7 måter å forbedre ytelse og produktivitet

Omveltningene på arbeidsplassen vi alle opplevde i 2020 innledet en ny æra med resultatstyring for mange selskaper. Noen handlet inn tradisjonelle årlige resultatvurderinger for hyppigere, uformelle innsjekkinger. Andre justerte ytelsesmålingene de ansatte trengte for å møte eller tilpasset gjennomgangsprosesser til et eksternt eller hybrid arbeidsmiljø.

Til tross for bekymring for hvordan de brå endringene ville påvirke arbeidet, viste PwC-undersøkelser at 57 % av de undersøkte selskapene faktisk slo sine prestasjons- og produktivitetsmål i 2021. Det er fordi ansatte var i stand til å oppleve fordelene med moderne ytelsesvurderingsprosesser, hybride eller eksterne arbeidsmiljøer , og arbeidsgivere som brydde seg om deres velvære.

Så hvordan kan du fortsette å forbedre ytelsen og fremme produktiviteten mens arbeidsverdenen stadig endrer seg? Fokuser på disse syv strategiene for å gjøre de ansattes suksess.

37 % av de ansatte selv sier at anerkjennelse er den viktigste måten lederne deres kan inspirere dem til å gjøre bedre arbeid. Ta en titt på flere funn om #EmployeeEngagement i vår nylige blogg via @ClearCompany:

1. Start med strukturert onboarding

Resultatstyringsstatistikk peker på de første dagene og ukene på en ny jobb som et utvidet førsteinntrykk som former hele medarbeideropplevelsen. Under onboarding får nyansatte en følelse av hvordan det vil være å jobbe i selskapet og om de blir værende. Dessverre er det bare 29 % av nyansatte som sier at deres onboard-opplevelse gjorde at de følte seg tilstrekkelig støttet og forberedt.

Dårlig onboarding kan føre til høyere omsetning av nye medarbeidere og redusert produktivitet, og det er grunnen til at hvert nytt teammedlem trenger en strukturert onboarding-plan som er spesifikt for deres rolle. En standardisert tilnærming er vel verdt innsatsen, og øker produktiviteten for nyansatte med opptil 50 prosent.

2. Sett deg mål og hold deg ansvarlig

Hvis det er ett aspekt ved resultatstyring som ikke kan forhandles, er målsetting en toppkandidat for plassen. Ytelses- og produktivitetsfordeler når mål er involvert:

Mål hjelper med å veilede prestasjonssamtaler og måle ansattes produktivitet. Ledere kan holde teamene sine ansvarlige med regelmessige målinnsjekker, hvor de kan gi nyttig tilbakemelding og få en ide om ansattes prestasjoner. Hvis en ansatt konsekvent oppfyller målene sine, gjør de det bra i rollen sin, mens det å komme til kort for ofte kan bety at de vil ha nytte av en ytelsesforbedringsplan.

3. Oppmuntre og fremme vekst

Det er enkelt at det å prioritere å trene og utvikle ansatte fører til bedre ytelse og produktivitet. Ettersom ansettelsesutfordringer og oppsigelser vedvarer, blir medarbeiderutvikling eller oppkvalifisering også en nødvendighet for bedrifter som trenger å møte viktige kompetansebehov for å opprettholde produktiviteten. HR-ledere forventer ikke at det vil endre seg med det første, så nå er tiden inne for å styrke dine faglige utviklingsstrategier slik at medarbeiderne dine har ferdighetene de trenger for å nå sine mål.

Å ta seg tid til å rope ut flott arbeid er en enkel, men svært virkningsfull måte å styrke menneskelige forbindelser på arbeidsplassen og få medarbeiderne til å føle seg verdsatt. Få siste nytt om #EmployeeEngagement og #PerformanceManagement i bloggen vår via @ClearCompany:

4. Si takk

Det er tydelig at ansatte i dag søker etter en arbeidsgiver som behandler dem som mennesker og verdsetter det de bidrar med, noe du kan demonstrere ved å inkludere anerkjennelse i resultatstyringsstrategien. I følge statistikken sier 37 % av de ansatte selv at anerkjennelse er den viktigste måten lederne deres kan inspirere dem til å gjøre bedre arbeid.

Å ta deg tid til å rope ut flott arbeid er en enkel, men svært virkningsfull måte å styrke disse menneskelige forbindelsene og få de ansatte til å føle seg verdsatt. Snakk med ledere om viktigheten av å anerkjenne og takke enkeltmedarbeidere for innsatsen med jevne mellomrom. Utfordre dem til å takke hvert teammedlem med vilje og ofte, som under ukentlige en-til-én.

5. Prioriter velvære gjennom fleksibilitet

Utbrentheten forårsaket av pandemien førte ansattes velvære til toppen av arbeidernes prioriteringslister, selv for yngre generasjoner av arbeidsstyrken. Samtidig opplevde mange ansatte velværefordelene ved fjernarbeid:

 • 75 % av de ansatte sa at de var mer fysisk aktive når de jobbet hjemmefra.
 • 88 % sa at det økte arbeidstilfredsheten at de hadde valgmuligheter om hvor de skulle jobbe.
 • 56 % av de ansatte sa at deres mentale helse ble bedre med en hybrid arbeidsplan.

Bedrifter så fordeler også – en studie av 16 000 arbeidere fant at fjernarbeid økte produktiviteten med 13 % i løpet av ni måneder. Studien fant også at fjernarbeid reduserte ansatteomsetningen med 50 %, tilskrevet bekvemmelighet og færre distraksjoner. Alle disse fordelene peker på fjern- eller hybridfleksibilitet som en effektiv måte å fremme bedre ytelse og produktivitet.

6. Finn ut hva ansatte tenker

Visste du at ansatte vil fortelle deg hvordan de har det? For ikke å nevne, når de føler seg hørt, er det 4,6 ganger større sannsynlighet for at ansatte føler at de kan gjøre sitt beste. Å stille spørsmål om nivået av engasjement, jobbtilfredshet og velvære hjelper deg med å sette en grunnlinje for hvordan ansatte har det og finne ut hvor du må fokusere innsatsen på nytt.

Noen typer ytelsesstyringssystemer tilbyr innebygde medarbeiderundersøkelser slik at HR raskt kan opprette og sende en undersøkelse. Ansatte kan svare anonymt fra sine mobile enheter, noe som gjør det mer sannsynlig at de vil dele sine ærlige tilbakemeldinger.

7. Bruk programvare for ytelsesstyring

De gamle måtene å administrere ytelse på – sporadiske papirytelsesanmeldelser, utidig tilbakemelding og ofte uten en velværekomponent – ​​er mer enn bare utdaterte. De holder de ansatte tilbake fra sitt fulle potensial og hindrer bedre ytelse og økt produktivitet.

På den annen side, med den beste ytelsesstyringsprogramvaren, kan du få tilgang til et bredt spekter av verktøy for umiddelbart å oppgradere strategiene dine og oppmuntre til ytelse og produktivitet:

 • Maler for ytelsesvurdering for å legge til rette for bedre samtaler
 • Automatiske varsler for å holde gjennomgangssyklusene i rute
 • Målsetting, inkludert for nyansatte, for å måle ansattes ytelse og drive engasjement fra dag én
 • Medarbeiderengasjement og pulsundersøkelser for å holde deg oppmerksom på ansattes følelser
 • Onboarding-plattform for sømløs digital onboarding og innsikt i nye ansettelser
 • Analytics for å drive databasert beslutningstaking

Å bygge et rammeverk for ytelsesstyring som inkluderer disse syv strategiene kan gjøre langt mer enn bare å forbedre ytelsen og produktiviteten – det kan hjelpe dine ansatte med å oppnå total Talent Success™. Sterk resultatstyring er grunnlaget for en engasjert, produktiv arbeidsstyrke med høy arbeidsglede. De kan hjelpe din bedrift med å produsere flere medarbeidere med høy ytelse, utvikle ferdighetene deres og beholde dem på lang sikt.

Sett alle ansatte på vei til å fullføre Talent Success™ med vår pakke med ytelsesforbedrende ressurser.

 • CHROs tidslinje for endring av ytelsesstyringssystemer
 • Maslows hierarki for ansattes engasjement
 • 90+ fraser for å tilpasse tilbakemeldinger med ytelse og mål
 • Arbeidsark: Sette oppnåelige mål og se dem gjennom
 • Ekspertbygde maler for gjennomgang av ansattes ytelse

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *