7 vanlige forsikringsfeil › Slik er du riktig forsikret

Feil er til for å lære 💪 Vel og bra, men forsikringsfeil kan koste deg mye penger og i verste fall true din eksistens. Vi, fra forsikringsappen Sophia, viser deg hvordan du unngår disse 7 vanlige forsikringsfeilene 👇

Forsikringsfeil #1: Du har ikke personlig ansvarsforsikring

Personlig ansvarsforsikring beskytter deg, for lite penger, mot erstatningskrav som truer din eksistens. Hvis du ennå ikke vet hva det faktisk er, så les blogginnlegget vårt. Personlig ansvarsforsikring er et must – ingen hvis eller men.

Personlig ansvarsforsikring er en del av husholdningsforsikringen, så sjansen er stor for at du er dekket uten at du gjør det. Dette er mulige årsaker til at du fortsatt ikke er forsikret:

  • Det er ingen husholdningsforsikring for leiligheten din (gjelder også leilighetsandelen).
  • Foreldrene dine tegnet husholdningsforsikring for leiligheten din i deres navn.
  • Du bor i en leilighet, samboeren din har signert kontrakten (du er ikke forsikringstaker) og du var ikke eksplisitt forsikret.
  • Du bor hos foreldrene dine og er eldre enn 24 år.
  • Du bor hos foreldrene dine og har allerede egen inntekt.

❇️ Vårt tips: Hvis du ikke er sikker på om du har en personlig ansvarsforsikring, så sjekk den umiddelbart. Hvis ikke, sammenlign om inkludering i husholdningsforsikringen er mulig, ellers tegn din egen private ansvarsforsikring for å unngå denne forsikringsfeilen.

Forsikringsfeil #2: Din boligforsikring inkluderer ikke dekning for grov uaktsomhet

Så snart du ikke lenger sover på europall eller koker pastaen med campingkomfyren, bør du tegne en husforsikring for leiligheten din. Dette vil også fikse forsikringsfeil #1 😎.

En viktig valgfri komponent er inkludering av grov uaktsomhet. Forsikringsselskapet betaler med andre ord skaden selv om den er forårsaket av en grovt uaktsom handling har oppstått.

ℹ️ Et eksempel: Du sovner mens du koker pasta og leiligheten din brenner ned.

Du kan finne flere detaljer og andre nyttige tips om boligforsikring i blogginnlegget Boligforsikring: 7 tips å se opp for

❇️ Vårt tips: Husholdningsforsikringer blir billigere og bedre hele tiden. Så sammenlign forsikringene dine regelmessig. Slik kan du enkelt unngå denne forsikringsfeilen.

Forsikringsfeil #3: Din fremtidige inntekt er uforsikret

Vi ser ofte at spesielt ungdom forsikrer ting som bil, hjem eller mobiltelefon. Fremtidige inntekter er imidlertid ofte ikke sikret. La oss forklare problemet med et eksempel.

ℹ️ Et eksempel: Max er 25 år gammel og eier en fin bruktbil som han betalte €20 000 for. Han har tegnet en totalforsikring som koster €500 i året. Han ønsker ikke å tegne uføreforsikring på grunn av kostnadene. Hvis Max ikke lenger kan jobbe på grunn av en ulykke eller sykdom, vil han nesten helt sikkert miste mer enn én million euro i fremtidig inntekt. Å forsikre hans arbeidsstyrke ville ikke ha kostet ham mer enn hans omfattende forsikring.

❇️ Vårt tips: Når det kommer til forsikring, tenk nøye gjennom hvilke risikoer du bruker hvor mye penger på og sikre deg på en balansert måte. Hvordan unngå denne forsikringsfeilen.

Du finner alt om uføreforsikring i vårt blogginnlegg Uføreforsikring er et must: hvorfor og når?

Forsikringsfeil #4: Du kjøpte all forsikring fra ett forsikringsselskap

Dessverre ser vi alt for ofte at folk får alle sine forsikringer fra ett forsikringsselskap. Dette kan ha flere årsaker:

  • En bekjent eller slektning er en forsikringsagent (tilbyr kun produkter fra ett selskap).
  • Forsikring tegnes i husbanken.
  • Du tegner rett og slett ny forsikring hos det forsikringsselskapet du tegnet den første hos.
  • Du tegner alle forsikringene hos ett forsikringsselskap fordi du tror du får mest rabatt- og goodwillløsninger da.

Forsikringsselskaper tilbyr ofte ulike typer forsikringer. Vi vet av erfaring at disse aldri er like gode eller billige på alle områder. Med andre ord, hvis du tar alt fra en enkelt kilde, er du enten dårlig eller dyrt forsikret.

❇️ Vårt tips: Sammenlign alltid tilbud fra forskjellige forsikringsselskaper. Dette gir deg bedre beskyttelse og sparer penger samtidig. Så du kan enkelt unngå denne forsikringsfeilen.

Forsikringsfeil #5: Saksforsikring betaler ikke for søksmål mot eget forsikringsselskap

Tenk deg at du er i en bilulykke uten egen skyld og at den andre partens ansvarsforsikring for motorvogn er fra samme forsikringsselskap som din saksforsikring. Hvis de nå nekter for at de må betale for skaden, så trenger du rettsvernforsikringen din. Nå kan du blomstre over at det med liten skrift utelukker muligheten for at selskapet skal dekke et søksmål mot seg selv. Men selv om det ikke kan utelukkes, kan motivasjonen til forsikringsselskapet være begrenset. Ganske dum situasjon, ikke sant?

❇️ Vårt tips: For å unngå denne forsikringsfeilen, tegn din saksomkostningsforsikring hos et forsikringsselskap som kun tilbyr rettshjelpsforsikring (f.eks. ARAG, DAS, Roland). Likevel har du fortsatt mange valgmuligheter.

I vårt blogginnlegg Advokatforsikring: Slik får du dine rettigheter finner du enda mer nyttig informasjon om temaet rettshjelpsforsikring.

Forsikringsfeil #6: Dine forsikringer inkluderer byggeklosser du ikke trenger

Tilleggskomponenter i forsikringsavtalen din er ekstremt lukrative for både forsikringsselskapet og forsikringsagenten din – uansett om det gir mening for deg. Dessverre er det ofte ikke det.

Her er noen eksempler som ofte ikke gir mening:

  • En passasjerulykkesforsikring i bilforsikringen
  • Rettsvernforsikring i bilen eller husholdningsforsikring
  • En dødsfallsstønad i ulykkesforsikring
  • Ulike assistansemoduler hvis du ikke ønsker dem eksplisitt
  • En frisklivsmodul i supplerende helseforsikring som du ikke bruker
  • Sykehuspenger eller dagpenger for ansatte som ikke er avhengig av tips eller godtgjørelser

❇️ Vårt tips: Få alle modulene i forsikringene forklart for deg og ta kun ut det du forstår og virkelig trenger. Uavhengig forsikring er ofte mer fornuftig og billigere enn en tilleggsmodul i et annet forsikringsselskap.

Så for å unngå denne forsikringsfeilen, må du investere litt tid. Verdt det!

Forsikringsfeil nr. 7: Du viker unna lange kontraktsbetingelser og gir avkall på rabatter

Mange forsikringsleverandører gir store rabatter (opptil 25 %) hvis du tegner kontrakter med en løpetid på 10 år. Grunnen til dette er enkel: Med lang sikt får forsikringsselskapene også forsikringspremien fra deg i noen år.

Men frykten for at du også skal være bundet til en langtidskontrakt i lang tid er ubegrunnet:

  • Du kan si opp årlig fra slutten av 3. år (1 måneds varsel).
  • Ditt nye forsikringsselskap, som du bytter til, vil vanligvis overta et langsiktig rabattkrav.
  • Muligheten for å kreve tilbake langsiktige rabatter ved tidlig oppsigelse er sterkt begrenset av dommer fra Høyesterett (OGH). Du finner informasjon om dette på nettsidene til VKI – forbrukerrett
  • Du kan finne flere avbestillingsalternativer i blogginnlegget vårt avbestillingsforsikring – vi viser deg alternativene dine

Vårt tips: Velg en langsiktig hvis du kan få en stor rabatt for det for enkelt å unngå denne forsikringsfeilen.

Vår konklusjon

Forsikring er komplisert og koster mye penger. For å være godt forsikret må du forholde deg til mange detaljer og lese det som står med liten skrift. Det er det imidlertid knapt noen som gjør 😟 Dessverre finner du først ut om du har riktig forsikring når det krasjer. Men hvis du unngår disse 7 forsikringsfeilene, kan du gjøre det mye bedre enn mange andre. ✌️

Slik unngår du disse og andre forsikringsfeil

Vi, fra forsikringsappen Sophia, har kun ett mål: å forsikre deg på best mulig måte. Dette inkluderer selvfølgelig også å unngå så mange forsikringsfeil som mulig. Registrer deg nå, så vil vi sjekke dine nåværende forsikringer for vanlige forsikringsfeil og hjelpe deg å forsikre deg selv bedre.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *