7 strategier for medarbeiderengasjement for 2022

Ansattes engasjement er høyere enn noen gang – men likevel er bare 20 % av arbeiderne globalt engasjert, ifølge Gallups State of the Global Workforce: 2021 Report. Kostnadene ved løsrivelse er imidlertid ikke så lave, anslått til over 8 billioner dollar årlig i USA

Nylig så vi på fordelene ved å bruke programvare for å lage eller forbedre strategier for ansattes engasjement. Men hvordan vet du hvilke strategier som vil være mest effektive for din bedrift? Med så få ansatte som sier at de føler seg engasjerte, er det nå på tide å ta tak i strategien din og styrke engasjementet.

Det er mange måter å hjelpe dine ansatte med å holde kontakten, motivert og interessert i arbeidet deres. Og nå er arbeiderne åpne om hva som får dem til å føle seg engasjert. Så i dag ser vi nærmere på noen strategier for medarbeiderengasjement som fungerer – og som de ansatte faktisk ønsker. Gå inn i 2022 med nye ideer for å engasjere deg EN Spillere.

Bare 20 % av de ansatte globalt sier at de føler seg engasjert – så nå er tiden inne for å oppdatere #EmployeeEngagement-strategiene i bedriften din. Sjekk ut @ClearCompanys siste innlegg for mer:

1. Bruk en strategi for hyppig tilbakemelding

Tilbakemeldinger fra ansatte – både gitt og mottatt – er et ekstremt verdifullt verktøy for engasjement, ytelse og oppbevaring. Regelmessige tilbakemeldinger kan føre til nesten 15 % lavere omsetning, og som vi vet ønsker et stort flertall av ansatte mer tilbakemelding.

Dette er ikke noe nytt, siden den årlige resultatgjennomgangen har vært på vei ut de siste årene. Før pandemien gjorde mange selskaper allerede endringer i evalueringsstrategien sin, og ga oftere tilbakemeldinger om ytelsen. Hendelsene i 2020 fremskyndet bare disse endringene i mange tilfeller. Organisasjoner så verdien av «i-øyeblikket»-tilbakemeldinger og gjorde ofte helt bort med årlige anmeldelser.

Nå er også et godt tidspunkt å samle tilbakemeldinger fra dine ansatte. Selv om du kanskje nøler med å be om tilbakemelding mens ting fortsatt er i sving, forteller det de ansatte at deres meninger til enhver tid er viktige.

2. Tillat fleksible tidsplaner

68 % av arbeiderne sa at de ville bytte karriere for bedre balanse mellom arbeid og privatliv fremfor bedre lønn. Hvis noen av dine ansatte kan være en del av det antallet, kan du vurdere å tillate mer fleksibilitet i timeplanene deres. Generelt ønsker ansatte frihet til å bestemme sine egne arbeidsplaner (som rollene deres tillater). Dette inkluderer fleksibiliteten til tidsplaner og arbeidsmiljøer: 55 % av de ansatte foretrekker å fortsette å jobbe eksternt minst tre dager i uken.

Et annet faktum som har blitt tydelig under pandemien er at det å jobbe hjemmefra ikke betyr at ansatte slapper av. Produktivitetsnivået har holdt seg stabilt – 52 % av lederne sier at produktiviteten faktisk har forbedret seg, til tross for omveltningen. Ansatte er enige, og 34 % sa at de føler seg mer produktive enn før pandemien.

Det er så mange fordeler med fleksibel planlegging:

 • Mindre stress: Svært få mennesker liker å bli mikroadministrert, så friheten til å sette sine egne timer og ta pauser etter behov reduserer stresset med å se på klokken.
 • Bedre balanse mellom jobb og privatliv: Fleksibel planlegging lar ansatte hente barn fra skolen, delta på avtaler og unngå utbrenthet.
 • Mer engasjerte medarbeidere: Å gi ansatte mer kontroll over timeplanene deres bidrar til å redusere fravær og øker arbeidstilfredshet, moral og fastholdelse.

3. Vær gjennomsiktig

Når ansatte forstår hva som skjer i bedriftene deres, er det mer sannsynlig at de føler seg engasjerte. Å være transparent med ansatte bygger tillit og hjelper dem å forstå «hvorfor» bak arbeidet deres. Det kan være vanskelig å være åpen rundt ting som kompensasjon og faglige utviklingsmuligheter. Men ifølge en CHRO er det verdt det å jobbe gjennom disse vanskelighetene og skape en bedriftskultur med åpenhet for å tiltrekke og beholde topptalenter.

4. Sett SMART-mål

67 % av ansatte hvis ledere hjelper dem med å sette mål, er mer engasjerte. Å sette og nå mål er en toppindikator på ansattes suksess. Målsetting er motiverende og gir klarhet rundt forventninger. Du kan også justere individuelle mål med bedriftens mål for å hjelpe ansatte å se hvordan arbeidet deres fremmer disse større bedriftsmålene.

SMART-tilnærmingen til målsetting bidrar til økt åpenhet og bidrar til å bekrefte at mål faktisk kan oppnås som planlagt. SMARTE mål er:

 • Spesifikk
 • Målbare
 • Oppnåelig
 • Relevant
 • Betimelig

5. Vurder velvære for å skape blomstrende ansatte

Gallups 2021-rapport ga oss viktig innsikt i faktorer som påvirker ansattes engasjement, inkludert generell trivsel. Trivsel refererer til hvordan ansatte har det på jobb og i alle andre aspekter av livet. Trivsel har innvirkning på ansattes engasjement, som bare refererer til hvordan de har det på jobb. Gallup identifiserte fem områder som bidrar til en persons velvære:

 • Karriere velvære: Nivå av glede av arbeidet deres
 • Felles trivsel: Tilfredshet med der de bor
 • Sosialt velvære: Oppfylle vennskap og relasjoner
 • Økonomisk velvære: Tilstrekkelige ressurser og evne til å administrere penger
 • Fysisk velvære: Har energi til å få ting gjort

Ansatte som blomstret rapporterte høye nivåer av tilfredshet på alle disse områdene. Når ansatte trives, er det mindre sannsynlig at de opplever utbrenthet og er i sin tur mer engasjerte. Som Gallup fant, kan arbeidsgiverpolitikk ha en enorm innvirkning på ansattes velvære. For å forbli konkurransedyktig på arbeidsmarkedet bør arbeidsgivere implementere strategier som har en positiv innvirkning på trivsel:

 • Tilby faglige utviklingsmuligheter som samsvarer med ansattes styrker.
 • Oppmuntre til bedre balanse mellom arbeid og privatliv med fleksible tidsplaner.
 • Gi helsetjenester som inkluderer fordeler for mental helse og telehelse.
 • Innlemme økonomiske velværeressurser, som tilgang til en finansiell planlegger eller pengestyringsverksteder.
 • Start et initiativ for å hjelpe ansatte å bli kjent med hverandre – alt fra et mentorprogram til en uformell klubb.

@ClearCompany sier ansattes trivsel har stor innvirkning på hvordan de presterer på jobben. Bidra til å øke #EmployeeEngagement med retningslinjer som bidrar til bedre trivsel:

6. Hjelp ansatte med å opprette forbindelser

Det siste punktet i listen ovenfor er viktig: ifølge Harvard Business Review bidrar sterke relasjoner på jobben til økt innovasjon og produktivitet. Ettersom eksterne eller hybride arbeidsmiljøer blir mer vanlige og permanente i 2022, er det mindre sannsynlig at disse forholdene skjer naturlig. Nye og yngre ansatte er mer sannsynlig å rapportere problemer med å føle seg engasjert eller begeistret for jobben.

Hvis du vil forbedre engasjementet, må du være bevisst på å tilby måter for ansatte å skape forbindelser. Det er mange utprøvde metoder for å bidra til å bygge relasjoner på jobben du kan legge til strategien for medarbeiderengasjement:

 • Start et mentorprogram. 91 % av de ansatte som har en mentor er fornøyd med jobben sin. De foretrekker også mentorskap fremfor mange andre former for faglig utvikling.
 • Skap veier for uformelle samtaler. Sett opp ikke-arbeidsrelaterte meldingsgrupper, start en bokklubb og/eller sett opp 10-minutters randomiserte kaffechatter der ansatte kan koble seg på et personlig nivå utenfor deres direkte team.
 • Ta deg tid til å koble til med vilje. Be ledere gjennomføre regelmessige en-til-én med hver av sine rapporter. Sett av tid under ukentlige teammøter til å prate om hvordan alle har det. Bestem tid for å sjekke inn med dine ansatte om livet deres utenfor jobben.

7. Sett pris på, gratuler, feir!

Denne strategien er en rimelig måte å øke moralen og engasjementet på, og ansatte er enige om at den er effektiv. Anerkjennelsesprogrammer får ansatte til å føle at deres bidrag blir lagt merke til og at arbeidet deres betyr noe. De kan også redusere omsetningen med 31 %. I følge Great Place to Work® sa 37 % av de ansatte at anerkjennelse som var mer personlig ville motivere dem til å produsere bedre arbeid.

I følge Great Place to Work® sa 37 % av de ansatte at anerkjennelse som var mer personlig ville motivere dem til å produsere bedre arbeid.

GPTW observerte også at det å føle seg verdsatt på jobb er relatert til høyere jobbtilfredshet. De fant til og med ut at anerkjennelse av ansatte kan inspirere til ekstra innsats. Å føle seg verdsatt førte også til at ansatte fikk en mer positiv oppfatning av bedriftene sine. Disse ansatte hadde over to ganger større sannsynlighet for å mene at kampanjer er rettferdige, at innovativ tenkning er omfavnet, og at folk i selskapet deres er villige til å gå utover.

Med så mange forskjellige tilnærminger kan strategier for ansattes engasjement bli overveldende. Gå tilbake til det grunnleggende ved å spørre, hva er medarbeiderengasjement? Medarbeiderengasjement måler hvor komfortabel, støttet og tilkoblet de ansatte føler seg med arbeidet sitt, kollegene og bedriften din. Hvis strategiene dine bidrar til det målet, er du på rett vei.

Medarbeiderengasjement måler hvor komfortabel, støttet og tilkoblet de ansatte føler seg med arbeidet sitt, kollegene og bedriften din.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *