybaserte lønnssystemer foretrekkes ofte fordi du enkelt kan få tilgang til dataene dine når som helst du trenger det.

Når lønnsleverandøren din har en mobilapplikasjon, blir det dessuten lettere for dine ansatte å se og få lønnsslippene sine umiddelbart, selv når de ikke er i bedriften din.

5. Vurder leverandørens sikkerhet

En annen viktig faktor er sikkerheten til lønnsleverandøren din. Generelt bør lønnsdata være private og konfidensielle, og du må velge programvare med enestående sikkerhetsfunksjoner, som garanterer at informasjonen din er trygg.

Du må velge en leverandør som kan tillate deg å tildele rollene til hver avdeling på riktig måte, slik at uautorisert personell ikke får tilgang til dine sensitive data.

Det ville vært best om det fantes brukerrolleinnstillinger og tillatelser som tillater modulbaserte tillatelser, flere rolletilordninger og invitasjoner til ansatte til å samarbeide med deg.

Disse funksjonene sikrer enkelt samarbeid på tvers av ulike avdelinger samtidig som beskyttelsen av din private informasjon opprettholdes.

6. Undersøk lønnsprogramvareleverandører og sammenlign

En annen måte å velge en god lønnsprogramvare for din lille bedrift på er å undersøke ulike leverandører og sammenligne funksjonene og prisene deres. Det hjelper hvis du lager et diagram og viser disse programvarene side ved side, noe som gjør det lettere å se forskjellene og sammenligne.

Å liste opp hver leverandørs fordeler og ulemper kan hjelpe deg med å finne den mest passende for virksomheten din.

7. Pålitelig lønnsbetaling på nett

Den mest praktiske lønnsprogramvaren inneholder partnerskap med forskjellige banker, som lar deg gjøre et direkte innskudd og sende dine ansattes lønn til deres spesifikke bankkontoer.

Bortsett fra det, bør gode lønnsprogramvareleverandører også tillate deg å samle inn dine ansattes kontoinformasjon når du sender dem lønningene deres for å gi en oversikt over lønnsprogrammet ditt.

Hvis det også er automatisk utfylte bankdetaljer, kan du sende dine ansattes lønn i tide uten problemer.

Dette alternativet er pålitelig og bidrar til å forsikre de ansatte om at betalingen din kommer i tide.

8. Sjekk for automatisk lønnsslippdistribusjon

Automatisk lønnsdistribusjon og lønnshåndtering bør prioritere å velge utkontraktert lønnsprogramvare.

Programvaren bør være pålitelig i forhold til følgende relevant informasjon:

  • Lønnsrevisjoner
  • Inntjening
  • Engangsfradrag
  • Bonuser
  • Oppmøte og permisjoner

Når du får lønnsprogramvare, bør det fremskynde behandlingen av detaljene nevnt ovenfor, slik at lønnsslippdistribusjonen og lønnshåndteringen blir så smidig som mulig.

Det ville også være bedre å velge en leverandør som automatisk kan sende deg månedlige varsler og oppdateringer via e-posten din.

Velg den beste lønnsprogramvaren for bedriften din

Å få en leverandør av lønnsprogramvare er din løsning på lønnsoppdraget og distribusjon av lønnsslipp. Med dette må du være smart nok til å velge den beste som passer din lille bedrift, slik at du kan føle deg lettet og stressfri i løpet av lønnssesongen.

Når du velger den beste lønnsprogramvaren for den lille bedriften din, må du mestre merkevaren din, vite hvor mye du er villig til å bruke, og finne ut hvilke funksjoner du trenger. Å kjenne til disse faktorene kan hjelpe deg med å begrense leverandøren av lønnsprogramvare og til slutt velge den beste du trenger.

Til syvende og sist vil du dra nytte av programvaren du velger, så det er alltid best å velge med omhu.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *