7 måter Søkersporingssystemer forenkler ekstern ansettelse

Fjernansettelser eksploderte i det post-pandemiske arbeidsmarkedet, og i dag sier 58 % av amerikanske ansatte at de kan jobbe hjemmefra i det minste deltid. Hvis de ansatte er blant dem eller er i de 35 % som jobber eksternt på heltid, må HR-teamet ditt være utstyrt for ekstern ansettelse.

Heldigvis, med de riktige verktøyene, kan ekstern ansettelse være raskere og enklere enn tradisjonelle ansettelsesmetoder. Finn ut syv måter å bruke et søkersporingssystem (ATS) kan forenkle ekstern ansettelse for alle involverte, fra rekrutterere og ansettelsesledere til jobbsøkere og kandidater.

Med 58 % av amerikanske ansatte som jobber eksternt minst deltid, trenger HR-teamet ditt en #ATS for å muliggjøre #remotehiring. Finne ut mer:

Hvorfor din ATS trenger eksterne ansettelsesverktøy

Du trenger en moderne ansettelsesplattform som støtter eksterne rekrutteringsprosesser for HR fordi eksternt arbeid ikke kommer noe sted med det første. Det er anslått at innen utgangen av 2022 vil 25 % av alle profesjonelle jobber i Nord-Amerika være helt avsidesliggende, og mulighetene vil fortsette å vokse inn i 2023.

Ansatte ønsker fortsatt å jobbe eksternt også: 77 % av jobbsøkerne sa at fjernarbeid er en toppprioritet i jobbsøkingen deres, og setter det over vekstmuligheter og jobbsikkerhet. 51 % av Millennials sa til og med at de ville slutte hvis de ikke lenger kunne jobbe eksternt. Kort sagt, hvis du ønsker å beholde dine ansatte, tiltrekke deg topptalenter og unngå å gå glipp av best passende kandidater, er alternativer for fjernarbeid et must.

Det er mange fordeler for organisasjonen din når den ansetter fjernarbeidere:

 • Få flere søkere som ikke bare er søkere – de er kvalifiserte kandidater
 • Kandidatmangfoldet vil øke naturlig med en utvidet kandidatmasse
 • Spar penger ved å eliminere eller redusere bedriftens kontorlokaler
 • Øk ansattes bevaring og moral på grunn av sterke preferanser for fjernarbeid
 • Ansatte er mer produktive når de jobber hjemmefra
 • Voks og skaler raskere uten kontorlokaler å vurdere

Arbeidere sier også at fjernarbeid er bra for deres mentale helse og lykke – og hvem vil ikke ha glade, sunne ansatte? Å ansette eksterne arbeidere har nesten ingen ulemper, men det har sine utfordringer, som logistikken med å finne, intervjue, ansette og ta med nye ansatte i et digitalt miljø.

Uansett HR-styrkene og svakhetene til teamet ditt, er formålet med en ATS å hjelpe dem med å forbedre ansettelsen. Heldigvis er dagens ATS-løsninger proppfulle av et stadig voksende bibliotek av verktøy og funksjoner, og fremtiden for søkersporingsprogramvare er lys. Finn ut syv måter å bruke ATS for å forenkle eksterne ansettelsesprosesser.

1. Oppretthold konsekvent employer branding

Enten det er karrieresiden på bedriftens nettsted, stillingsbeskrivelsene som er lagt ut på jobbtavler, eller sponsede innlegg på sosiale medier som annonserer ledige stillinger, kan en ATS hjelpe deg med å presentere arbeidsgivermerket ditt nøyaktig og konsekvent. Employer branding viser bedriftskulturen og hvordan det er å jobbe i organisasjonen din.

Når du ansetter eksternt, har arbeidsgivermerket en enda større innvirkning på kandidater, siden de ikke kan stole på personlige visninger. 92 % av de ansatte ville flyttet jobb uten lønnsøkning hvis selskapet hadde et «utmerket rykte», noe som betyr at du kan vinne kandidater på oppfatning alene. Du kan også miste dem: 86 % av jobbsøkerne sier at de ikke en gang ville vurdert å jobbe for et selskap med «dårlig sosial status».

La kandidatene ha et positivt inntrykk av din arbeidsgivermerke. Bruk en ATS til å administrere stillingsbeskrivelser og inkludere et overbevisende arbeidsgiververdiforslag (EVP) som beskriver for søkere hva bedriften din har å tilby. Hvis organisasjonen din ansetter for flere merker, kan en ATS automatisk oppdatere og vedlikeholde søknader, karrieresider, stillingsposter og skjemaer slik at kandidatene får en sømløs opplevelse.

2. Design applikasjoner ment for mobile enheter

Mer enn 90 % av jobbsøkerne bruker mobiltelefonene sine til å søke etter åpne roller. Fang de aktive, engasjerte kandidatene ved å tilby mobilapplikasjoner de kan fylle ut umiddelbart. Med en ATS kan du lage mobilapplikasjoner designet for enhetene deres. Gi kandidatene en sømløs opplevelse og øk sannsynligheten for at de fullfører søknaden din.

Visste du? 92 % av folk fullfører ikke søknader de klikker på online. Hold applikasjoner korte og mobilresponsive for å øke applikasjonsfullføringen.

3. Bygg mangfold, rettferdighet og inkludering i prosessene dine

Mål for mangfold, rettferdighet og inkludering inkluderer absolutt økende representasjon, men de bør også inkludere å få alle til å føle seg velkommen, hørt og verdsatt, og sikre at alle har de samme mulighetene.

Bruk ATS-verktøy for å øke mangfold, rettferdighet og inkludering i din eksterne ansettelsesprosess. Med en ATS kan rekrutteringsteamet ditt:

 • Tilby jobbsøknader på flere språk
 • Legge ut åpne roller til et bredere utvalg av jobbforum
 • Standardiser jobbsøknader for å være mer inkluderende
 • Fjern kjønnet språk fra alle stillingsbeskrivelser
 • Spor og overvåk ansettelsesdemografiske data

4. Koordiner virtuelle intervjuer uten problemer

Å koordinere intervjutider og dele detaljer om når og hvor det vil finne sted kan være forvirrende og ofte til og med frustrerende, enten du intervjuer virtuelt eller personlig. Men fjernansettelser og intervjuer har sine fordeler.

Virtuelle intervjuer har en tendens til å være lettere å planlegge og tar mindre tid for både kandidater og ansettelsesteam, noe som fører til raskere ansettelsestider. De er også mindre forstyrrende og kostbare for begge parter, og krever ingen pendlingstid og mindre tid brukt borte fra vanlig arbeid.

En #ATS gjør virtuelle intervjuer enklere å administrere og planlegge. Finn ut flere måter ditt #ApplicantTrackingSystem kan gjøre #fjernansiring til en lek:

Men du må fortsatt koordinere med flere tidsplaner, la alle få vite hvor møtet vil finne sted, og sende påminnelser når datoen nærmer seg. Når du bruker en ATS, er virtuelle intervjuer en lek å administrere:

 • Se alles tidsplan samtidig for å angi et intervjutidspunkt
 • Send intervjuinvitasjoner og påminnelser automatisk
 • Inkluder virtuelle intervjulenker i invitasjonen, spar tid og reduser sjansene for å sende feil lenker
 • Samle forhåndsinnspilte videosvar fra kandidater før, etter eller under intervjuer

5. Opprett en kandidatpipeline automatisk

Etter å ha utviklet seg fra sin opprinnelige bruk som en kandidatdatabase, har de beste ATS-plattformene robuste kandidatadministrasjonsmuligheter, slik at du kan beholde kandidatdata og bygge en talentpipeline. Du kan deretter søke i ATS etter tidligere kandidater i henhold til deres ferdigheter, erfaring eller kvalifikasjoner og ta kontakt umiddelbart takket være deres bevarte kandidatprofiler.

Når du ansetter eksternt, kan du nå ut til fremstående tidligere søkere uansett hvor de befinner seg. Med færre eller ingen plasseringskrav, har du flere kvalifiserte kandidater som alternativer og kan finne den best mulige personen for disse rollene.

6. Tekstkandidater for rask, personlig kommunikasjon

Det krever litt ekstra arbeid å etablere personlige forbindelser med kandidater når du ansetter eksternt, og teksting gjør det enklere. 89 % av jobbsøkerne foretrekker uansett å sende tekstmeldinger, og tekstmeldinger får raskere svar enn e-post eller telefonsamtaler. Det hjelper deg å planlegge intervjuer med etterspurte eksterne kandidater raskt og få dem ansatt raskere.

Med en ATS kan du lage tekstmeldingsmaler for raskere kommunikasjon som opprettholder nøyaktigheten. Bruk ATS til å sende dynamiske massetekstmeldinger for raske oppdateringer som ikke kompromitterer arbeidsgivermerket. Skybasert ATS-programvare holder også oversikt over tekstsamtaler, slik at du og kollegene dine kan få tilgang til oppdaterte og historiske samtaler.

Visste du? 89 % av jobbsøkerne vil heller sende tekstmeldinger enn e-post eller snakke på telefon om en jobb.

7. ATS + Onboarding starter utmerket medarbeideropplevelse

En ATS starter kandidatene med en sømløs, merkevare, engasjerende kandidatopplevelse, og du vil ikke at den skal ta en brå slutt etter at de får jobben. Med en ATS som kobles til en Onboarding-plattform, kan du fortsette den engasjerende eksterne ansettelsesopplevelsen og starte en flott medarbeideropplevelse.

Onboarding-programvare kan hjelpe eksterne medarbeidere til å føle seg tilkoblet helt fra de blir ansatt og forenkle HR-oppgaver. Noe programvare inkluderer nye ansettelsesportaler, der du kan legge til viktig informasjon for å hjelpe nye ansatte til å føle seg hjemme, inkludert selskapets misjon, visjon og verdier, teamintroduksjoner, en velkomstmelding fra administrerende direktør eller annen ledelse, retningslinjer og prosedyrer, og mer.

Nye medarbeidere kan fullføre papirarbeid og bakgrunnssjekker før startdatoen deres med onboarding og rekrutteringsprogramvare. Det gjør administrativt arbeid enklere på HR og frigjør dem til å bruke tid på viktigere onboarding-oppgaver, som å bli kjent med kollegene sine og lære rollene deres ansvar.

Bedrifter som ansetter eksterne kandidater (ofte selv som eksterne team) trenger evnene til en ATS for å holde seg konkurransedyktige og holde tritt med ansettelsesmålene sine. En ATS er også en trygg investering, med fremtiden for søkersporingsprogramvare som indikerer at markedet vil fortsette å vokse og produktene vil fortsette å utvikle seg. Styr rekrutteringsteamet ditt og effektiviser eksterne ansettelsesprosesser med en ATS.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *