7 rengjøringstips for å holde huset plettfritt hele tiden

Som en arbeidende mor er det helt naturlig at du har mange ting å gjøre på daglig basis. Fra å jobbe for å forsørge familien, hjelpe barna dine med å fullføre leksene, ta seg av familiesaker, og sist men ikke minst sørge for at huset ditt er skinnende rent hele tiden.

Å holde huset rent er veldig viktig. Dette er fordi huset ikke bare fungerer som et sted å hvile, men det er også hovedstedet hvor du vil samles og tilbringe resten av dagen med familien. Derfor må rensligheten opprettholdes med riktig forsiktighet.

Noen ganger tror du kanskje at rengjøringslisten din som en arbeidende mor er uendelig. Du vil føle at du ikke har nok tid på en dag til å fullføre det hele! Men du trenger ikke føle deg overveldet og frustrert ennå. Med riktig strategi kan du enkelt rengjøre huset ditt på et øyeblikk. Følgende tips vil holde hjemmet ditt godt vedlikeholdt på kort tid!

Lag en liste over ukentlig rengjøringsplan

Å ha en oppgaveliste for hånden vil være nyttig for å administrere alle dine daglige aktiviteter. En rengjøringsliste vil også fungere på samme måte. Lag en ukentlig rengjøringsplan søndag kveld, slik at du kan følge opp den neste uken som kommer. Å ha en ukentlig rengjøringsplan vil gjøre byrden din litt lettere. For du vet, du trenger ikke å fullføre all rengjøring på en gang.

Støv eller tørk av møbler regelmessig

Støv på møbeloverflater vil definitivt få huset ditt til å se skittent og urent ut. Derfor er det veldig viktig å sørge for at du støver møblene regelmessig. Det vil bare ta rundt 5 minutter å gjøre det, men du vil få mest mulig utbytte av det. For effektiv støvtørking bør du bruke mikrofiberservietter. Polymerfibrene i disse serviettene vil plukke opp mer støv, smuss og bakterier.

Vask badet

Selv om det kan være det siste stedet du vil rengjøre, er badet det viktigste stedet å rengjøre. Hvis du ikke rengjør den ordentlig og regelmessig, er sjansen stor for at den blir overfylt med bakterier og virus!

Ikke bekymre deg, du trenger ikke nødvendigvis å vaske badet i en hel time. Den raskeste måten å kutte ned på arbeidet er ved å helle litt rengjøringsvæske ned i toalettet, og deretter spraye rengjøringsmiddelet over alle overflater inkludert dusjen. Å helle rengjøringsmiddelet i noen minutter først kan bidra til å bløtlegge og kaste ned smuss. Dermed vil det bidra til å redusere innsatsen når du børster.

Rengjør når du kan og ikke utsett

Hemmeligheten med å ha et rent hus er å aldri la rot bygge seg opp. Du bør rydde opp litt etter litt, for å sikre at oppgavelisten din ikke blir enda lengre med timene. For eksempel, etter matlaging bør du umiddelbart vaske alle oppvasken. Ikke la den stå på vasken, og planlegg å vaske den etter med alle dagens skitne oppvask. For det blir mye vanskeligere å begynne å vaske når du ser det fjellrike skitne oppvasken på vasken!

Samle all hjelp du kan

Det krever hardt arbeid å holde huset rent, men ikke føl at du må gjøre alt selv. Du kan be din ektefelle om også å hjelpe deg med husvasksaken. Når du oppretter den ukentlige rengjøringslisten, bør du og din ektefelle bestemme hvem som er ansvarlig for hver oppgave. Å ha alle disse byrdene delt vil gjøre alt enklere.

Du kan også invitere den lille til å delta. Lær dem å alltid rydde opp etter lekene sine, og gjør det til en del av sengetidsrutinen. Hvis barnet ditt er litt eldre, kan du gi dem en liste over husarbeid de må gjøre. Husk at du må være oppmerksom på rengjøringsarbeidene som passer for deres alder. Å lære barn å rydde i tidlig alder vil være gunstig for dem fordi det kan bidra til å dyrke ansvarsfølelse fra tidlig av.

Fjern unødvendig rot

Et av tipsene for å holde hjemmet rent er å kvitte seg med ting som tar plass. Gå inn i hvert rom og kast ting du ikke bruker, ikke liker, og som bare er et arnested for støv. Du kan donere disse gjenstandene til mennesker i nød eller gi ubrukte klær og leker til pårørende.

Planlegg en dyprengjøringsøkt

Av og til planlegge en tid for å gjøre grundig rengjøring av hele huset. Du trenger ikke gjøre dette for ofte, for det krever definitivt mer tid og energi. Hvis du ikke tror du kan gjøre det selv, bør du ansette en deltids hushjelp for å hjelpe til med dyprengjøringen. De vil ha det perfekte rengjøringsutstyret, samt den riktige strategien for å rengjøre alt effektivt.

Et godt vedlikeholdt og rent hjem vil gi en følelse av komfort samt beskytte hele familien mot ulike bakterier som kan forårsake allergier og andre sykdommer som luftveisproblemer eller diaré. Dermed vil det være svært nyttig å sikre at huset er rent for å holde familien din sunn!

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *