8 Ansattes ytelsesverktøy for å øke produktiviteten

Hvordan overvåker og måler du produktiviteten i din bedrift? Hvis du ikke er det, eller hvis metodene dine er inkonsekvente, når teamene dine sannsynligvis ikke produktivitetspotensialet sitt. Du går også glipp av verdifulle muligheter for å hjelpe dem med å bli mer produktive. Men disse ansattes ytelsesverktøy kan hjelpe til med å snu det.

Vi deler åtte eksempler på ytelsesstyringsverktøy du bør bruke for å overvåke, måle og forbedre ansattes produktivitet.

Hvorfor bruke verktøy for ansattes ytelse?

Ansattes ytelsesledelse er sannsynligvis ikke øverst på de fleste HR-utøveres liste over favorittjobboppgaver. Men av alle menneskelige ressurser har ansattes ytelse en betydelig innvirkning på virksomheten. Hvis du ikke sporer, måler og ser etter måter å forbedre produktiviteten på, kan ikke de ansatte – og virksomheten din – nå sitt fulle potensial.

Heldigvis finnes det tonnevis av velprøvde måter å oppmuntre produktiviteten på. Dagens ansatte ønsker:

  • Tydelige forventninger og verktøyene de trenger for å gjøre jobben sin
  • Takknemlighet fra deres ledere
  • En følelse av hensikt og sammenheng

Selv om det kan være overraskende, er nøkkelen til å møte deres behov et robust ytelsesstyringssystem. Se ytelsen forbedres og produktiviteten øke når du bygger et rammeverk for ytelsesstyring ved å bruke disse essensielle ytelsesverktøyene for ansatte.

@ClearCompany har scoop på 8 må-ha ansatte #performancemanagement-verktøy du bør bruke for å forbedre produktiviteten:

1. Ytelsesanmeldelser

Listen over fordelene med medarbeidersamtaler er lang – men bare hvis de skjer mer enn en gang i året. Årlige resultatvurderinger er bedre enn ingen i det hele tatt, men 92 % av de ansatte ønsker å høre tilbakemeldinger mer enn én gang i året. De beste systemene for medarbeidervurdering inkluderer en rekke forskjellige typer evalueringer gjennom året:

Resultatgjennomganger gir ledere og ansatte en sjanse til ikke bare å snakke om hva de har oppnådd gjennom året, men også en sjanse til å se fremover og sette mål for fremtiden.

2. Vanlige One-on-Ones

Selv om ytelsesvurderinger absolutt er nødvendige, er de fortsatt en mer formell måte å administrere ytelse på og skjer bare noen få ganger i året, på det meste. Hvis målet ditt er å forbedre de ansattes produktivitet, må ledere være i harmoni med hvordan de gjør det til enhver tid og gi ansatte tilbakemelding i tide. Resultatstyringsstatistikk viser at 43 % av svært engasjerte ansatte får tilbakemelding fra ledere minst én gang i uken.

Så lederne dine bør ha en-til-én med teammedlemmene sine minst én gang i uken for å få mest mulig engasjement og produktivitetsfordeler. Ukentlig innsjekking gir ansatte flere muligheter til å stille spørsmål og sørge for at de utvikler seg som forventet og ledere flere muligheter til å rette opp feil og gi veiledning. Åpne kommunikasjonslinjer bidrar også til en mer tillitsfull og transparent bedriftskultur.

3. 360-graders anmeldelser

Hva er 360-graders tilbakemelding? Det er en metode for å vurdere ansattes ytelse der en rekke av deres jevnaldrende fullfører evalueringer. 360-graders anmeldelser er en måte å skape et fullstendig — 360-graders — bilde av ansattes ytelse i stedet for kun å stole på direkte lederes input. Ansatte har en tendens til å finne at 360-graders tilbakemelding er mer nøyaktig, rettferdig og validerende enn tradisjonelle anmeldelser.

360-graders anmeldelser inkluderer vanligvis:

  • En egenevaluering fullført av den ansatte som blir evaluert
  • Fagfellevurderinger fra en rekke av den ansattes kolleger (vanligvis fire til åtte kolleger)
  • En tradisjonell resultatgjennomgang gjennomført av den ansattes leder

Det kan virke som mye informasjon å samle inn for én anmelder – men det er en av de største fordelene med 360-gjennomgangsprogramvare. Med programvare kan HR-teamet ditt enkelt lage 360-anmeldelser, starte gjennomgangssykluser og føre gode poster.

4. Målplanlegging og justering

Rundt halvparten av de ansatte undersøkt av Gallup sier at de ikke vet hva de forventes å oppnå på jobben. Det påvirker de ansattes engasjement negativt, noe som igjen skader produktiviteten. Tross alt, hvordan kan ansatte være produktive når produktiviteten ikke er definert?

Det er derfor målsetting er et verktøy for ansattes ytelse du kan implementere umiddelbart for å øke produktiviteten. Når ledere og ansatte jobber sammen for å sette mål som er på linje med organisasjonens mål, forstår de ansatte hva de trenger å gjøre og hvordan arbeidet deres bidrar til suksess for virksomheten. Mål og mål gjør ikke bare ledere i stand til å se teamets fremgang, men hjelper også ansatte til å føle seg mer knyttet til arbeidet sitt og selskapet som helhet.

5. Key Performance Indicators (KPIer)

Selv om ikke alle mål inkluderer en nøkkelresultatindikator, er de nødvendige i noen roller (for eksempel salg) og kan være nyttige for enhver rolle. De er et utmerket verktøy for å forbedre produktiviteten fordi KPIer tillater kontinuerlig måling og overvåking av hvor mye arbeid ansatte gjør. Hvis ansatte faller på etterskudd med viktige KPIer, vil ledere legge merke til det og kan ta skritt for å møte sviktende produktivitet.

Å sette KPIer er litt forskjellig fra målsetting ved at mål kan måle fremgang uten beregninger og kan være langsiktige, over måneder eller år. KPIer er vanligvis basert på å oppnå kvantitative mål som salgsinntekter eller antall kontrakter som er signert, og settes ofte månedlig eller kvartalsvis.

6. Ansattes anerkjennelsesprogrammer

Vi kan ikke nekte for at bonuser og høyninger er utmerkede måter å gi belønninger og anerkjennelse til dine ansatte, men de er ikke de eneste måtene. Ansattes anerkjennelse øker engasjementet og produktiviteten – det er bare et faktum. 37 % av de ansatte sier at anerkjennelse er deres viktigste motivator for å produsere flott arbeid. 69 % sier at mer anerkjennelse vil motivere dem til å jobbe hardere.

Det fine med ansattes anerkjennelse er at det er enkelt å gjøre. Oppmuntre lederne dine til å rope frem ansattes prestasjoner under ukentlige innsjekkinger, teammøter og i selskapets Slack-kanaler. Gjør en stor sak når ansatte har bursdager og når arbeidsjubileer, dele gratulasjoner via e-post eller under møter med alle ansatte.

Du kan også bruke programvare for å gjøre denne prosessen enda enklere. Programvare for ytelsesstyring kan automatisk varsle hele selskapet om store milepæler, slik at andre ansatte kan gratulere sine medarbeidere. Programvaren gir også ansatte en plattform for offentlig ros til kolleger – og holder deretter oversikt over disse kommentarene, slik at de gjenspeiles i fremtidige ytelsesvurderinger.

Visste du at mer #employeerecognition kan være nøkkelen til å øke produktiviteten deres? Oppdag flere verktøy for å overvåke, måle og forbedre #employeeproductivity:

7. Personlige utviklingsplaner (PDPs) og Performance Improvement Plans (PIPs)

Innenfor eller utenfor arbeidsplassen stammer personlige utviklingsplaner fra et ønske om vekst. På jobben kan ansatte lage en PDP hvis de ønsker å øke lederegenskaper eller få en ny sertifisering. I stedet for å fokusere på å utvikle konkrete arbeidsferdigheter, er PDPer fokusert på å tilegne seg ny kunnskap og utvide kritisk tenkning og problemløsningsferdigheter. De kan motivere dine ansatte, minne dem på at de fortsatt kan lære nye ting, og forhindre stagnasjon.

Ytelsesforbedringsplaner opprettes når ansatte sliter med å fullføre sitt daglige arbeid eller oppnå mål. PIP-er gir ansatte en sjanse til å bringe ytelsen opp til forventet nivå og kan bidra til å avdekke hva som forårsaker nedgangen i produktiviteten. Deretter kan ledere tilby mer opplæring eller ekstra coaching og motivere ansatte til å nå sine mål eller avgjøre om de ikke passer godt for rollen.

8. HR-rapporter og analyse

Hvis du bruker programvare for ytelsesstyring, er det mye enklere å generere rapporter og analysere resultatene enn hvis systemet ditt fortsatt administreres på papir. Dagens ytelsesstyringsprogramvare kan fortelle deg mer enn du noen gang trodde var mulig – alt uten å legge til oppgaver på HR-teams overfylte tallerkener. Her er hva du kan lære av ytelsesanalyse:

  • Hva er noen av egenskapene dine med de best presterende ansatte har til felles?
  • Scorer ledere sine lagmedlemmer rettferdig og nøyaktig?
  • Trenger noen ansatte mer opplæring eller ressurser for å utføre jobben sin?
  • Hvordan henger nivåer på ansattes engasjement og ytelsesscore til hverandre?

Med muligheten til å få tilgang til så dyp innsikt kan du ta valg basert på reelle ansattes data og deretter se deres innvirkning på ytelsen. For eksempel, hvis du legger merke til at en leder gir mannlige ansatte konsekvent høyere ytelsesscore, er det en mulighet for skjevhetstrening og en oversikt over oppførselen deres i tilfelle den ikke forbedres. Det er også en sjanse til å finne ut hva som skiller høyytere, slik at du kan se etter disse egenskapene hos fremtidige søkere og bygge en mest mulig produktiv arbeidsstyrke.

Kan du tro at det er mulig å få disse verktøyene og mer fra et moderne ytelsesstyringssystem? Med programvare kan HR automatisere de kjedelige delene av resultatstyring, som å minne ansatte om å fullføre uferdige fagfellevurderinger. Ytelsesprogramvare samler også persondata til innsiktsfulle rapporter som hjelper deg å forstå hva som driver – og bremser – produktiviteten.

Det finnes mange typer ytelsesstyringssystemer, men det er bare ett som ClearCompany. Utstyrt med alle verktøyene du trenger for å overvåke, måle og forbedre produktiviteten, er ClearCompany også en full livssyklus for talentadministrasjon. Rekruttere, ta ombord, engasjere, evaluer og behold topptalentet ditt med vårt integrerte Talent Management System.

Men først – oppdag hva den beste ytelsesstyringsprogramvaren på markedet kan gjøre for organisasjonen din. Registrer deg for en personlig demo av ClearCompany Performance Management Platform i dag for å se hvordan du kan øke produktiviteten med våre ansattes ytelsesverktøy.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *