7 tips for å spare på ulykkesforsikring

En ulykke er forbundet med smerte, så det er bedre å overlate det til noen andre. Hadde det bare vært så enkelt – dessverre kan det krasje når som helst 💥 Vi, fra forsikringsappen Sophia, viser deg med våre 7 tips til ulykkesforsikringen din hvordan du kan beskytte deg billig 👇

Tips 1: Sammenlign tilgjengelige ulykkesforsikringer

Mange forsikringsselskaper tilbyr ulykkesforsikring i Østerrike. I utgangspunktet er disse tariffene strukturert på samme måte og gir deg økonomisk beskyttelse mot kostnader som oppstår som følge av en ulykke. Avhengig av din individuelle livssituasjon (alder, barn, sport, bosted, …), tilbyr forskjellige forsikringsselskaper den billigste løsningen for din beskyttelse. En sammenligning sparer deg for opptil 50 % av kostnadene for samme beskyttelse.

❇️ Vårt tips: Ikke få det første tilbudet du får fra boligforsikringsselskapet – sammenlign dekning og pris med konkurrentenes tilbud.

Tips 2: Bruk rabatter for flere personer i en ulykkesforsikring

Forsikringsselskaper gir generelt rabatt hvis du forsikrer flere personer i en kontrakt. Du kan vanligvis forsikre deg selv, din partner og dine barn i én kontrakt. Det er imidlertid store forskjeller i størrelsen på rabatten.

Følgende rabatter er vanlige:

  • En fast familierabatt på totalprisen (f.eks. 15 prosent)
  • Egne reduserte priser for familier, enslige forsørgere, par, barn mm.
  • Barn er forsikret til sterkt redusert takst (f.eks. 15 prosent av prisen for voksne)

❇️ Vårt tips: Hvis du allerede har flere aktive ulykkesforsikringer for familiemedlemmene dine, prøv å redusere dem til en enkelt, rimelig kontrakt.

Tips 3: Velg en uføredekning som passer deg i din ulykkesforsikring

Hvor mye penger du får hvis du blir varig ufør som følge av en ulykke, avhenger i hovedsak av faktorene forsikringssum og progresjon. Forsikringssummen bestemmer prisen på ulykkesforsikringen, progresjonen hvor mye penger du får ved høyere uførhetsgrader.

Ønsker du høy kompensasjon for høy invaliditetsgrad for lite penger – for eksempel hvis du er avhengig av rullestol – så velger du en lav forsikringssum (f.eks. € 50 000) og høyest mulig progresjon (f.eks. 750 %). I dette eksemplet, hvis du var 100 % ufør, ville du motta en kompensasjon på €375 000.

❇️ Vårt tips: Bruk litt tid på å sammenligne de individuelle kombinasjonene av forsikringssum og ulykkesforsikringsprogresjon.

Tips 4: Unngå unødvendige komponenter i ulykkesforsikringen

Ulykkesforsikring kan utvides med en rekke ulike tilleggsmoduler. Hver valgfri byggekloss koster deg ekstra penger årlig. Det er veldig individuelt om en byggekloss gir mening for deg. Når du tegner forsikring, husk at motparten din vil tjene penger med tilleggsmodulene.

❇️ Vårt tips: Få alle valgfrie deler av kontrakten forklart for deg og konkluder bare det du forstår og finner nyttig for deg.

ulykkespensjon

Med ulykkespensjonsdelen i ulykkesforsikringen får du en fast månedlig utbetaling ved varig uførhet. Dog bare dersom funksjonshemmingen oppstår som en direkte følge av en ulykke.

❇️ Vårt tips: For også å beskytte deg mot yrkesuførhet på grunn av sykdom, anbefaler vi å tegne yrkesuføreforsikring i stedet for ulykkesforsikring.

Utilsiktet død

Med denne delen av ulykkesforsikringen får dine pårørende den avtalte forsikringssummen dersom dødsfall inntreffer som følge av en ulykke. Snakk, ikke hvis du dør av en sykdom. Derfor fraråder vi denne modulen og anbefaler din egen livsforsikring.

❇️ Vårt tips: Hvis du ønsker å beskytte dine pårørende økonomisk i tilfelle du dør, er en god måte å gjøre dette på å tegne livsforsikring.

Dagpenger, sykehuspenger, benbrudd, assistanse, …

Det finnes en rekke andre måter å utvide forsikringsdekningen til ulykkesforsikring på. Det ville være for omfattende å gå i detalj om hver enkelt på dette tidspunktet. Som allerede nevnt anbefaler vi at du kun tar ut det du forstår og virkelig trenger. Ellers blir ulykkesforsikringen din unødvendig dyr.

Tips 5: Bruk rabatten over lang tid av ulykkesforsikringen din

Du kan vanligvis tegne ulykkesforsikringen din med andre vilkår. Forsikringsselskapene håndterer dette annerledes, men hovedregelen er: jo lengre, jo billigere. Rabatter på opptil 25 % er mulig dersom du velger en tiårsperiode.

Langsiktighet er ikke noe stort problem for deg som forbruker. I henhold til forsikringsavtaleloven § 8, paragraf 3, kan du si opp kontrakten årlig fra slutten av det tredje året. Hvis rabatten deretter kreves tilbake, overtar vanligvis den nye forsikringsgiveren erstatningen.

❇️ Vårt tips: Når du tegner din nye ulykkesforsikring, velg terminen med høyest rabatt.

Du kan finne andre måter å si opp forsikringen på i blogginnlegget Avbryt forsikring – vi viser deg alternativene dine

Tips 6: Sjekk risikofaktorene dine årlig og juster ulykkesforsikringen

Jobben din, sporten din og lidenskapen din for motorsykkel påvirker hvor høye forsikringsselskapene vurderer sannsynligheten for ulykker. For farlige yrker, risikosport eller motorsykkel er det tilleggsavgifter (opptil 80%) eller noen forsikringsselskaper tilbyr ikke ulykkesforsikringen din i det hele tatt.

Dersom slike risikoer ikke lenger gjelder, bør du melde fra til forsikringsselskapet eller sjekke ved neste mulige avbestillingsdato om det finnes en billigere ulykkesforsikring for deg.

❇️ Vårt tips: Sjekk jevnlig om jobben din, sporten din og motorsykkelkjøring er riktig tatt hensyn til i ulykkesforsikringen din.

Tips 7: Be om statsansattrabatt på ulykkesforsikringen din

Jobber du i offentlig sektor kan du få en ekstra rabatt på opptil 10 % på ulykkesforsikringen din. Denne rabatten får du også dersom partneren din jobber i offentlig sektor. Så kunngjør begge arbeidsgivere og be om tilsvarende rabatt.

➡️ Vår konklusjon

Ulykkesforsikring er et mangfoldig produkt med mange valgfrie moduler og designmuligheter. Inkluder bare de byggesteinene som virkelig gir mening for deg. Hvis mulig, forsikre alle familiemedlemmer i én kontrakt. Før den årlige avbestillingsmuligheten, sjekk om forsikringen fortsatt passer deg og spør om mulige rabatter før du tegner den. Langsiktighet er også med på å spare kostnader. Lett! 💪

Er ulykkesforsikring for komplisert for deg? Ikke noe problem, Sophia kan sakene sine!

Ærlig talt, det er ikke lett å finne den ideelle ulykkesforsikringen – altså best mulig beskyttelse til en lav pris. Forsikringsselskapene pakker utallige alternativer inn i individuelle produkter, noe som gjør en sammenligning vanskelig. Vi, fra forsikringsappen Sophia, har utviklet vår egen tariffsammenligning som hjelper deg med dette. Registrer deg nå og bare prøv det!

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *